Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

RFS veicas arī "play-off" izlozē, "Riga" pretī var dabūt Nīderlandes AZ

RFS veicas arī "play-off" izlozē, "Riga" pretī var dabūt Nīderlandes AZ
Stefans Paničs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/fkrfs.lv

UEFA mītnē Šveices pilsētā Nionā aizvadīta UEFA Eiropas Konferences līgas "play-off" kārtas izloze, kurā trešās kārtas dalībnieces uzzināja savas potenciālās pretinieces uzvaras gadījumā. Latvijas čempione RFS, ja pārvarēs Maltas "Hibernians" barjeru, tiksies ar Ziemeļīrijas "Linfield" un Šveices "Zurich" pāra zaudētāju, bet "Riga", uzveicot Portugāles "Gil Vicente", tālāk spēlēs pret Nīderlandes "Alkmaar" un Skotijas "Dundee United" pāra uzvarētāju.

Iespējamais ceļš pretī Eirokausu grupu turnīram krietni vienkāršāks ir čempionu zarā, turklāt RFS var būt gandarīta par visu četru kārtu izlozēm. Ja pirmās kārtas izlozi izmantot neizdevās (0:1, 2:1 pret HJK un zaudējums pendelēs), tad otrā kārta, pateicoties izlozei, bija brīva un trešajā kārtā pretī saņemta Maltas čempione "Hibernians".

Ja RFS izdosies pierādīt favorītes statusu (rangā augstāk gan ir "Hibernians"), tad arī "play-off" kārtā pretī varētu stāties relatīvi ļoti labs pretinieks – Ziemeļīrijas "Linfield", ja tas Eiropas līgas trešajā kārtā nesagādās sensāciju pret Šveices čempioni "Zurich". RFS čempionu zarā tika ielozēta otrajā pārī – pirmajā pārī no potenciālajiem pretiniekiem tika svītrots Slovēnijas "Maribor" un Somijas HJK dueļa zaudētājs, bet vēl starp variantiem bija arī Īrijas un Ziemeļmaķedonijas, Zviedrijas un Luksemburgas un Grieķijas un Slovākijas čempioņu pāru zaudētājas.

Līgas jeb nečempionu zarā situācija jau, protams, ir pavisam cita. "Riga" trešajā kārtā pret Portugāles "Gil Vicente" nebūs favorīte, bet "play-off" izlozē izvēle bija starp pretiniekiem, kuri būtu lieli favorīti un kuri būtu mazāki favorīti. Pirmo divu pāru izlozēs svītrojās Anglijas "West Ham", kā arī Šveices "Young Boys" un Somijas "KuPS" pāra uzvarētāja, kas uzlaboja izredzes, tomēr no trim atlikušajiem variantiem rīdziniekiem secen gāja abi relatīvi pieņemamie varianti (Norvēģijas "Molde" un Ungārijas "Kisvarda" uzvarētāja, kā arī Čehijas "Slovacko" un Turcijas "Fenerbahce" zaudētāja) – pēdējā pārī "Riga" pretī saņēma Nīderlandes AZ un Dandī "United" dueļa uzvarētāju. AZ pēc ranga ir piektais spēcīgākais klubs "play-off" kārtā – uzreiz aiz "Young Boys", kas uzvarēja "Liepāju" (1:0, 3:0).

"Riga" trešās kārtas pirmo spēli aizvadīs rītvakar plkst. 20.00 "Skonto" stadionā, bet RFS ceturtdien plkst. 19.00 spēlēs "Daugavas" stadionā. Atbildes spēles notiks 11. augustā. "Play-off" spēles paredzētas 18. un 25. augustā. RFS pāra uzvarētāja pirmo spēli aizvadīs mājās, bet "Riga" pāra uzvarētāja sāks izbraukumā. Vienu no trim grupu turnīriem garantējis jau ir Lietuvas čempions Viļņas "Žalgiris", kas Čempionu līgas trešajā kārtā rīt viesosies pie Norvēģijas "Bodo/Glimt". Interesanti, ka šis pāris gan Čempionu līgas, gan Eiropas līgas "play-off" izlozē saņēmis vienu un to pašu pāri – Bulgārijas "Ludogorets" un Horvātijas "Dinamo Zagreb". Eirokausus turpina arī Igaunijas "Paide", kas Eiropas Konferences līgas trešajā kārtā spēlēs pret Beļģijas "Anderlecht". Pāra uzvarētāja "play-off" kārtā saskriesies ar Jāņa Ikaunieka "KuPS" vai "Young Boys".


