Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Ajax'' pagarina līgumu ar galveno treneri ten Hāgu līdz 2023. gada vasarai

''Ajax'' pagarina līgumu ar galveno treneri ten Hāgu līdz 2023. gada vasarai
Ēriks ten Hāgs. Foto: AFP/Scanpix

Nīderlandes slavenākais futbola klubs Amsterdamas ''Ajax'' paziņojis, ka pagarina līgumu ar esošo galveno treneri Ēriku ten Hāgu līdz 2023. gada vasarai jeb 2022./2023. gada sezonas beigām. Ten Hāgs tika minēts kā viens no trenera kandidātiem uz Anglijas Premjerlīgas ''Tottenham'' vakanto vietu.

19. aprīlī Anglijas Premjerlīgas klubs ''Tottenham'' no galvenā trenera amata atlaida Žuzē Morinju. Par vietas izpildītāju līdz sezonas beigām tika iecelts Raiens Meisons, kurš strādā kluba akadēmijā. Pēc sezonas vasarā ''Tottenham'' plāno nosaukt jauno kluba treneri. Kā divi no kandidātiem tika minēti ''Leicester'' treneris Brendans Rodžerss un Amsterdamas ''Ajax'' treneris Ēriks ten Hāgs. Rodžerss laicīgi publiski paziņoja, ka nav ieinteresēts šajā amatā.

Visticamāk, arī ten Hāgs nekļūs par jauno ''Tottenham'' galveno treneri. ''Ajax'' paziņojusi, ka abas puses pagarinājušas līgumu uz vienu sezonu. Ja līdz šim trenera līgums noslēgtos pēc 2021./2022. gada sezonas, tad šobrīd zināms, ka ten Hāga līgums noslēgsies pēc 2022./2023. gada sezonas beigām.

''Zinu, kas mums jādara, lai sasniegtu nākamos mērķus. Pie tam, esmu šeit laimīgs,'' īsā komentārā līguma pagarināšanu komentēja ten Hāgs. Šosezon ''Ajax'' nepieciešams vēl viens punkts, lai nodrošinātu Nīderlandes čempiontitulu un automātisku vietu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Par ''Ajax'' galveno treneri ten Hāgs kļuva 2017. gadā. Līdz tam speciālists bija strādājis arī ar Minhenes ''Bayern'' otro komandu un ''Utrecht''.

Izmantotie resursi:
https://english.ajax.nl/articles/aj...


"Vitesse" pret PSV. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix
3

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā

Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas (KNVB) neatkarīga licencēšanas komiteja pieņēmusi lēmumu atņemt 18 punktus Eredivisie pastarītei Arnemas "Vitesse", kas tādējādi garantējusi augstākās līgas pamešanu.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.