Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ančeloti skaidro neticamās atspēlēšanās: "Šā kluba diženums neļauj padoties"

Ančeloti skaidro neticamās atspēlēšanās: "Šā kluba diženums neļauj padoties"
Karlo Ančeloti un Žuzeps Gvardiola. Foto: Rey/Marca/Sipa/Scanpix

Par UEFA Čempionu līgas otru finālisti kļuva Spānijas līdere "Real Madrid", kas pamatlaika izskaņā atspēlēja divu vārtu deficītu un pagarinājumā pārspēja "Manchester City" – 3:1 mačā, 6:5 divu spēļu summā. Finālā 28. maijā madridieši "Stade de France" tiksies ar "Liverpool".

Astotdaļfinālā "Real Madrid" pēdējā puslaikā pret PSG no 0:2 izrāva 3:2, ceturtdaļfinālā pret Londonas "Chelsea" no 3:1 dabūja 3:4, 80. minūtē izrāva 4:4 un uzvarēja pagarinājumā, bet vakar vēl 90. minūtes sākumā summā zaudēja ar 3:5, bet tad divus vārtus īsā laikā guva uzmainītais brazīlietis Rodrigu. "Tas ir šā kluba diženums, kas neļauj padoties pat tad, kas šķiet, ka viss ir galā. Tas dod spēku turpināt un ticēt," sacīja "Real Madrid" galvenais treneris Karlo Ančeloti.

"Spēle bija līdzvērtīga, saspringta, un tad, kad šķita, ka cīņa ir galā, spējām atrast pēdējās enerģijas paliekas, lai panāktu izlīdzinājumu. Kad izvirzījāmies vadībā summā, jau bijām guvuši psiholoģisku priekšroku – ar mani [vēl trenējot "Milan"] tā jau notika finālā pret "Liverpool". Aizvadījām ļoti sarežģītu astotdaļfinālu, ļoti sarežģītu ceturtdaļfinālu un ļoti sarežģītu pusfinālu pret trim titula kandidātēm, taču vēl neesam neko panākuši, jo vēl trūkst pēdējā soļa," itālietis turpināja.

"Manchester City" galvenais treneris Žuzeps Gvardiola: "Mums vajadzēs vienu vai divas dienas, lai atgūtos, taču mēs piecelsimies. Mums tas būs jādara – mums visiem kopā. Izdarījām visu, ko spējām, bijām ļoti, ļoti tuvu, bet beigās tomēr pietrūka. Aizvadījām spīdošas 180 minūtes, taču futbols galu galā ir spēle, kurā ir jāgūst vairāk vārtu, un viņi iesita par vieniem vairāk. Man jau ir bijuši sāpīgi zaudējumi Čempionu līgā. Piemēram, ar "Barcelona" pret "Chelsea", kad aizvadījām divas lieliskas spēles un tik un tā netikām finālā."

"Bijām tuvu Čempionu līgas finālam. Pirmajā puslaikā nespēlējām tik labi, bet otrajā bijām daudz labāki, kontrolējām spēli, atradām vārtus, bet diemžēl nespējām pielikt punktu. Futbolā reizēm gadās tā sajūta, kad esi vadībā, bet beigās pār tevi dominē. Šī nebija tā reize – mums nebija sajūtas, ka būtu aplenkumā. Bijām vadībā, aizvadījām ļoti labu otro puslaiku, mums bija vēl divas labas iespējas. Jā, viņi uzbruka piecatā – ar četriem uzbrucējiem un Militau -, bet tobrīd nebija sajūtas, ka mums viņu uzbrukumu dēļ būtu nepatikšanas. Un tad, kad mēs bijām savas spēles virsotnē, viņi atrada vārtus un tad pēc minūtes vēl vienus," Gvardiola turpināja.

UEFA Čempionu līgas pusfināls

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
Villarreal – Liverpool2:3 (2:0)Diā 3' Kokelāns 41' – Fabinju 62' Diass 67' Manē 74'2:5
Real Madrid – Man. City3:1 (0:0)Rodrigu 90' 90+1' Benzemā 95' (11m) - Mahrezs 73'6:5

Visas futbola Eirokausu spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
https://www.football-espana.net/202...


, 2022-05-05 12:31, pirms 2 gadiem
...nepareizas maiņas, Pepe!
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.