Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

''Palmeiras'' kā pirmie iekļūst ''Copa Libertadores'' finālā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Palmeiras'' kā pirmie iekļūst ''Copa Libertadores'' finālā
Šoreiz ''River Plate'' nepriecājās, jo finālā neiekļuva. Foto: Natacha Pisarenko/AP/Scanpix

Šonakt kā pirmie prestižā ''Copa Libertadores'' turnīra finālā iekļuva ''Palmeiras'' komanda, kas divu spēļu summā ar 3:2 pārspēja slaveno Argentīnas komandu ''River Plate''. Pirmajā mačā ''Palmeira'' uzvarēja ar 3:0, kamēr atbildes spēlē notikumiem bagātā cīņā ar 2:0 pārāki bija ''River Plate''. Otro vietu finālā savā starpā izcīnīs ''Boca Juniors'' un ''Santos'' vienības, kas pirmajā duelī spēlēja neizšķirti 0:0.

Prestižais ''Copa Libertadores'' turnīrs nonācis līdz savai izšķirošajai fāzei, četrām labākajām komandām pusfinālā cīnoties par iekļūšanu finālā. Kā pirmā finālā iekļuva ''Palmeiras'', kas divu spēļu summā ar 3:2 pārspēja slaveno ''River Plate''. Pirmajā spēlē ''Palmeiras'' pārspēja pretiniekus ar 3:0, tādējādi pirms atbildes mača iekrājot solīdu pārsvaru.

''River Plate'' ar pirmajām minūtēm devās atspēlēties, taču daudzajos uzbrukumos nevedās noslēguma fāze. 29. minūtē pēc stūra sitiena vienus vārtus Argentīnas slavenākajam klubam izdevās atspēlēt, kad ar galvu sita precīzi viens no vienības futbolistiem. Arī turpmākajā puslaika gaitā viesi kontrolēja notikumus laukumā, 44. minūtē dubultojot rezultātu.

53. minūtē ''River Plate'' pēc skaista sitiena rezultātu izlīdzināja, panākot neizšķirtu arī divu spēļu summā, taču VAR, caurskatot epizodi, fiksēja aizmuguri kādam no Argentīnas kluba futbolistam, tādējādi neieskaitot vārtu guvumu. 75. minūtē tiesnesis uz ''Palmeiras'' vārtiem nozīmēja 11 metru soda sitienu, kuru vēlāk atcēla, uzskatot ka ''River Plate'' futbolists simulējis pārkāpumu. Atlikušajā spēles daļā ''Palmeiras'' izdevās nosargāt sev izdevīgo rezultātu un kā pirmajiem iekļūt turnīra finālā.

Otrajā pusfināla pārī spēlē ''Boca Juniors'' un ''Santos''. Pirmajā abu komandu duelī tika fiksēts bezvārtu neizšķirts 0:0. Atbildes spēle paredzēta naktī uz ceturtdienu.