Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Video: Vai bumba pameta laukumu? RFS skandalozie uzvaras vārti pusfināla pagarinājumā

Šovakar Latvijas kausa finālu sasniedza RFS, kas savā laukumā ar 3:1 pagarinājumā pieveica "Riga". Uzvaras vārti tika gūti situācijā, kurā vairāki futbolisti domāja, ka bumba jau atstājusi laukumu, bet mača galvenais arbitrs Edgars Maļcevs ļāva cīņai turpināties.

, 2021-09-19 22:59, pirms 3 gadiem
Man drīzāk jautājums, vai tur nebija jābūt sodam par grūstīšanos ar rokām?
, 2021-09-19 23:02, pirms 3 gadiem
Bet ja par bumbas stāvokli, tad teiktu, ka bumba nepieskaras līnijai, bet projektcija vēl ir uz līnijas.
, 2021-09-19 23:09, pirms 3 gadiem
Šad tad gudreļu tēlošana izspēlē ļaunu joku.
Slēpts komentārs: bļāviens-nu
, 2021-09-20 00:15, pirms 3 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Kā vienmēr RFS par labu tiek pieņemts lēmums
Vajag spēlēt tālāk, nevis kaut ko diskutēt. Nekāds lēmums netika neviena labā pieņemts.
, 2021-09-20 07:39, pirms 3 gadiem
Galvenais tiesnesis šādu autu vai ne nevar redzēt bet kur bija palīgs mēs neredzam taču tas moments ir viņa lemšanai tomēr tas ka galvenais tiesnesis neredz tik klaju grūšanu ar rokām kā rezultatā vainīgais iegūst bumbu ar sekojošu vārtu guvumu ir jātraktē kā ļoti rupja kļūda . Arī kartīšu rādīšana kā sports rāda ka kungs nedrīkst tiesāt vispār jo pats izlaida vadības grožus. Ja tiesnešu kolēģija nepieņems stingrus mērus tad skaidrs ka futbola saimniecība sapuvusi.
, 2021-09-20 08:32, pirms 3 gadiem
Jājautā, ar kuru galu domāja (vai bija konkrēti mērķi) tas vīrelis, kur uz šo centrālo spēli norīkoja tik vāju soģu brigādi? Tajā pat laikā mūs galvenie svilpēji tiesā Liepāja-Valmiera, kur paaugstināta spriedze nebija paredzama. Kurš LFF norīko tiesnešus uz konkrētām spēlēm? Kurš ir tas, kas rausta aiz diedziņa? Ciklops?
Slēpts komentārs: Līmenis
Slēpts komentārs: Līmenis
, 2021-09-20 09:30, pirms 3 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Kā vienmēr RFS par labu tiek pieņemts lēmums
Svilpe bij? Nosauc tad man vienu iemeslu kāpēc apstāties un nespēlēt
, 2021-09-20 09:43, pirms 3 gadiem
Līmenis rakstīja: Nekādas projekcijas nav, Ja Jūs video uzmanīgi skatījāties, bumba bija ārā, to apliecina pats RFS spēlētājs, kurš dodas pron mo bumbas, jo redz ka tā ir ārā, vienkārši līnijtiesnesis neparāda ka ir ārā, jo ja bumba būtu laukumjā, tad priekšķam RFS spēlētājs iet prom no tās un kad ierauga kad var spēlēt skrien tai pakaļ, tad tas RFS spēlētājs ir akls vai dunduks, vai rī tiesneši ir dunduki
Kāpēc RFS spēlētājs pamana ka drīkst spēlēt, bet Rīga Fc spēlētājs to nepamana. Ja viņš ir pārliecināts, ka bumba ir ārā, ķo viņs tur ar korpusu sargā, nevis iet prom?
, 2021-09-20 10:05, pirms 3 gadiem
Video labi redzams, ka bumba neskar līniju-tātad viņa vairs neatrodas laukumā... un protams tā atgrūšana ar varēja tikt kvalificēta kā pārkāpums... bet nu no otras puses Rīga ar vainīga, ka atslēdzās, jo svilpe nebija un tātad spēle turpinas...
, 2021-09-20 10:19, pirms 3 gadiem
