Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Lisabonas ''Sporting'' triumfē Portugāles čempionātā pēc 19 gadu pārtraukuma

Lisabonas ''Sporting'' triumfē Portugāles čempionātā pēc 19 gadu pārtraukuma
Lisabonas ''Sporting'' - 2020./2021. gada sezonas Portugāles čempione. Foto: AFP/Scanpix

Vakar Portugāles ''Primeira Liga'' 32. kārtas spēlē Lisabonas ''Sporting'' savā laukumā ar 1:0 pieveica ''Boavista'', nodrošinot pirmo čempiontitulu kopš 2002. gada. ''Sporting'' pārtrauca ''Porto'' un ''Benfica'' 19 gadu ilgo dominanci Portugālē.

Lisabonas ''Sporting'' uzbrucējs Paulinju mača 36. minūtē pārspēja ''Boavista'' vārtsargu Leonardu, palīdzot izcīnīt uzvaru spēlē un triumfēt visā čempionātā divas kārtas līdz tā noslēgumam. ''Sporting'' izcīnīja 19. ''Primeira Liga'' trofeju komandas vēsturē.

Laika posmā no 2002. gada, kad ''Sporting'' izcīnīja 18. čempiontitulu komandas vēsturē, līdz 2020. gadam Portugālē valdīja divas komandas - ''Porto'' un Lisabonas ''Benfica''. Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināliste uzvarēja ''Primeira Liga'' 11 reizes, bet ''Benfica'' paguva triumfēt septiņas reizes.

Šīs sezonas Portugāles čempione 32 aizvadītajās spēlēs joprojām nav izjutusi zaudējuma garšu un var kļūt par pirmo nezaudējušo komandu valsts spēcīgākā futbola čempionāta vēsturē. ''Sporting'' līdzšinējās spēlēs tikusi pie 25 uzvarām un septiņiem neizšķirtiem. 33. kārtā paredzēts Lisabonas derbijs, kurā ''Benfica'' uzņems ''Sporting'', bet čempionāta noslēdzošajā mačā čempione spēkosies pret turnīra lejasgala vienību ''Maritimo''.

87 sezonas ilgajā ''Primeira Liga'' vēsturē uzvarējušas vien piecas komandas no divām pilsētām. Titulētākā vienība ar 37 tituliem ir Lisabonas ''Benfica'', kurai ar 29 trofejām seko ''Porto''. Trešā visvairāk reižu uzvarējusī komanda ir šīs sezonas čempione ''Sporting'', bet pa vienai reizei uzvarējusi ''Boavista'' no Portu, kurai tas izdevās 2001. gadā, un Lisabonas ''Belenenses'', kas čempionu laurus plūca 1946. gadā.


, 2021-05-12 15:56, pirms 3 gadiem
Bija tas gods Lisabonā skatīt Sporting un FK Ventspils cīņu.Tagad jau tas liekās ,kā nereāls sapnis.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.