Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

''Evelatus'' Jaunatnes futbola čempionāta kopsavilkums

''Evelatus'' Jaunatnes futbola čempionāta kopsavilkums
Foto: LFF.

Sakarā ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem par ārkārtējās situācijas izsludināšanu oktobra vidū LFF valde pieņēma lēmumu no 15. oktobra apturēt tālāku "Evelatus" Jaunatnes futbola čempionāta norisi. 2021. gada sezonu nācās beigt priekšlaikus, nosakot komandu vietu sadalījumu turnīra tabulā ar koeficientu palīdzību.

U-18 ELITES GRUPA

Jaunatnes čempionāta vecākajā vecuma grupā viena komanda paguva aizvadīt visas čempionāta spēles, bet lielākā daļa palika neaizvadījusi pa divām spēlēm. Jau ziņoojām, ka par čempioniem kļuva FS "Jelgava" jaunieši, kuri izcīnīja deviņas uzvaras tikpat spēlēs.

U-16 ELITES GRUPA

Ne tik labi jelgavniekiem klājās U-16 Elites grupā, kur iegūta pēdējā, 9. vieta. Šajā vecuma kategorijā katrai komandai bija paredzēts aizvadīt pa 18 spēlēm, bet pagūts izspēlēt tikai pa 11 un nedaudz vairāk mačiem. Par pirmo vietu izvērtās ārkārtīgi spraiga cīņa, visu izšķīra viens vienīgs punkts - JFC "Rīga" 11 mačos ieguva 27 punktus, bet Babītes SK tikpat spēlēs ieguva par vienu punktu mazāk un palika otrais. Pirmajā savstarpējā spēlē ar 3:1 pārāki bija babītieši, bet 9. oktobrī, īsi pirms ārkārtas situācijas atjaunošanas valstī, ar 2:1 pārāki bija Raviļa Sabitova trenētie rīdzinieki, faktiski pēdējā brīdī izraujot zelta medaļas. Turklāt uzvaras vārtus viņi guva 89. minūtē.

Gadu iepriekš U-15 vecuma grupā uzvarējušais BFC "Daugavpils" šoreiz palika ceturtajā vietā. Trešajā vietā ar 20 punktiem FS "Metta" jaunā paaudze, atkārtojot savu pagājušās sezonas rezultātu.

Čempionāta rezultatīvāko spēlētāju godu dala Dāvis Sedols (Babītes SK) un Robins Stērninieks (FS "Metta"), kurš tieši šajās dienās savu talantu mēģina apliecināt AS "Roma" sistēmā.

U-15 ELITES GRUPA

Pirmo jaunatnes čempiona titulu kluba pastāvēšanas vēsturē izcīnīja JDFS "Alberts" komanda, kas triumfēja U-15 Elites grupā. Arī šajā vecumā komandām bija paredzēts aizvadīt pa 18 spēlēm, bet nācās apstāties pie 11, 12 un 13 spēlēm. Gan pēc iegūtajiem punktiem, gan pēc koeficienta vislabāk sekmējās "Albertam" - 13 mačos 32 punkti. Otrā un trešā vieta ieguva vienādu skaitu punktu - FS "Metta" un BFC "Daugavpils" komandām ir pa 27 punktiem 12 mačos. Vienīgajā savstarpējā spēlē ar 1:0 pārāki bija "mettieši", bet otrajam duelim bija paredzēts notikt 24. oktobrī - šī spēle vairs nedrīkstēja notikt.

Gadu iepriekš U-14 vecuma grupā daugavpilieši palika tikai 7. vietā 8 komandu konkurencē, tāpēc šoreiz daugavpilieši sezonu var vērtēt ar plus zīmi. Pērn šī gadagājuma čempionātā triumfēja "Metta", nedaudz apsteidzot "Albertu", bet šogad Ginta Cimera komanda čempionus gāza no troņa jau pirmajā spēlē, svinot uzvaru ar 4:1.

Interesanta aina vērojama čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā - līderos ir Daniels Radzenieks (9 vārti) un Kirils Artjomovs (8 vārti). Abi pārstāv "Academ FC" komandu, kas ar 10 punktiem 11 mačos čempionātā ieguva 7. vietu deviņu komandu konkurencē. Šie divi jaunieši kopā guva 17 no visas komandas 22 gūtajiem vārtiem.