zvanags rakstīja: Video labi redzams, ka bumba neskar līniju-tātad viņa vairs neatrodas laukumā... un protams tā atgrūšana ar varēja tikt kvalificēta kā pārkāpums... bet nu no otras puses Rīga ar vainīga, ka atslēdzās, jo svilpe nebija un tātad spēle turpinas...
Bumbai nav jāskar līnija . Esi redzējis tenisā vai volejbolā ,kā izskatās video atkartojums ? Tas nav tikai punkts kurā lode pieskaras plakanai virsmai
, 2021-09-20 10:24, pirms 3 gadiem
Tieši tā,šeit pat nav par ko diskutēt.Svilpes nav ,spēlei jāturpinās.Diskutēt varētu par tiesnešu darbu,bet to lai dara kompetentas personas,mēs šeit visi,mani ieskaitot,esam diletanti,jo katru sezonu daudzos noteikumu punktos maninās to traktēšana un vērtēšana,par ko nav zināms ne tikai mums līdzjutējiem ,bet arī komandu treneriem un arī spēlētājiem.Lūk,šis ir vēl viens lauciņš,kurā būtu LFF daudz rezultatīvāk jāstrādā.Latvijā šobrīd ir tikai viena augsta līmeņa tiesnešu brigāde,kurai visas šīs nianses ir zināmas,bet runā,ka LFF ne visai cenšās izmantot,kopējam darbam ar visiem tiesnešiem,šo tiesnešu zināšanas.
, 2021-09-20 10:36, pirms 3 gadiem
darbagalds rakstīja: Jājautā, ar kuru galu domāja (vai bija konkrēti mērķi) tas vīrelis, kur uz šo centrālo spēli norīkoja tik vāju soģu brigādi? Tajā pat laikā mūs galvenie svilpēji tiesā Liepāja-Valmiera, kur paaugstināta spriedze nebija paredzama. Kurš LFF norīko tiesnešus uz konkrētām spēlēm? Kurš ir tas, kas rausta aiz diedziņa? Ciklops?
Šeit gan nepiekritīšu,attiecībā uz to,kura spēle varētu būt grūtāka tiesnešiem.Tieši pirms mačiem likās,ka Liepājā varētu iet karstāk vairāku zināmu iemeslu dēļ.Rīgas spēlē mača sākumā jau izskatījās ,ka RFS klubam šogad kauss nav prioritāte,jo lielākā daļa pamatsastāvu spēlētājus sākuma sastāvā neredzējām.Skaidrs,ka galvenais RFS šogad ir čempiona tituls un tikai tāpēc ,ka spēle ievirzījās tādā gultnē,ka pat pret šo sastāvu Riga FC nespēja gūt pārsvaru,spēles beigās RFS treneru kolektīvs pastiprināja sastāvu vēl ar dažiem pamatsastāva spēlētājiem.Vien RFS rezerves vārtsarga Nerugala izmantošana šajā spēlē netieši apliecina šo manu spriedelējumuTas gan mans subjektīvs viedoklis.Tā kā tiesnešu norīkošana uz šiem mačiem bija tīri saprotama,bet par tiesnešu personālijām spriest nebūtu visai korekti.Šo vai citu tiesnesi vajadzēja norīkot Rīgas derbijā.Būtu nosvilpts moments,ka bumba pametusi laukumu,spēle būtu mierīgi ritējusi savu gaitu un neviens te pat neieminētos par tiesnešu darbu.Tomēr notika tā,kā tam bija jānotiek
, 2021-09-20 10:39, pirms 3 gadiem
Viss pareizi, nav ko raudaat
, 2021-09-20 10:55, pirms 3 gadiem
j888 rakstīja: Bumbai nav jāskar līnija . Esi redzējis tenisā vai volejbolā ,kā izskatās video atkartojums ? Tas nav tikai punkts kurā lode pieskaras plakanai virsmai
Tenisā un volejbolā tieši ir jāskar līnija, bet tur, sitiena spēka dēļ, bumba ''pielīp'' laukumam. Futbolā gan skatās arī projekciju.
, 2021-09-20 11:08, pirms 3 gadiem
100% aizsarga vaina, par ko vispār ir diskusija
, 2021-09-20 11:49, pirms 3 gadiem
Ko ņemās, sporta skolā taču treneri iemāca - kamēr svilpe nav, jāturpina spēlēt!
