Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Grīzmans: "Neko nebijām pelnījuši. Jāplēš pakaļas, jāaizver mutes un jāsāk strādāt!"

Grīzmans: "Neko nebijām pelnījuši. Jāplēš pakaļas, jāaizver mutes un jāsāk strādāt!"
Antuāns Grīzmans. Foto: AP/Scanpix

2014. un 2016. gada Čempionu līgas fināliste un pagājušās sezonas ceturtdaļfināliste Madrides "Atletico" tikai otro reizi desmit sezonu laikā neizkļuva no Čempionu līgas grupas un pirmo reizi šajā nogrieznī palika pēdējā vietā. Gan franču uzbrucējs Antuāns Grīzmans, gan argentīniešu treneris Djego Simeone atrunas meklēt nevēlējās un atzina, ka iznākums ir likumsakarīgs.

"Ja grupu turnīrā uzvari tikai vienā spēlē, tad neko vairāk arī neesi pelnījis - ne Čempionu līgas astotdaļfinālu, ne Eiropas līgu. Tagad ir pienācis laiks plēst pakaļas, aizvērt mutes un sākt strādāt. Mūsu fani to nav pelnījuši," pēc spēles Movistar+ televīzijā sacīja no "Barcelona" izpirktais Antuāns Grīzmans, kurš Čempionu līgā sāka četras no sešām spēlēm un guva vienus vārtus, bet vietējā čempionātā sācis tikai piecas no divpadsmit cīņām un guvis piecus vārtus.

Līdzīgās domās bija arī vislabāk atalgotais treneris pasaulē Djego Simeone: "Tas ir smagi, bet mums tas ir jāpieņem un jādomā, kā varam uzlabot savu sniegumu Eiropā. Mēs ielaidām gandrīz katrā spēlē, iesitām maz, un gandrīz vienmēr pretinieki bija labāki par mums. Finišējām tajā vietā, kuru bijām pelnījuši. Mums ir jāpieņem realitāte un rīt jāsāk jauna fāze."

"Atletico" kļuvis raksturīgi ielaist spēles sākumā vai beigās, un Simeonem tika vaicāts, vai komandai sāk trūkt motivācijas, emocionālās noskaņošanās: "Emocionālā puse ir pati galvenā. Tev var būt talants, labas prasmes, laba fiziskā gatavība, taču, ja neesi mierīgs un pārliecināts, tas tevi ierobežo. Neiesistā pendele izskaņā pret Lēverkūzeni, pret Kadisu ielaidām jau 27. sekundē, panācām 2:2 septiņas kompensācijas minūtes līdz beigām un izveidojām divas labas iespējas, taču pretuzbrukumā 90'+8 ielaidām 2:3. Šodien atkal ielaidām agrus vārtus un vēlāk – vēl vienus…Mums priekšā liels izaicinājums, un redzēsim, vai komandā pietiek veču, lai to pārvarētu. Kā to paveikt? Esot vienotiem, skaidri apzinoties, ko gribam, un panākot visu iesaistīšanu. Visu! Kluba, cilvēku, mūsu. Tas ir labākais veids, kā stāties pretī izaicinājumiem."

Madrides "Atletico" grupu turnīru sāka ar dramatisku uzvaru mājās pār "Porto" (2:1, visi trīs vārti tika gūti otrā puslaika kompensācijas laikā), taču turpināja ar diviem punktiem piecos mačos un pēdējā kārtā nenosargāja punkta pārsvaru pār Lēverkūzenes "Bayer", kas izrāva trešo vietu un ceļazīmi uz Eiropas līgu. "Bayer" mājās tika pie neizškirta 0:0 pret Beļģijas "Club Brugge", bet "Atletico" pirmā puslaika vidū Portugālē bija iedzinējas lomā ar 0:2 un zaudēja ar 1:2. Spānijas čempionātā madridieši gan ir trešajā vietā, kurā finišēja arī iepriekšējā sezonā, taču jau par deviņiem un astoņiem punktiem atpaliek no "Real Madrid" un "Barcelona". Nākamo spēli "Atletico" aizvadīs svētdien, uzņemot Barselonas "Espanyol".

Visas UEFA Eirokausu spēles šosezon pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.football-espana.net/202...


, 2022-11-02 09:59, pirms gada
Atletico ir vajadzīgas pārmaiņas, nu cik var spēlēt to neskatāmo pragmatisko futbolu? Simeone ir jāmaina, ir jānāk jaunām asinīm!
, 2022-11-02 10:30, pirms gada
minka1994 rakstīja: Atletico ir vajadzīgas pārmaiņas, nu cik var spēlēt to neskatāmo pragmatisko futbolu? Simeone ir jāmaina, ir jānāk jaunām asinīm!
Vārds vietā.
, 2022-11-02 12:10, pirms gada
minka1994 rakstīja: Atletico ir vajadzīgas pārmaiņas, nu cik var spēlēt to neskatāmo pragmatisko futbolu? Simeone ir jāmaina, ir jānāk jaunām asinīm!
Vienīgais klubs Spānijā, kurš var izrādīt pretestību Barsai un Reālam ar ierobežotākiem līdzekļiem, izcīnījis titulu pirms 2 sezonām, bet tu gribi mest nost treneri kurš pie tā atbildīgs. Domā spēlējot atklātu futbolu ar citu treneri atlētiem ir jebkādas cerības pret barsu/reālu?
, 2022-11-02 19:39, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Vienīgais klubs Spānijā, kurš var izrādīt pretestību Barsai un Reālam ar ierobežotākiem līdzekļiem, izcīnījis titulu pirms 2 sezonām, bet tu gribi mest nost treneri kurš pie tā atbildīgs. Domā spēlējot atklātu futbolu ar citu treneri atlētiem ir jebkādas cerības pret barsu/reālu?
Tas atgādina to, kā krieviem savulaik patika mainīt trenerus KHL - iet pa pirmo vietu, bet spēlē nesmuku hokeju. Mainām treneri. Te laikam arī tā grib - nevis rezultātu, bet smukumu. Ok, šogad ČL vāji, bet ilgtermiņā Simeone, tiešām no tās misenes izspiedis maksimumu.
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.