Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Stipičs: "Pirmā trofeja ir kā pirmā mīlestība - to nekad neaizmirst"

Stipičs: "Pirmā trofeja ir kā pirmā mīlestība - to nekad neaizmirst"
Tomislavs Stipičs ar Latvijas kausu. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

LETA. Pirmā trofeja profesionālajā futbolā ir kā pirmā mīlestība - to nekad neaizmirst, pēc uzvaras Latvijas kausa izcīņā atzina "Auda" komandas galvenais treneris Tomislavs Stipičs.

"Audas" futbolisti trešdien "Skonto" stadionā uzvarēja Latvijas kausa izcīņā, finālspēlē ar rezultātu 1:0 pārspējot RFS vienību. "Šī ir mana pirmā trofeja. Tas ir gluži kā pirmā mīlestība - to nekad neaizmirst. Kad ieradāmies šeit februāri, visu sākām no nulles. Domāju, ka šis stāsts ir īpašs ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā," sarunā ar aģentūru LETA stāstīja Stipičs.

"Audas" stūrmanis saviem spēlētājiem norādījis - ja viņi sekos trenera norādēm, tad uzvara šajā turnīrā neizpaliks. "Mums bija kvalitātes, lai to paveiktu, un, galu galā, tās ir tikai četras spēles jeb 360 minūtes pamatlaika. Pirms pirmās spēles pret "Daugavpili" teicu, ka ir jāuzvar šajā turnīrā, jācenšas progresēt ar katru dienu, lai mēs kā klubs kļūtu labāks. Trofejas izcīna komandas, un komanda ir šī mača vērtīgākais spēlētājs," uzsvēra horvātu speciālists.

"Gribējām spēlēt vecmodīgu futbolu, gluži kā RFS to dara UEFA Eiropas Konferences līgā. Nedevām viņiem daudz iespēju un, ja būtu realizējuši 11 metru soda sitienu, būtu guvuši vēl vairāk vārtu," atzīmēja Stipičs.

"Audai" šī bija vienīgā atlikusī iespēja izcīnīt ceļazīmi uz nākamās sezonas Eirokausiem, jo Virslīgas turnīrā komanda vairs nevarēja iekļūt pirmajā četriniekā. "Līdzšinējā sezonā esam ļoti daudz paveikuši. Esam demonstrējuši atraktīvu futbolu, esam atņēmuši punktus četrām lielajām komandām. Tagad esam tajā četriniekā, un viena no tām komandām nākamajā sezonā nespēlēs Eirokausos. Izbaudījām šo spēli, un, domāju, ka visa Latvija vēlējās, lai iegūstam šo trofeju. Esmu ļoti pateicīgs visiem, kuri šajā sezonā vilkuši zaļi-melnos kreklus," stāstīja Stipičs.

