Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Van Bronkhorsts kļūst par jauno Glāzgovas ''Rangers'' galveno treneri

Van Bronkhorsts kļūst par jauno Glāzgovas ''Rangers'' galveno treneri
Džovanni van Bronkhorsts. Foto: Glāzgovas ''Rangers''

Skotijas Premjerlīgas līdere Glāzgovas ''Rangers'' paziņojusi, ka Stīvena Džerarda vietu galvenā trenera amatā ieņems Nīderlandes speciālists Džovanni van Bronkhorsts, kurš četrus gadus vadījis Roterdamas ''Feyenoord''.

Pagājušās sezonas Skotijas futbola čempionei Glāzgovas ''Rangers'' nācās meklēt jaunu galveno treneri pēc tam, kad Stīvens Džerards tika iecelts par jauno ''Aston Villa'' speciālistu. Komanda lēmusi, ka turpmāk to trenēs nīderlandietis Džovanni van Bronkhorsts, kurš trenera karjeras laikā četrus gadus strādāja par ''Feyenoord'' galveno treneri, bet pirms nonākšanas ''Rangers'' strādāja Ķīnā. Bronkhorsts kļuvis par 17. ''Rangers'' kluba galveno treneri.

Bronkhorstam tā ir atgriešanās Glāzgovā, jo spēlētāja karjeras laikā no 1998. līdz 2001. gadam speciālists ''Rangers'' pārstāvēja kā futbolists. ''Esmu priecīgs atgriezties ''Rangers'' nu jau trenera lomā. Jutos priecīgs, ka varēšu strādāt ar šo grupu spēlētāju, kuri sevi pierādījuši kā uzvarētāji. Ar nepacietību gaidu, kad varēšu sākt darbu, lai varētu turpināt jau iesākto,'' kluba mājaslapā citēts jaunieceltais treneris.

''Esmu priecīgs, ka Džovanni ir kļuvis par mūsu galveno treneri. Viņu Eiropā respektēja kā futbolistu un redzu, kāpēc respektē arī kā treneri. Viņš jau ir sevi pierādījis kā uzvarētājs, viņš zina mūsu klubu, zina sastāva kvalitātes un esam vienisprātis par to, kādā virzienā komandai jādodas,'' pēc van Bronkhorsta iecelšanas amatā citēts ''Rangers'' sporta direktors Ross Vilsons.

Skotijas Premjerlīgā pēc nospēlētām 13 kārtām tieši ''Rangers'' ar izcīnītiem 30 punktiem ir čempionāta līdere, par četriem punktiem apsteidzot sīvāko konkurenti ''Celtic''. UEFA Eiropas līgā ''Rangers'' ar izcīnītiem četriem punktiem četrās spēlēs ieņem trešo vietu A apakšgrupā.

Par van Bronkhorsta debiju kļūs 25. novembrī gaidāmā Eiropas līgas spēle pret ''Sparta'', kamēr Skotijas Premjerlīgā pirmā spēle nīderlandieša vadībā gaidāma 28. novembrī pret ''Livingston''.

Izmantotie resursi:
https://www.rangers.co.uk/article/r...


Olivjē Žirū. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Milānas izcilnieks Žirū grasās iet Lorisa pēdās un tuvojas pārejai uz MLS

Francijas futbola izlases uzbrucējs Olivjē Žirū, kurš vasarā kļūs par brīvo aģentu, ir panācis principiālu vienošanos ar MLS klubu "Los Angeles", vēstī žurnālists Fabricio Romāno.
Husrovs Toirovs. Foto: FC Shakhtar
8

"Shakhtar" soda futbolistu par tīkšķi okupantu uzvarai un naudu novirzīs Ukrainas armijai

Titulētais Ukrainas futbola klubs Doneckas "Shakhtar" paziņojis, ka Tadžikistānas uzbrucējs Husrovs Toirovs sodīts vienas mēnešalgas apmērā, jo ielaikojis attēlu par okupantu uzvaru pārbaudes spēlē. Soda nauda tiks novirzīta Ukrainas armijas atbalstam.
"Fenerbahce" spēlētāji pret "Trabzonspor" atbalstītāju. Foto: Zumapress.com/Scanpix
6

"Fenerbahce" spēlētājiem uzbrūk Trabzonas fani, futbolists aizstāvas ar efektīgu sitienu

Daudzējādā ziņā dramatisks svētdienas vakars aizvadīs Turcijas Superlīgā, kur laimīgas uzvaras izrāva abas titula pretendentes Stambulas "Galatasaray" un "Stambulas "Fenerbahce".