Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Atgriežas ČL: čempione ''Real'' sāks Glāzgovā, PSG uzņems Turīnas ''Juventus''

Atgriežas ČL: čempione ''Real'' sāks Glāzgovā, PSG uzņems Turīnas ''Juventus''
''Real'' līderis Karims Benzemā. Foto: AFP/Scanpix

Šodien ar pirmajām astoņām spēlēm sāksies jaunā 2022./2023. gada UEFA Čempionu līgas sezona. Esošā čempione Madrides ''Real'' plkst. 22:00 pēc Latvijas laika izbraukumā spēkosies pret Glāzgovas ''Celtic'', bet H grupā Parīzes ''Saint-Germain'' uzņems Turīnas ''Juventus''.

• Šodien ar astoņām spēlēm startēs jaunā UEFA Čempionu līgas sezonu. Jau pirmajā dienā spēle paredzēta esošajai čempionei Madrides ‘’Real’’, kura plkst. 22:00 pēc Latvijas laika F grupas ietvaros viesosies pie Glāzgovas ‘’Celtic’’.

• Komandām šī būs trešā savstarpējā spēle Čempionu līgas ietvaros. Līdz šim uzvaras dalītas uz pusēm – reizi panākumu svinējusi ‘’Real’’, bet reizi ‘’Celtic’’.

• ‘’Spēle būs grūta. Tāpat kā mēs, arī viņi ir labā formā, spēlē ar augstu intensitāti. Mēs respektējam savu pretinieku, kurš prot spēlēt labi,’’ pirms mača teica ‘’Real’’ galvenais treneris Karlo Ančeloti.

• ‘’Real’’ sezonu sācis ar četriem panākumiem tikpat spēlēs ‘’La Liga’’, tādējādi esot turnīra līdere. Arī ‘’Celtic’’ vēl nav piedzīvojusi neveiksmju garšu Skotijas Premjerlīgā, līdz šim svinot uzvaras visos sešos sezonas ievada mačos.

• Bez šīm komandām F grupā ielozētas arī Doņeckas ‘’Shakhtar’’ un Vācijas Bundeslīgas klubs ‘’Leipzig’’. Arī šīm vienībām mačs paredzēts 22:00 pēc Latvijas laika.

• Pirmo UEFA Čempionu līgas spēli Mančestras ‘’City’’ sastāvā aizvadīs norvēģu uzbrucējs Ērlings Holanns, kurš Premjerlīgā jau iesitis desmit vārtus pirmo sešu maču laikā. Plkst. 22:00 G grupas ietvaros tā cīnīsies pret Spānijas ‘’Sevilla’’.

• ‘’Mums jābūt gataviem, ka pretinieks spēlēs agresīvu futbolu. Šajā turnīrā visi spēlē ar lielu entuziasmu. Mums nāksies pašiem palielināt savu ātrumu laukumā. Būs grūta spēle, taču ir jāizcīna trīs punkti,’’ pirms mača teica ‘’City’’ galvenais treneris Peps Gvardiola, uzsverot, ka trofeju Čempionu līgā nevar uzvarēt ar vienu Holannu sastāvā.

• Šī būs komandu trešā savstarpējā spēlē Čempionu līgas ietvaros. Līdz šim abās uzvarējusi ‘’City’’, pretinieku vārtos iesitot piecus golus.

• ‘’Sevilla’’ neveiksmīgi sākusi jauno sezonu ‘’La Liga’’ turnīrā. Četros mačos tā spējusi vienu reizi spēlēt neizšķirti, kamēr pārējos trijos piedzīvoti zaudējumi. Ar vienu punktu tā pašlaik ir 17. vietā 20 komandu konkurencē.

• Vēl G apakšgrupā ielozētas Dortmundes ‘’Borussia’’ un Dānijas ‘’Copenhagen’’ komandas, kas savstarpējo maču aizvadīs plkst. 19:45.

• Par centrālo šī vakara spēli var saukt H grupā plānoto starp Parīzes ‘’Saint-Germain’’ un Turīnas ‘’Juventus’’. Abas laukumā dosies plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.

• ‘’Mums būs nepieciešami desmit punkti, lai izkļūtu no grupas. Manuprāt, PSG ir šī turnīra galvenā favorīte. Sagaidāma laba spēle,’’ pirms mača teica ‘’Juventus’’ galvenais treneris Maksimiliāno Alegri.

• ‘’Juventus’’ meniska traumas dēļ nepalīdzēs Pols Pogbā un apšaubāma ir Anhela di Marijas dalība spēlē. Savainots ir arī vārtsargs Vojcehs Ščesnijs un pussargs Federiko Kjēza.

• ‘’Mans galvenais mērķis, uzejot laukumā, ir palīdzēt komandai uzvarēt. Čempionu līga ir grūts turnirs, labākās Eiropas komandas vasaras laikā ir pastiprinājušās, tāpēc būs ļoti jācīnās. Vēlamies turnīru sākt uz pozitīvas nots,’’ pirms spēles teica PSG līderis Kilians Mbapē.

UEFA Čempionu līgas 1. kārtas pirmās spēles

GrupaLaiksSpēleRezultāts
E19:45Zagrebas Dinamo - Chelsea
G19:45Borussia - Copenhagen
E22:00Salzburg - Milan
F22:00Celtic - Real Madrid
F22:00Leipzig - Shakhtar
G22:00Sevilla - Manchester City
H22:00PSG - Juventus
H22:00Benfica - Maccabi Haifa

UEFA Čempionu līgas spēles šosezon būs pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...


Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
46

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".
Dortmundiešu prieks. Foto: Ina Fassbender/AFP/Scanpix
4

Dortmunde neilgos intervālos sagrauj Simeones atlētu aizsardzību un tiek pusfinālā

UEFA Čempionu līgas pusfinālu pirmoreiz kopš 2013. gada sasniedza Dortmundes "Borussia", šovakar divos dažu minūšu intervālos uguņojot uzbrukumā un ar 4:2 pārspējot Madrides "Atlético". Summā Vācijas klubam uzvara ar 5:4.