Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Fināla atkārtojums jau ceturtdaļfinālā – "Bayern" bez Levandovska uzņems PSG

Fināla atkārtojums jau ceturtdaļfinālā – "Bayern" bez Levandovska uzņems PSG
Neimārs. Foto: SVEN SIMON/ Frank Hoermann/ Pool
CATEGORY/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmo spēli aizvadīs pašreizējā titula glabātāja Minhenes “Bayern”, kas pulksten 22:00 savā laukumā uzņems Parīzes “Saint-Germain”. Vienlaikus Portugālē sāksies duelis starp “Porto” un Londonas “Chelsea”.

Finālā, kas tika aizvadīts 23. augustā Lisabonā, Minhenes “Bayern” ņēma virsroku ar 1:0 un sesto reizi tika kronēta par Eiropas spēcīgāko komandu. Vienīgos vārtus otrajā puslaikā guva Kingslijs Komans, un sagaidāms, ka viņš dosies “Bayern” starta sastāvā arī šovakar. Taču Minhenes vienībai būs viens ļoti liels iztrūkums. Pārstāvot Polijas valstsvienību, savainojumā iedzīvojās šā brīža pasaules labākais centra uzbrucējs Roberts Levandovskis, un traumas dēļ viņam ies secen abas spēles pret PSG.

Protams, ka pirms gaidāmā dueļa tikušas vilktas dažādas paralēles saistībā ar pagājušās sezonas finālu, un tam pastarpināti piekritis arī “Bayern” galvenais treneris Hansi Fliks: “Tā ir jauna spēle. Parīzei ir cita komanda, cits treneris. Taču kopumā nekas daudz nav mainījies. Tā ir spēcīga komanda, kuras uzbrukuma arsenāls ir iespaidīgs. Mums jāspēj apturēt viņu piespēles. Tas nozīmē, ka uz cilvēku, kuram ir bumba, maksimāli ātri jāizdara spiediens. Finālā izcils bija Manuels Noiers. Nezinu, vai tas iespiedies pretinieku uzbrucēju atmiņās, bet tā būs mūsu priekšrocība.”

Nedēļas nogalē abas komandas aizvadīja līderu spēles vietējos čempionātos. “Bayern” izbraukumā ar 1:0 pieveica “RB Leipzig” un pārsvaru Bundeslīgas kopvērtējumā pār tuvāko sekotāju palielināja līdz septiņiem punktiem, savukārt PSG mājās ar 0:1 piekāpās “Lille”, kas ieņem Francijas čempionāta pirmo vietu ar trīs punktu atrāvienu. Lai gan pamatsastāvā devās Kiljans Mbapē, Neimārs un Anhels Di Marija, pretinieku cietoksni atslēgt neizdevās.

Astotdaļfinālā PSG no tālākas cīņas izslēdza “Barcelona” (4:1 izbraukumā un 1:1 mājās), kamēr “Bayern” tika galā ar Romas “Lazio” barjeru (4:1 izbraukumā un 2:1 mājās). Levandovskis abās spēlēs iesita pirmos vārtus. Tiek prognozēts, ka “Bayern” uzbrukuma smailē redzēsim Eriku Maksimu Šupo-Motingu.

Otrā šā vakara ceturtdaļfinālā tiksies “Porto” un Londonas “Chelsea”, kas jaunā trenera Tomasa Tuhela vadībā pirmajos 14 mačos izvairījās no zaudējumiem, bet nedēļas nogalē ar 2:5 cieta sakāvi pret “West Bromwich Albion”. “Zaudējām komandai, kas atrodas 19. vietā, tāpēc apzināmies, ka pirms katras spēles jāatrodas ar kājām uz zemes. Man ir sajūta, ka varam uzvarēt “Porto”, bet būs smaga spēle. Tā ir pieredzējusi komanda ar daudziem Portugāles tituliem. Tas palīdz veidot uzvarētāju psiholoģiju. Taču mēs esam gana spēcīgi, lai tiktu tālāk,” teica Tuhels.

