Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Igauņu talants uguņo Skotijā

Igauņu talants uguņo Skotijā
Henriks Ojamā

Skotijas Premjerlīgā skaļi par sevi runāt licis līdz šim plašam cilvēku lokam nezināmais 20 gadus vecais igauņu futbolists Henriks Ojamā. "Motherwell" rindās piecos aizvadītajos mačos viņš pamanījies gūt jau četrus vārtus.

Skotijas čempionātā aizvadītas 24 pilnas spēļu kārtas, pēc kurām vadībā atrodas Glāzgovas grandi "Celtic" un "Rangers", bet trešajā vietā ar sešu punktu handikapu pār tuvākajām sekotājām atrodas "Motherwell". Par šī kluba apspriestāko pēdējā laika spēlētāju kļuvis tikai 20 gadus vecais igauņu uzbrūkošais pussargs Henriks Ojamā.

Izturējis divus pārbaudes termiņus, Ojamā janvāra sākumā parakstīja līgumu ar klubu līdz šīs sezonas beigām. Debija viņam izdevās grandioza. Nākot uz maiņu otrā puslaika vidū, viņš guva vārtus Skotijas kausa izcīņā, palīdzot vienībai uzvarēt ar 4:0.

Jau pēc nedēļas viņš debitēja Premjerlīgā, taču pirmā atrādīšanās bija tikai iesildīšanās turpmākajiem varoņdarbiem. Nākamajā spēlē pret "Dundee United" viņš 85. minūtē izdarīja rezultatīvu piespēli (izdevās panākt neizšķirtu 1:1), bet kompensācijas laikā pēc saskares ar pretinieku krita soda laukumā, taču tiesnesis uzskatīja, ka pārkāpuma tajā epizodē nav bijis un 11 metru soda sitienu nepiešķīra. Tas viss, nākot uz maiņu 61. minūtē! Ar savu sniegumu un partnera diskvalifikāciju viņš izkaroja vietu pamatsastāvā, par ko trenerim pateicās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet vakar viņš nokārtoja sev dubli uzvarā pār "St.Johnstone" - 3:2.

Piecās spēlēs viņam četri vārti un divas rezultatīvas piespēles. Komandas galvenais treneris jau paziņojis, ka viena no kluba prioritātēm tagad būs noslēgt ilgtermiņa līgumu ar jauno talantu. Pats futbolists nelidinās mākoņos, sakot, ka viņam sevi būs jāpierāda arī turpmākajās spēlēs, bet jauna līguma noslēgšana varētu kļūt par sapņa piepildījumu.

Neskatoties uz savu agrīno vecumu, pirms došanās uz Skotiju Ojamā jau bija paspējis uzspēlēt četrās dažādās līgās: Anglijā, Nīderlandē, Vācijā un Somijā. Sāka viņš karjeru Tallinas "Flora" jaunatnes akadēmijā, tad tika pie viena gada līguma ar "Derby County", pēc kā sekoja Vācijas 2. Bundeslīgas klubs "Alemmania Aachen", holandiešu "Fortuna Sittard", kā arī somu "RoPS". Somu klubs ar igauni sastāvā 2011. gadā izkrita no augstākās līgas...

Interesanti, ka Ojamā vēl nav aizvadījis nevienu spēli Igaunijas lielajā izlasē, taču izskatās, ka tas ir tikai laika jautājums. Šobrīd viņš ir mūsu ziemeļu kaimiņu U21 izlases pamatspēlētājs.

Izmantotie resursi:
Scotsman.com
Associated Press
BBC News - Home
The Daily Record - Scotland's newspaper
Sky Sports | Sport News
BBC News - Home


, 2012-01-29 14:30, pirms 12 gadiem
Autors:
"...bet kompensācijas laikā nopelnīja 11 metru soda sitienu, taču tiesnesis uzskatīja, ka pārkāpuma tajā epizodē nav bijis".

Šī ir viena no lielākajām žurnālistikas diletantisma pērlēm, kādu nācies jebkad lasīt.
, 2012-01-29 14:31, pirms 12 gadiem
interesanti...
te nu ir viens no piemēriem, kā mūsu jaunajiem jācenšās sevi parādīt laukumā..
, 2012-01-29 14:39, pirms 12 gadiem
bet kompensācijas laikā nopelnīja 11 metru soda sitienu, taču tiesnesis uzskatīja, ka pārkāpuma tajā epizodē nav bijis.
Ko tas nozime? bija beigas pendele jeb ne?
, 2012-01-29 15:31, pirms 12 gadiem
5 spēles vēl nav objektīvs rādītājs, pēc kā vērtēt. Arī Rudņevs savā debijas mačā Lech guva vārtus, tomēr mēs visi bijām pieticīgi, jo gaidījām, kāds būs turpinājums. Rudņeva sniegums arī turpinājumā bijis ļoti, ļoti labs, un tikai tagad mēs varam teikt, ka viņš ir augstas klases spēlētājs. Ja ar igauni būs tāpat, tad varēs viņu celt debesīs. Pagaidām neredzu īpašu jēgu to darīt. Labāk būtu par kādu mūsējo uzrakstījuši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
"Vitesse" pret PSV. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix
3

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā

Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas (KNVB) neatkarīga licencēšanas komiteja pieņēmusi lēmumu atņemt 18 punktus Eredivisie pastarītei Arnemas "Vitesse", kas tādējādi garantējusi augstākās līgas pamešanu.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.