, 2022-08-02 15:40, pirms 2 gadiem
Tas ko es varu pateikt ir,ka atkal ir ļoti labas iespējas tikt grupu mūsu čempioniem.Ļoti cerams,ka RFS tas izdosies,ir ļoti pelnījuši.Ja par Rigu,tad varu teikt,ka,ja spēs uzvarēt Gil Vicente,tad var noteikti cīnīties pret Alkmaar,ja viņi nezaudēs Dundee no Skotijas.
, 2022-08-02 15:41, pirms 2 gadiem
RFS vienkārši veicās. Pat ar HJK paveicās... Diemžēl mūsu klubi labas izlozes nekad nemāk izmantot... Rīga to jau parādīja pagājušogad. Šogad dabūja pretī Portugāles un Nīderlandes klubus. Tagad var kost pirkstos. Nekas tur nebūs Rīga fc.
, 2022-08-02 15:43, pirms 2 gadiem
Es ļoti ticu un ceru, bet apzinos, ka mūsējie vienmēr nolažo kkur!

PAR LIELU GRUPU!!
, 2022-08-02 15:54, pirms 2 gadiem
Gribēju West Ham uz Rīgu...
, 2022-08-02 16:06, pirms 2 gadiem
Žēl, ka Rigai nepaveicās ar izlozi. Tagad atliek cerēt, ka skotu uztaisīs mega sensāciju
, 2022-08-02 16:23, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Gribēju West Ham uz Rīgu...
Ja West Ham vietā būtu sezonas beigās palikusi Arsenal vai MU tad es arī labāk gribētu tādu klubu klātienē redzēt, bet bet West ham lai gan ir labāks un atpazīstamas tomēr diži neatšķiras no Nīderlandes klubu kuru tomēr ir kaut cik maza iespēja parsteigt.
, 2022-08-02 16:36, pirms 2 gadiem
Bet Runājot par RFS tad uz papīra šī kārtā ir divreiz grūtāka nekā tā varētu būt nākamajā kārtā. HJK uzvarot RFS pirmajā kārtā ČL šķiet sanāk pat grūtāks ceļš uz grupu turnīru. Lai izdodas ticu, ka abi klubi var tikt 4.kārta un ka RFS var sasniegt arī grupu turnīru.
Slēpts komentārs: Keimais Žurmis
, 2022-08-02 18:05, pirms 2 gadiem
Vispār jau ir "AZ Alkmaar" hehe.
, 2022-08-02 18:08, pirms 2 gadiem
Keimais Žurmis rakstīja: Er fe šā. Haļava. Kā jau s#deļiem.
Es nesaprotu no kurienes rodas šis žults. Kāds sakars uzbraukt klubam?
, 2022-08-02 19:07, pirms 2 gadiem
MartinsS rakstīja: Es nesaprotu no kurienes rodas šis žults. Kāds sakars uzbraukt klubam?
No smadzenēm ,pareizāk,no , to trūkuma!
, 2022-08-02 20:13, pirms 2 gadiem
AZ ir mans klubs... būtu interesanti
, 2022-08-02 23:38, pirms 2 gadiem
Lai gan tolaik sastāvs, manuprāt, bija galvas tiesu labāks, kurš teica, ka Riga būs cerības pret Kopenhāgenu vai Celtic? Beigās iespējas bija un ne sliktas.
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.
Jūrmalas "Spartaks". Foto: Optibet Virslīga
5

Par mēģinājumu ietekmēt spēles rezultātu piespriež 200 stundas sabiedrisko darbu

Rīgas apgabaltiesa trešdien par mēģinājumu manipulēt ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līgas kvalifikācijas spēles rezultātu apsūdzētajam Ruslanam Bagirovam piesprieda 200 stundas sabiedrisko darbu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.