Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Nesen karjeru beigušais Tevess kļuvis par Argentīnas augstākās līgas kluba galveno treneri

Nesen karjeru beigušais Tevess kļuvis par Argentīnas augstākās līgas kluba galveno treneri
Karloss Tevess "Boca Juniors" kreklā. Foto: AP/Scanpix

Vēl tikai 4. jūnijā 38 gadus vecais argentīniešu uzbrucējs Karloss Tevess pavēstīja par futbolista karjeras beigām, bet divarpus nedēļas vēlāk viņš ir kļuvis par galveno treneri, parakstot viena gada līgumu ar Argentīnas klubu "Rosario Central".

Rosario klubs 2018. gadā izcīnīja Argentīnas kausu, bet pašlaik nepārdzīvo labākos laikus. Pagājušajā sezonā ar 32 punktiem 25 spēlēs "Rosario Central" ieņēma 16. vietu 26 komandu konkurencē, bet šīs sezonas pirmajā posmā jeb Profesionālās līgas kausā ar 14 punktiem 14 mačos palika pēdējā vietā savā apakšgrupā. Sezonas otrais posms jeb Argentīnas čempionāta pamatturnīrs sākts ar četriem punktiem četrās spēlēs.

Martā "Rosario Central" no amata atbrīvoja citu savulaik pazīstamu spēlētāju Kili Gonsalesu, bet līdz jūnija vidum komandu vadīja Leandro Somosa. Nu izvēle kritusi uz nupat karjeru beigušo Tevesu, kuram atšķirībā no Gonsalesa, kurš pirms stāšanās pie stūres 2020. gadā bija dublieru komandas vadīšanas pieredze, tas būs pilnīgi jauns un svešs izaicinājums. Nākamo spēli "Rosario Central" aizvadīs nedēļas beigās, uzņemot Laplatas "Gimnasia".

Tevess Argentīnas profesionālajā futbolā līdz šim bija pārstāvējis vienīgi "Boca Juniors", ar ko izcīnīja piecus Argentīnas titulus un "Libertadores" kausu. Ar "Corinthians" viņš vienreiz kļuva par Brazīlijas čempionu, bet Eiropā viņš spēlēja Anglijā ("West Ham", "Manchester United", "Manchester City") un Itālijā ("Juventus"), tiekot pie trim Anglijas un diviem Itālijas tituliem, kā arī Čempionu līgas kausa. Ķīnā Tevess pārstāveja Šanhajas "Shenhua". Argentīnas izlasē Tevess aizvadīja 76 spēles, guva 13 vārtus un trīsreiz palika otrais "Copa America". Ar Argentīnas olimpisko izlasi 2004. gadā triumfēja Atēnu olimpiskajās spēlēs.


"Vitesse" pret PSV. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix
3

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā

Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas (KNVB) neatkarīga licencēšanas komiteja pieņēmusi lēmumu atņemt 18 punktus Eredivisie pastarītei Arnemas "Vitesse", kas tādējādi garantējusi augstākās līgas pamešanu.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.