, 2021-09-20 13:41, pirms 3 gadiem
Bumbas apakša no šī rakursa izskatās pārāk tuvu līnijai, tātad sāni vēl karājas uz līnijas. Es saku, ka nav auts.
, 2021-09-20 14:09, pirms 3 gadiem
Nebija. Turklāt aizsardzības spēlētājs to labi apzinājās, jo turpināja cīnīties.
Aizsargi apliecināja, ka zina, ka nebija ārā.
Šajā lūzeru un mīksto sportā šādas nianses ir ļoti svarīgas.
Labākais, ko varēja darīt bija krist zemē un izlikties, ka esi smagi cietis no nāvīga grūdiena mugurā.
, 2021-09-20 14:24, pirms 3 gadiem
Absolūti nav svarīgi vai bumba faktiski bija pametusi laukumu vai nē - spēlētājs uz savu galvu nevar pieņemt lēmumu, ko drīkst darīt tikai tiesnesis signalizējot ar svilpi (iesisti vārti, bumba autā utt.). Ja spēlētājs izslēdzas no spēles, tad tā ir viņa problēma.
, 2021-09-20 14:26, pirms 3 gadiem
Uzskatu, ka Rīga aizsargs pieļāva kļūdu, jo nedrīkst izslēgties no spēles, balstoties uz paša pieņēmumiem - kamēr nav tiesneša svilpe, spēle turpinās. Tik pat labi spēlētājs arī var beigt spēli 3 minūtes ātrāk, jo pēc viņa aprēķiniem 90 minūtes jau ir pagājušas... Izņēmums šādā situācijā varētu būt tikai tad, ja bumba būtu metru aiz līnijas, bet nu ne jau 50/50 situācijā. Un vēl - lai nu kur, bet savā soda laukumā gan ir jācīnās līdz svilpei - es saprastu, pie pretinieka vārtiem var šādi izslēgties, bet ne jau pie saviem!
Te pat nav runa par to, bija vai nebija tos 3cm aiz līnijas bumba - vairāk par to, ka spēlētājiem jāspēlē līdz galam.
, 2021-09-20 15:28, pirms 3 gadiem
zvanags rakstīja: Video labi redzams, ka bumba neskar līniju-tātad viņa vairs neatrodas laukumā... un protams tā atgrūšana ar varēja tikt kvalificēta kā pārkāpums... bet nu no otras puses Rīga ar vainīga, ka atslēdzās, jo svilpe nebija un tātad spēle turpinas...
.. a ja bumba būtu 10cm virs zemes? tad bumba nekādā veidā nevar skart zemi... pat ja atrodas laukumā...
, 2021-09-20 20:44, pirms 3 gadiem
..jā, bumba bija vai nebija autā, tas tur nav būtiski, jo tas, kā šie to bumbu dabūja, bija ar sodu.
, 2021-09-20 23:03, pirms 3 gadiem
Par ko īsti ir cepiens? Rīga FC spēlētājs gribēja notēlot ne tikai spēlētāja, bet arī tiesneša lomu. Tas viss beidzās ar Rīga FC izlidošanu no kausa. Manuprāt diezgan loģiski.
, 2021-09-23 10:35, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: tiesnešu brigāde,kurai visas šīs nianses ir zināmas
Visiem Virslīgas un 1.līgas tiesnešiem tās ir zināmas: https://lff.lv/zinas/13466/riga-aiz...
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.
Latvijas kauss. Foto: LFF
1

2024. gada ''11.lv'' Latvijas kausa izcīņā piedalīsies 50 klubi

LETA. "11.lv Latvijas kausa" izcīņā futbolā šogad piedalīsies 50 komandas, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).
Foto: Latvijas Futbola federācija

"Mettas" futbolistēm panākums Sieviešu futbola līgas otrajā kārtā

LETA. "Metta" vienība svētdien uzvarēja "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) otrās kārtas noslēdzošajā mačā. "Metta" izbraukumā ar 1:0 (0:0) guva panākumu pār "Liepājas Futbola skolu".