U-14 ELITES GRUPA

Ar lielāku pretsparu nekā pērn, bet čempiona titulu 2007. gada dzimušo puišu grupā arī šogad ieguva FS "Metta". Pērn viņi uzvarēja visās astoņās spēlēs apakšgrupā un visās četrās spēlēs finālturnīrā, bet šogad U-14 grupā "mettieši" punktus zaudēja piecās no 13 spēlēm. Summā iegūtie 27 punkti gan ļāva Maksima Rafaļska trenētajiem puišiem visai pārliecinoši triumfēt čempionātā, jo tuvākais sekotājs BFC "Daugavpils" tabulā atpalika par pieciem punktiem, tiesa, arī aizvadīja par diviem mačiem mazāk. Abās savstarpējās spēlēs "Metta" ņēma virsroku ar 1:0. Trešo vietu ar 24 punktiem 12 spēlēs ieguva Liepājas FS, bet JDFS "Alberts" bija spiests palikt bez medaļām, lai gan 12 spēlēs iekrāja 23 punktus, kas ir par vienu vairāk nekā vicečempionam BFC "Daugavpils". "Alberta" U-14 komandai vietu sadalījums pēc koeficienta bija sevišķi sāpīgs.

Par čempionāta labāko snaiperi kļuva Roberts Kukulis no FK "Spartaks"/"Supernova". Viņš pretinieku vārtsargus sarūgtināja deviņas reizes, gūstot gandrīz pusi no savas komandas vārtiem (19). "Spartaks" ieguva 5. vietu čempionātā. Savukārt čempionu rindās visrezultatīvākais ar astoņiem precīziem sitieniem bija Rūdolfs Kļavinskis.

U-13 ELITES GRUPA

"Evelatus" Jaunatnes futbola čempionāta jaunākajā vecuma grupā komandas sacentās divos reģionos. Austrumu zonā triumfēja BFC "Daugavpils", kas astoņos mačos iekrāja 19 punktus. Otrais ar 17 punktiem deviņās spēlēs bija Mārupes SC, bet trešā vieta FK "Spartaks"/"Supernova" (12 punkti 7 spēlēs). Savukārt Rietumu zonā vislabāk klājās FS "Metta" zēniem. Viņi astoņos mačos tika pie 19 punktiem. Par trim punktiem mazāk iekrāja Liepājas FS, bet RFS ar 13 punktiem septiņos mačos palika trešais.

Rietumu grupas labāko komandu grupā pa četriem vārtiem guva Kārlis Pūriņš, Jēkabs Vītiņš (abi FS "Metta") un Marks Dambis (Liepājas FS). Savukārt austrumos ar identisku rezultativitāti izcēlās Niks Glindziņš (FK "Spartaks"/"Supernova") un Deniss Nazarovs ("Rēzekne").

MEISTARĪBAS GRUPA

U-18 Rietumu grupas uzvarētājs - AFA "Olaine"
U-18 Austrumu grupas uzvarētājs - RFS Akadēmija
U-16 uzvarētājs - "Valmiera FC"/BSS
U-15 uzvarētājs - "Riga FC Academy"
U-14 A grupas uzvarētājs - FS "Jelgava"
U-14 B grupas uzvarētājs - RFS

ATTĪSTĪBAS GRUPA

U-16 uzvarētājs - "Futbola Parks Academy"
U-15 Austrumu grupas uzvarētājs - "Rakari"
U-15 Centra grupas uzvarētājs - "Riga FC Academy"
U-15 Rietumu grupas uzvarētājs - FS "Jelgava-1"
U-14 Austrumu grupas uzvarētājs - BFC "Daugavpils"
U-14 Centra grupas uzvarētājs - LBF JFK "Daugava"
U-14 Rietumu grupas uzvarētājs - FK "Auda"
U-13 A grupas uzvarētājs - BFC "Daugavpils"
U-13 B grupas uzvarētājs - FK "Veina"
U-13 C grupas uzvarētājs - Liepājas FS-2
U-13 D grupas uzvarētājs - RFS
U-13 E grupas uzvarētājs - FS "Metta"
U-13 F grupas uzvarētājs - Babītes SK

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija


, 2021-10-28 20:31, pirms 2 gadiem
Paldies par apskatu! Dažas interesantas nianses varēja izlasīt. Interesanti, ka katrā vecuma grupā uzvarēja cits klubs. U13 nav viens uzvarētājs.
Rīgas "Mettas" futbolistes. Foto: FS Metta

Arī "Mettas" futbolistēm sezonas ievadā nevainojama bilance

Latvijas Sieviešu futbola līgas kopvērtējuma galvgalī pēc trim spēļu kārtām atrodas galvaspilsētas komandas "Riga" un "Metta".
''Riga FC'' un RFS spēles moments. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
1

"Riga" futbolistes SFL mačā pārspēj RFS vienību

LETA. "Riga" sestdien izcīnīja uzvaru "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) trešās kārtas mačā un kļuva par turnīra līdervienību.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.