Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Klāt Eirokausu trešā kārta: "Riga" pret maltiešiem, RFS viesošanās Beļģijā

Klāt Eirokausu trešā kārta: "Riga" pret maltiešiem, RFS viesošanās Beļģijā
Felipi Brizola un Žiga Lipuščeks. Foto: Zigismunds Zālmanis / RFS foto

Šodien UEFA Konferences līgas trešās kvalifikācijas kārtas cīņas uzsāks divas no vadošajām Latvijas komandām. Trīskārtējā valsts čempione "Riga" centīsies savās mājās ielikt pamatus Maltas vicečempiones barjeras pārvarēšanai, savukārt RFS viesosies pie ļoti nopietna pretinieka - beļģu "Gent". Abas spēles būs skatāmas Sportacentrs.com TV kanālā.

Divi vadošie Rīgas futbola klubi nonākuši divu soļu attālumā no spēlēšanas Konferenču līgas grupu turnīrā. Pārvarot trešo kārtu, priekšā paliks vairs tikai kvalifikācijas play-off slieksnis, kas ir pēdējais posms pirms nokļūšanas grupu turnīrā.

Trīskārtējās Latvijas čempionvienības "Riga" pretiniece šovakar Daugavas stadionā būs Maltas vicečempione "Hibernians". Lai gan rīdziniekiem kā čempionu zara komandai kvalifikācijā nevajadzētu spēlēt pret komandām, kas nav savu valstu čempiones, taču tā nu ir noticis. Tā kā Maltas čempionāta uzvarētājai "Hamrun Spartans" ir liegums spēlēt Eirokausos, tad pie ceļazīmes uz Čempionu līgas kvalifikāciju un tam sekojošajām cīņām UEFA Konferences līgas kvalifikācijas čempionu zarā tika Maltas vicečempione "Hibernians".

Maltas vienība ir potenciāli vieglākais pārbaudījums kādu šajā Eirokausu kampaņā sastapusi Andra Riherta trenētā komanda. "Hibernians" vērtība tiek lēsta kā divas ar pusi reizes zemāka nekā Latvijas bagātākajam klubam. Tas gan nebūt nenozīmē to, ka rīdziniekus gaida viegla kvalificēšanās play-off kārtai. Arī Virslīgas čempionātā "Riga" futbolistiem vairākkārt nav bijušas vieglas spēles tad, kad jāspēlē pārliecinošu favorītu statusā. Riherta padoto spēcīgākie ieroči ir ātra spēle flangos un pretuzbrukumu realizēšana, kas vieglāk nākas spēlējot no otrā numura pozīcijām.

Pirmo spēli "Riga" aizvadīs savās mājās. Tomēr šajā reizē tas ir visai nosacīti, jo ar kvalifikācijas trešo kārtu Skonto stadions vairs neatbilst nepieciešamajam līmenim, tādēļ "Riga" spēli pret maltiešiem aizvadīs Daugavas stadionā. Līdzjutējiem centrālajā sektorā biļetes ir iespējams iegādāties par 25 eiro, bet Daugavas stadiona otrajā stāvā biļešu cenas ir demokrātiskākas - 10 eiro pieaugušajiem un 5 eiro atlaižu grupām.

Līdz šim formāts "sākt mājās, atbildes spēli aizvadīt viesos" Latvijas klubiem bijis veiksmīgs, šādi savām pārvarētajām kārtām pāri tiekot abiem Rīgas klubiem. "Riga" spēli pret "Hibernians" sāks pulksten 20:00 un spēli tiešraidē rādīs Sportacentrs.com TV.

Pamatīgs pārbaudījums gaida Virslīgas līdervienību RFS. Viktora Moroza trenētā komanda tiksies ar mūsu komandu potenciāli jaudīgāko pretinieku šajā Eirokausu kvalifikācijas ciklā - Beļģijas čempionāta komandu "Gent", kuras vērtība lēšama kā divreiz lielāka nekā "Riga" pretiniecei Čempionu līgas kvalifikācijā "Malmo". Pagājušajā sezonā "Gent" Beļģijas čempionātā ieņēma septīto vietu.

Iepriekšējās kārtās RFS tika pāri Fēru salu un Ungārijas komandām ar rezultatīvu spēli. Pret beļģu vienību atklātā futbolā Virslīgas līdervienība ielaisties nevarēs un būs jācīnās no aizsardzības. "Gent" par savām spēlētāju pārejām gatava šķirties arī no miljoniem. Dāņu centra pussargu Endrū Hulsageru no citas Beļģijas komandas "Oostende" RFS pretiniece šajā vasarā iegādājās par 1,8 miljoniem eiro. No zviedru "Elfsborg" šajā vasarā kenijiešu centra aizsargu Džozedu Okumu beļģi iegādājās par 3,5 miljoniem. Savukārt angoliešu kreisās malas aizsarga Nurio Fortunas iegūšanai "Gent" pērnajā vasarā tērēja pat sešus miljonus eiro.

"Gents" stadionā, kur šovakar cīņā dosies RFS futbolisti, ir 20 tūkstoši skatītāju sēdvietas. Epidemioloģisko ierobežojumu dēļ tribīnēs gan nevarēs atrasties vairāk par sešiem tūkstošiem beļģu līdzjutēju. Spēles tiešraidei no Beļģijas Sportacentrs.com TV pieslēgsies uzreiz pēc "Riga" cīņas noslēgšanās. Savukārt ziņu portālā maču tiešraidē varēs vērot jau no pirmajām minūtēm pulksten 21:30.