Astotdaļfinālā “Porto” izslēdza Turīnas “Juventus”, taču diskvalifikāciju dēļ zaudēja divus svarīgus spēlētājus – pussargu Seržiu Oliveiru un uzbrucēju Mehdi Taremi. Viņi abos mačos pret “Juventus” devās starta sastāvā. Savukārt “Chelsea” iepriekšējā kārtā apstādināja Madrides “Atletico”.

Čempionu līgas ceturtdaļfināls

Pāris1. spēle2. spēle
Manchester City – Borussia Dortmund2:114.04.
Porto – Chelsea07.04.13.04.
Bayern – PSG07.04.13.04.
Real Madrid – Liverpool3:114.04.

, 2021-04-07 14:08, pirms 3 gadiem
Par PSG. Bez Levandovska ceribas palielinas, bet tapat bus gruti.

Otraja pari neticu, ka Porto sagadas lielu pretestibu pret Chelsea, lai gan tapat ari domaju par Juvi.
, 2021-04-07 17:55, pirms 3 gadiem
keksss rakstīja: Par PSG. Bez Levandovska ceribas palielinas, bet tapat bus gruti.

Otraja pari neticu, ka Porto sagadas lielu pretestibu pret Chelsea, lai gan tapat ari domaju par Juvi.
Fans klubam, kam ir senas vērtības un tradīcijas atbalsta šeihus. Interesanti.
, 2021-04-07 19:06, pirms 3 gadiem
Matlss rakstīja: Fans klubam, kam ir senas vērtības un tradīcijas atbalsta šeihus. Interesanti.
Tas ir vadošais Parīzes klubs 🤦‍♂️
Parīzes 😁

Tas ir tāpat kā pateikt, ka Manchester City, Chelsea, Everton, Birmingham City, Aston Villa, Newcastle, Hertha Berlin, utt. tradīcijas trūktu un līdzjutēju nav un nekad nebūtu bijis.
Naudas dažiem nav. Bizness dažiem nav. Investora nav. Un investori parasti atnāk uz klubiem, kuriem ir potenciāls faktiski uzsprāgt popularitātes un ienākumu ziņā, ja investors sākumā atvēzēsies. Kur nu vēl labāku vietu kluba sprādzienveida attīstībai, kā Rietumeiropas Top Līgu valstu megapoles.
Ja investors atnāktu uz Aston Villa, tas klubs skairoketotos uz Anglijas topu, jo... atrodas Birmingemā. Ja investors atnāktu uz Hertha Berlin, tad Hertha pēc pāris gadiem ar Bavāriju un Leipcigu par titulu skaldītos.
Un visos šajos klubos būs tūkstošu simtiem atbalstītāju. Un pulciņš arī ārpus konkrētās pilsētas un aiz valsts robežām 🤭

Grūtāks ceļš ir klubiem kā Lestera.
Pavisam grūts klubiem no Notingemas, piemēram.
Ārpus megapoles superklubu īsā laikā grūti uzcelt. Ar visām tradīcijām 🤭

Bet par vārda "tradīcijas" izmantošanu nevietā... Tev mīnuss 🤭
, 2021-04-07 19:12, pirms 3 gadiem
Matlss rakstīja: Fans klubam, kam ir senas vērtības un tradīcijas atbalsta šeihus. Interesanti.
Nav neviens klubs Eiropa, kuru es neatbalstitu spele pret Bayern
Ta ka drizak heiterisms pret Bayern, neka atbalsts PSG. Lai gan nav nekas pret PSG un no atlikusajiem klubiem vieni no maniem favoritiem uzvarai CL.
, 2021-04-07 19:21, pirms 3 gadiem
keksss rakstīja: Nav neviens klubs Eiropa, kuru es neatbalstitu spele pret Bayern
Ta ka drizak heiterisms pret Bayern, neka atbalsts PSG. Lai gan nav nekas pret PSG un no atlikusajiem klubiem vieni no maniem favoritiem uzvarai CL.
Es arī pret Bayern.
Jo finālā pret City vai PSG vajadzētu būt vieglākam mačam nekā pret Bavāriju 😲😲🤭

Sorry, Pool, Madristas 😁 Bija tas jāpasaka 🤭
, 2021-04-07 19:32, pirms 3 gadiem
Baigie, baigie
, 2021-04-07 21:34, pirms 3 gadiem
Būs skatāmi..par rezultatīvu ×
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".