Stipičs arī uzsvēra, ka uzvara Latvijas kausā ir neticams stāsts, taču pats atteicās prognozēt, vai nākamajā gadā šis stāsts turpināsies ar viņu galvenā trenera amatā. "Man līgums beidzas decembrī, un vēl nezinu, ko kluba vadība domā. Futbols ir ļoti neparedzama profesija, un cenšos to izbaudīt. Varbūt man pavērsies citas iespējas. Redzēs, ko vēlēsies klubs vai ko vēlēsies mana dvēsele," atzina Stipičs.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-10-20 08:42, pirms gada
Šī ir kausa burvība ,kad komandas kas nav favorītu pulkā(kad sākās kausa izcīņa ,kuršs būtu gatavs apgalvot ,ka Auda uzvarēs) var izšaut un pārsteigt visus!
Manuprāt ,ļoti labs treneris ,kura saglabāšana/nesaglabāšana pie Audas stūres ,būs noteicošais faktors kluba attīstībā .
, 2022-10-20 09:07, pirms gada
Jawa rakstīja: Šī ir kausa burvība ,kad komandas kas nav favorītu pulkā(kad sākās kausa izcīņa ,kuršs būtu gatavs apgalvot ,ka Auda uzvarēs) var izšaut un pārsteigt visus!
Manuprāt ,ļoti labs treneris ,kura saglabāšana/nesaglabāšana pie Audas stūres ,būs noteicošais faktors kluba attīstībā .
Gan jau slikts nav, bet godīgi pateikšu, nesaprotu ko visi tā sakaifojušies. Ar Audas sastāvu (labi, bija mainīgs) viņi izcīna 5 vietu zaudējot pat klibojošai Liepājai un tikai apstaidzot tādus grandus kā Tukums un D-pils. Kas attiecas uz kausu, jā tas ir sasniegums.
, 2022-10-20 09:49, pirms gada
domājams ja RFS piepļūta bikšeles un paliek ar koka medāli diez gan lielas šanses.. tad Morozs lido... un var būt ka tieši Horvāts pāriet uz RFS...
, 2022-10-20 10:13, pirms gada
fall in love rakstīja: Gan jau slikts nav, bet godīgi pateikšu, nesaprotu ko visi tā sakaifojušies. Ar Audas sastāvu (labi, bija mainīgs) viņi izcīna 5 vietu zaudējot pat klibojošai Liepājai un tikai apstaidzot tādus grandus kā Tukums un D-pils. Kas attiecas uz kausu, jā tas ir sasniegums.
Visticamāk ,ka neseko līdzi virslīgai ,jo būtu pamanījis kāda Auda izskatījās sezonas sākumā ,pēc tam sezonas vidū nomainījās sastāvs par 40-50% bet komanda turpināja rādīt labu sniegumu un tas vis beidzās ar kausa izcīnīšanu .
p.s Ja Auda ar šādu sastāvu un rādīto sniegumu būtu sākuši čempionātu , visticamāk tabula būtu pavisam citādāka .
, 2022-10-20 10:32, pirms gada
fall in love rakstīja: Gan jau slikts nav, bet godīgi pateikšu, nesaprotu ko visi tā sakaifojušies. Ar Audas sastāvu (labi, bija mainīgs) viņi izcīna 5 vietu zaudējot pat klibojošai Liepājai un tikai apstaidzot tādus grandus kā Tukums un D-pils. Kas attiecas uz kausu, jā tas ir sasniegums.

Piekrītu. Ar tām iespējām kādas ir Audai vinai bija jāparāda lielāka pretestība virslīgā. Visi dzīvo kaut kādā pagātnē, Audai ir liels budžets, ja ne 2-3 lielākais un mēs vinus uzskatam par autsaideriem.
, 2022-10-20 10:33, pirms gada
Jawa rakstīja: Visticamāk ,ka neseko līdzi virslīgai ,jo būtu pamanījis kāda Auda izskatījās sezonas sākumā ,pēc tam sezonas vidū nomainījās sastāvs par 40-50% bet komanda turpināja rādīt labu sniegumu un tas vis beidzās ar kausa izcīnīšanu .
p.s Ja Auda ar šādu sastāvu un rādīto sniegumu būtu sākuši čempionātu , visticamāk tabula būtu pavisam citādāka .
Viens no futbola cilvēkiem (aizmirsu kurš) teica, ka virslīgā ir cieša kolorācija ar legiem cik klubs klubs nodarbina un vietu kuru ieņem, protams, ir nobīdes, bet aptuveni tā ir. No tāda aspekta Audas sniegums regulāraja sezonā ir vājš. Bet veiksmi trenerim un klubam, es neheitoju.
, 2022-10-20 13:58, pirms gada
Domāju ka Audai ar iekļūšanu eirokausos ,sastāvs nākamsezon būs vēl spēcīgāks.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.
Latvijas kauss. Foto: LFF
1

2024. gada ''11.lv'' Latvijas kausa izcīņā piedalīsies 50 klubi

LETA. "11.lv Latvijas kausa" izcīņā futbolā šogad piedalīsies 50 komandas, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).
Foto: Latvijas Futbola federācija

"Mettas" futbolistēm panākums Sieviešu futbola līgas otrajā kārtā

LETA. "Metta" vienība svētdien uzvarēja "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) otrās kārtas noslēdzošajā mačā. "Metta" izbraukumā ar 1:0 (0:0) guva panākumu pār "Liepājas Futbola skolu".