Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Gutkovskim 1+1 uzvarā Polijā, Uldriķis aizmugurē "Cambuur" vārtu guvumā

Gutkovskim 1+1 uzvarā Polijā, Uldriķis aizmugurē "Cambuur" vārtu guvumā
Vladislavs Gutkovskis svin vārtu guvumu. Foto: Raków Częstochowa

Veiksmīgu spēli Polijas Ekstraklasē šovakar aizvadīja Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis, kurš guva Čenstohovas "Rakow" pirmos vārtus svarīgā panākumā izbraukumā ar 2:1 pār Vroclavas "Śląsk".

26 gadus vecais futbolists izcēlās 64. minūtē, pēc spāņa Ivi Lopesa piespēlesraidot bumbu vārtos ar kreiso kāju un panākot 1:0 "Rakow" labā. Pēc piecām minūtēm Lopess ātrajā uzbrukumā pēc Gutkovska piespēles dubultoja "Rakow" pārsvaru (2:0), savukārt 73. minūtē Gutkovskis tika nomainīts. Neilgi pēc tam "Śląsk" vienus vārtus atguva, taču atspēlēties nespēja.

"Rakow" ar desmit kārtās iekrātu 21 punktu dala otro un trešo vietu ar Poznaņas "Lech". Tikai par vienu punktu vairāk ir par vienu spēli vairāk aizvadījušajai līderei Gdaņskas "Lechia", kas šodien, joprojām cīnoties bez savainotā Kristera Tobera, ar 2:0 izbraukumā pārspēja Ņecečas "Bruk-Bet Termalica".

Nīderlandes "Eredivisie" čempionātā divu uzvaru sēriju nespēja turpināt Roberta Uldriķa Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā dramatiskā cīņā ar 0:1 zaudējot "Sittard". Viens no Latvijas pieaugušo izlases līderiem laukumā devās uz maiņu 77. minūtē. 86. minūtē "Sittard" guva uzvaras vārtus, savukārt kompensācijas laika sākumā tieši pēc Uldriķa piespēles Mičels Paulisens viesiem šķietami izrāva neizšķirtu. Vārtu guvums pēc momenta video caurskates netika ieskaitīts tieši Uldriķa atrašanās aizmugures stāvoklī dēļ.

12 punktus deviņos mačos izcīnījusī "Cambuur" turnīra tabulā atkāpusies līdz devītajai vietai.

Slovākijas meistarsacīkstēs cits Latvijas valstsvienības futbolists Andrejs Cigaņiks laukumā bija "no zvana līdz zvanam", palīdzot "1904 Dunajská Streda" viesos ar 2:0 uzveikt "Žilina". "1904 Dunajská Streda" (18 punkti 11 spēlēs) pēc neveiksmīga sezonas sākuma pakāpusies uz ceturto vietu.

Ceturto maču pēc kārtas bez uzvaras Vācijas 3. līgā cīnās Latvijas izlases pussarga Daniela Ontužāna "Freiburg II", šoreiz ar 0:3 izbraukumā kapitulējot "Kaiserslautern" priekšā. 20 gadus vecais latvietis laukumā tika sūtīts 60. minūtē, kad rezultāts bija 0:2. "Freiburg II" 20 vienību konkurencē ar 13 punktiem 12 spēlēs ierindojas 16. vietā.

Somijas čempionāta līderpozīciju nosargājusi Kuopio "KuPS", izbraukumā ar 3:2 pieveicot Turku "Inter". Jānis Ikaunieks savainojuma dēļ nespēlēja. "KuPS" 24 kārtās sakrājusi 55 punktus, par trim apsteidzot pašreizējo čempioni Helsinku "HJK".

Igaunijas Meistarlīgā Latvijas speciālista Dmitrija Kalašņikova trenētā Tartu "Tammeka" pārtrauca piecu neveiksmju sēriju, ar 2:1 mājās pārspējot Narvas "Trans". 25 spēlēs 16 punktus izcīnījusī "Tammeka" izrāvusies no pēdējās vietas.


, 2021-10-17 00:06, pirms 3 gadiem
Gutijs monstrs
, 2021-10-17 00:21, pirms 3 gadiem
pēc spāņa Ivi Lopesa piespēles ar kreiso kāju raidot bumbu vārtos (C)
==========================
Tas Spānis piespēlēja ar Kreiso Kāju, vai Gutkovskis ar Kreiso Kaju?!
, 2021-10-17 00:35, pirms 3 gadiem
Varbūt viņi abi spēlēja ar kreiso kāju?
, 2021-10-17 19:03, pirms 3 gadiem
kāpēc uldriķis tiek pieminēts izlasē kā kkāds "Latvijas pieaugušo izlases līderiem" sūds pēdējais viņš ir izlasē. No visām miljons iespējām golu nav, bet Dainis tik pa blatu laiž laukumā
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.