Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Frunze: "Kauss tagad ir sezonas galvenais turnīrs"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Frunze: "Kauss tagad ir sezonas galvenais turnīrs"
Foto: fkventspils.com

Pēc uzvaras Latvijas kausa izcīņas pusfinālā “Ventspils” galvenais treneris Viorels Frunze slavēja savu komandu un atzina, ka tagad galvenā uzmanība būs tieši cīņai par šo trofeju.

Viorels Frunze, ”Ventspils” galvenais treneris: “Tas bija visīstākais kausa mačs. Viens ļoti svarīgs mačs, cīņā par trofeju, cīņā par kausa finālu. Zinot to, kāda ir situācija čempionātā, ļoti gribējām kā nākas sagatavoties šai spēlei, labi saprotot, pret ko mums jāspēlē. Puiši spēles plānu šim mačam izpildīja ļoti labi un tiešam ir lieli malači. Viņi izlikās pat par 200%. Apsveicu komandu, apsveicu līdzjutējus un ventspilniekus ar šo uzvaru un nokļūšanu kausa finālā! Tagad mūsu uzdevums ir kārtīgi sagatavoties šim mačam un izdarīt visu, lai kauss paliek Ventspilī.”

Kausa izcīņa tagad ir sezonas svarīgākais turnīrs, vai tā tomēr sacensības nedalīsiet?
“Jā, kauss tagad ir galvenais turnīrs. Tajā atlikusi tikai viena spēle, čempionāta ir četri mači, bet jau svētdien spēle Jelgavā, kur noteikti veiksim rotācijas sastāvā. Spēlētājiem nav viegli izturēt šādu slodzi, jo kausā bija 120 minūtes Jelgavā, tagad smaga spēle. Domāju, starta sastāvā varētu būt kādas piecas izmaiņas, kas gan nenozīmē, ka necīnīsimies par uzvaru. Darīsim visu, lai paņemtu trīs punktus.”

Galvenais uzsvars šoreiz tika likts uz aizsardzību?
"Bijām labi izanalizējuši viņu spēli, zinājām, ka iepriekšējā mačā jau septītajā minūtē bija 2:0 RFS labā, bet Šodien viņiem bija tāda pati spēles shēma. Komandā ir daudz labu spēlētu, tāpēc sapratām, ka būs daudz jāaizsargājas. Jācīnās par sevi un komandas biedru. Sapratām, ka spēlētāji nav tāda fiziskajā formā, lai augstu presingotu, tāpēc apzināti atdevām teritoriju, nosēdāmies un gaidījām savas iespējas pretuzbrukumos. Septiņi, astoņi pamatsastāva spēlētāji spēlē faktiski bez atpūtas un tiešām ir jau ļoti noguruši, tāpēc mums derēja tikai tāda taktika.

Pierasts, ka Kokins parasta maina Svārupu, bet šoreiz malā devās Kozlovs. Kāpēc tāda izvēle?
Žeņa arī ir jau paguris, varbūt atēdies futbola, bet jebkurā gadījumā mums vajadzēja laukumā svaigas kājas. Turklāt, ka Odongs-Mba labi palīdzēja arī aizsardzībā, tad Žeņa ka brīžiem tas nesanāca. Cerējām arī, ka Kokinam izdosies tikt pie tām bumbā, kurā tālāk aizmeta Svārups, ka viņam sanāks tajās ieķersies, jo tas arī bija svarīgi.

Viktors Morozs, RFS galvenais treneris: “Man šķiet, ka bijām labāki, mums bija daudz vairāk iespēju, bet vienīgos vārtus, kurus guvām neieskaitīja. Taču tāds ir futbols. Mačs sanāca ļoti līdzīgs tam, kas bija Rīgā, jo atkal “Ventspilij” bija tikai viens moments. Lai uzvarētu, ir jāiesit vairāk, kas šodien labāk izdevās viņiem. Protams, grūti spēlēt šādā laukumā, un no tā arī sanāca vārtu zaudējums. Gribējām spēlēt pa zemi, taču centrā zaudējām bumbu, bet pēc tam ne īsti pareizi nospēlēja aizsargi. Protams, esam ļoti sarūgtināti par šādu rezultātu, bet varu tikai atkārtoties, ka tāds ir futbols.”

Cik ļoti spēli un šādu rezultātu ietekmēja Darko Lemajiča prombūtne?
“Protams, Darko pietrūka, jo viņš ir ļoti nozīmīga figūra. Turklāt ne tikai kā labs uzbrucējs, jo viņš ir līderis arī ģērbtuvēs. Laikā, kad bija problēmas ar vārtu gūšanu, viņš daudz asistēja, tāpēc, protams, ka šāda spēlētāja pietrūka.”

Otrajā puslaikā veicāt uzreiz trīs maiņas, bet vai tagad nešķiet, ka kādu maiņu vajadzēja veikt jau agrāk vai kaut kā mainīt starta sastāvu?
“Nedomāju par to, kā būtu, ja būtu. Jā, reaģējām tieši šajā brīdī un veicām tieši šādas maiņas, jo vajadzēja atsvaidzināt spēli. Gribējām daudz spēlēt flangos, jo pret sāncensi, kas spēlē tik kompakti, grūti kaut ko panākt, ejot pa centru. Vārtus, kurus neieskaitīja, arī guvām pēc Šimkoviča piespēles no flanga, tieši tā, kā bija paredzēts. Kāpēc spēlētāji neizmantoja iespējas sist no distances? Laikam jau gribēja ieripināt bumbu vārtos… Nezinu, es nemanīju daudz tādus momentus, kad varēja sist, bet nesita.”

     [+] [-]

, 2020-10-28 19:59, pirms 3 gadiem
Laukums vainīgs,vārtus neieskaitīja,bijām labāki,bet prožektori neizdzisa.Pie 0-1 būtu braukuši mājāsGan jau LFF norīkotu pārspēli.

     [+] [-]

, 2020-10-28 20:04, pirms 3 gadiem
TAS JAU IR LOĢISKI.. pamatturnīrā viss ko var jau ir pap_ists, tādēļ, lai nākamsezon tiktu Eirokausos- fināls ir jāņem.. Savādāk klubs zaudēs finansējumu, jo vidusmēra bumbu dzenātāju kolektīvs Eiropas vājākajā līgā nevienam nav interesants