Konferences līgas kvalifikācijas 3. kārta

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Riga – Hibernians
Gent – RFS

Šovakar cīņā dosies arī Latvijas futbola leģionāru pārstāvētās vienības. Jānis Ikaunieks un "KuPS" pulksten 19:00 Helsinku olimpiskajā stadionā uzņems Kazahstānas vicečempioni "Astana". Pulksten 22:00 vakarā Polijas kausa ieguvēja un vicečempione "Rakow" ar Vladislavu Gutkovski ierindā uzņems Krievijas Premjerlīgas klubu Kazaņas "Rubin".


, 2021-08-05 11:24, pirms 3 gadiem
1:3 un 0:4
, 2021-08-05 11:28, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: 1:3 un 0:4
kauns un negods gaida klubus?
, 2021-08-05 11:38, pirms 3 gadiem
3:0 un 1:1 Ja nepiepildīsies neviens no šiem paņēms mutē pie origo visu priekšā
, 2021-08-05 11:47, pirms 3 gadiem
Ja pie Gent transfēriem varēja pieminēt ka neilgi pirms spēlēm viņi pārdeva Ukrainas izlases uzbrucēju Romānu Jaremčuku uz Benfica par 17 miljoniem
, 2021-08-05 11:56, pirms 3 gadiem
vareja kautka vairak par speletajiem aprakstit, pretinieku komandas
, 2021-08-05 12:04, pirms 3 gadiem
Kims Čenuns rakstīja: 3:0 un 1:1 Ja nepiepildīsies neviens no šiem paņēms mutē pie origo visu priekšā
Praida nedēļā tas ir dabisks gājiens, pats, Kim, arī uzvelcies, kāpēc KTDR nepiedalās olimpiādē- līdzjūtējiem bēdas
, 2021-08-05 12:09, pirms 3 gadiem
Ģentei laiks sākt iepazīt Savaļnieku un Lemajiču
, 2021-08-05 12:20, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: Praida nedēļā tas ir dabisks gājiens, pats, Kim, arī uzvelcies, kāpēc KTDR nepiedalās olimpiādē- līdzjūtējiem bēdas
Kas tev pret zilajiem? viņi arī ir cilvēki
, 2021-08-05 12:20, pirms 3 gadiem
Un pat lielāka daļa jaukāki un saprotošāki
, 2021-08-05 12:26, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: kauns un negods gaida klubus?
+ izsmiekls
, 2021-08-05 13:04, pirms 3 gadiem
Kims Čenuns rakstīja: Kas tev pret zilajiem? viņi arī ir cilvēki
Kāpēc tāds secinājums, tas dara tikai kaunu un negodu. Saņemies, Kim- kāpēc tavējie nav olimpiādē, viņi varētu meklēt Belarijā politisko patvērumu
, 2021-08-05 13:06, pirms 3 gadiem
"Iepriekšējās kārtās RFS tika pāri Fēru salu un Bulgārijas komandām ar rezultatīvu spēli..."
Vai tiešām Bulgārijas komandām???
, 2021-08-05 13:10, pirms 3 gadiem
Kims Čenuns rakstīja: Un pat lielāka daļa jaukāki un saprotošāki
Mans paziņa pat teica, ka daudzi gribētu atbalstīt un piedalīties atsevišķā lesbiešu gājinā ar atbalstītājiem kolonnu noslēdzošajās rindās un bez kautkādiem tur zin gejiem, falliem vai kā vi'ņus tur sauc
, 2021-08-05 13:13, pirms 3 gadiem
Naturban rakstīja: "Iepriekšējās kārtās RFS tika pāri Fēru salu un Bulgārijas komandām ar rezultatīvu spēli..."
Vai tiešām Bulgārijas komandām???
nejauc- ungāru CSKA bija no Skopjes, bet bulgāri no Felčutas akadēmijas Maģārijā
, 2021-08-05 13:21, pirms 3 gadiem
parskatījos un virsrakstā izlaīju "Rīga pret matīšiem".. laikam jāizguļas kārtīgi
, 2021-08-05 13:22, pirms 3 gadiem
lieliski, ka sc.comTV pārraida spēles! Paldies par to!
, 2021-08-05 13:32, pirms 3 gadiem
Kims Čenuns rakstīja: Kas tev pret zilajiem? viņi arī ir cilvēki
Redz, Kim- vells lai Tevi parauj- ir sarkanie komunist,i ir Zaļo partiju, kuru parasti atbalstu, kāpēc futbolistiem un zilajiem nav savas partijas, Lūdzu noskaidro, gaidīšu atbildi ar pamatojumu, ielāgo man !
, 2021-08-05 15:26, pirms 3 gadiem
Gutkovska un J.Ikaunieka klubi pieminēti, bet aizmirsts par Jurkovska Dundalk, kas tiksies ar Nīderlandes Vitesse.
, 2021-08-05 15:42, pirms 3 gadiem
FC Riga Hibernian čempionu zarā. ';
, 2021-08-05 17:00, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: 1:3 un 0:4
FC Riga 5:0
';
, 2021-08-05 17:33, pirms 3 gadiem
Pa vienam katrā kārtā viena Latvijas komanda izstājās.Izskatās šajā kārtā būs pienākusi RFS kārta,bet būtu ļoti priecīgs,ja kļūdītos.
, 2021-08-05 17:57, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Pa vienam katrā kārtā viena Latvijas komanda izstājās.Izskatās šajā kārtā būs pienākusi RFS kārta,bet būtu ļoti priecīgs,ja kļūdītos.
Tur jānotiek brīnumam lai RFS tiktu tālāk, bet pat ja tiek tad izskatās ka pretī būs krievu Rubins un divi brīnumi pēc kārtas ir jau fantastika.
, 2021-08-05 18:53, pirms 3 gadiem
Kur biļeti var nopirkt uz FC Riga spēli? Nezinu. ';
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.