Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvija atgriezīsies UEFA Reģionu kausā un uzzina pretinieču pārstāvētās valstis

Latvija atgriezīsies UEFA Reģionu kausā un uzzina pretinieču pārstāvētās valstis
Foto: UEFA

UEFA šodien veica ne tikai U17 un U19 izlašu izlozes, bet arī UEFA Reģionu kausa izlozi, kā finālposms gaidāms 2023. gada jūnijā. Turnīrs atgriezīsies pēc 2021. gada sacensību atcelšanas Covid-19 dēļ.

"Tiesības pārstāvēt Latviju šajās sacensībās ir nacionālā čempionāta 3. līgas uzvarētājiem. Tā kā šoruden 3. līgas sacensību finālposms netika aizvadīts valstī noteikto drošības pasākumu dēļ, šoreiz Latvija varēs veidot amatieru komandu no četru klubu labākajiem spēlētājiem," teikts Latvijas Futbola federācijas mājaslapā.

2023. gada UEFA Reģionu kausā piedalīsies 36 no 55 dalībvalstīm, no kurām vājāko piecu dalībvalstu komandas sāks ar priekšsacīkšu kārtu, kurā cīnīsies par vienu ceļazīmi uz starpkvalifkāciju, kurā gaidīs pārējās dalībvalstis. Pagaidām vēl nav zināmas visas amatieru komandas, kuras pārstāvēs dalībvalstis (ar amatieru izlasēm spēlēs arī Malta un Sanmarīno, bet pārējās deleģēs amatieru turnīra uzvarētāju), taču izlozi veikt tas netraucēja. Latvija starpkvalifikācijas izlozē bija trešajā grozā un tika ielozēta vienā apakšgrupā ar Polijas, Slovākijas un Moldovas komandām. Tieši poļi ir pašreizējie Reģionu kausa čempioni, 2019. gada finālā izbraukumā ar 3:2 uzvarot vāciešus. Finālposmā tiks grupas uzvarētāja.

2019. gada UEFA Reģionu kausā Latviju pārstāvēja 2. līgas čempione "LDz Cargo"/DFA, kas zaudēja visās apakšgrupas spēlēs (0:8 pret Francijas "Normandy", 0:8 pret Horvātijas "Zagreb" un 1:3 pret Lietuvas "Nevežis"), bet 2021. gada turnīrā Latvijas dalība nebija plānota. Tiesa gan, pandēmijas dēļ turnīrs tā arī nesākās. Arī 2017. gadā Latvijas pārstāve "Caramba" palika bez uzvaras (1:1 pret baltkrieviem, 0:2 pret portugāļiem un 0:7 pret poļiem), bet 2015. gadā RTU ieguva otro vietu apakšgrupā – 2:1 pret zviedriem, 1:0 pret azerbaidžāņiem un 0:4 pret grupas uzvarētajiem horvātiem. Latvija kopš 2011. gada Reģionu kausa ierasti deleģējusi 2. līgas (tagadējās 3. līgas) čempioni.

Reģionu kausa priekškvalifikācija paredzēta no nākamā gada 1. maija līdz 31. jūlijam, starpkvalifikācija gaidāma no 15. augusta līdz 9. decembrim, bet finālposmam jānotiek 2023. gada jūnija otrajā pusē. Miniturnīru saimnieki, kalendārs un norises datumi vēl tiks paziņoti.

Starpkvalifikācija

Grupa1. grozs2. grozs3. grozs4. grozs1
1. grupaKrievijaBosnija un Herc.IzraēlaSkotija
2. grupaPolijaSlovākijaLatvijaMoldova
3. grupaTurcijaPortugāleSomijapriekškv. uzvarētāja
4. grupaČehijaZiemeļīrijaVelsaZviedrija
5. grupaVācijaItālijaAnglijaZiemeļmaķedonija
6. grupaĪrijaBulgārijaRumānijaSanmarīno
7. grupaSpānijaUngārijaŠveiceSlovēnija
8. grupaHorvātijaUkrainaSerbijaMalta

Priekškvalifikācija

1. grupa2. grupa
GruzijaBaltkrievija
KazahstānaAzerbaidžāna
Igaunija

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/regionscup/new...
https://lff.lv/zinas/13708/latvijas...


Rīgas "Mettas" futbolistes. Foto: FS Metta

Arī "Mettas" futbolistēm sezonas ievadā nevainojama bilance

Latvijas Sieviešu futbola līgas kopvērtējuma galvgalī pēc trim spēļu kārtām atrodas galvaspilsētas komandas "Riga" un "Metta".
''Riga FC'' un RFS spēles moments. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
1

"Riga" futbolistes SFL mačā pārspēj RFS vienību

LETA. "Riga" sestdien izcīnīja uzvaru "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) trešās kārtas mačā un kļuva par turnīra līdervienību.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.