Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Eiropas līgas fināliste Glāzgovas "Rangers" pēc briesmīga rudens atlaiž van Bronkhorstu

Eiropas līgas fināliste Glāzgovas "Rangers" pēc briesmīga rudens atlaiž van Bronkhorstu
Džovanni van Bronkhorsts. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Eiropas līgas fināliste un Skotijas futbola vicečempione Glāzgovas "Rangers" pavēstījusi par šķiršanos no galvenā trenera Džovanni van Bronkhorsta.

Nīderlandes speciālists amatā stājās pirms gada un trim dienām, pie "Rangers" stūres nomainot leģendāro angli Stīvenu Džerardu, kurš pievienojās Birmingemas "Aston Villa". Van Bronkhorstam neizdevās nosargāt Skotijas titulu, par četriem punktiem atpaliekot no Glāzgovas "Celtic", taču sasniedza Eiropas līgas finālu, kurā arī izvirzījās vadībā, tomēr pendelēs piekāpās Frankfurtes "Eintracht".

Šo sezonu "Rangers" sākusi ļoti neveiksmīgi. Čempionu līgas grupu turnīrā "Rangers" zaudēja visās sešās spēlēs ar kopējo vārtu bilanci 2:22, bet Skotijas čempionātā ar 33 punktiem 15 spēlēs ieņem stabilu otro vietu – astoņus punktus priekšā "Aberdeen", bet jau deviņus punktus aiz "Celtic", kurai septembrī kapitulēja ar 0:4. Pirms izlašu pauzes "Rangers" zaudēja punktus pret "St. Mirren" (1:1).

Van Bronkhorsts trenera karjerā vadījis arī Roterdamas "Feyenoord" U21 un pieaugušo komandu, kā arī strādājis ar Ķīnas "Guangzhou R&F". Spēlētāja karjeru viņš sāka "Feyenoord" un spēlējis ne tikai "Barcelona" un "Arsenal", bet arī "Rangers", ar ko 20. gadsimta izskaņā tika pie diviem tituliem, diviem kausiem un Līgas kausa.

"Rangers" meklē jaunu treneri un sezonu atsāks 15. decembrī pret "Hibernian".

Visas UEFA Eirokausu spēles šosezon pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.rangers.co.uk/article/c...


Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.