Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Bijušais RFS treneris Dambrausks kļuvis par Splitas "Hajduk" galveno treneri

Rolands Eliņš

Bijušais RFS treneris Dambrausks kļuvis par Splitas "Hajduk" galveno treneri
Valds Dambrausks. Foto: RFS

LETA. Bijušais Latvijas futbola virslīgas kluba RFS galvenais treneris lietuvietis Valds Dambrausks turpmāk vadīs Horvātijas klubu Splitas "Hajduk", otrdien paziņoja klubs. Dambrausks ar klubu par sadarbību vienojās otrdien, līgumu parakstot līdz 2024.gada vasarai.

Lietuviešu speciālists Latvijā vairāk pazīstams kā RFS galvenais treneris, kurš komandu pārņēma pirms 2018.gada sezonas, to vadīdams līdz 2020.gada februārim. Savā pirmajā gadā klubā Dambrausks palīdzēja RFS izcīnīt bronzu, bet otrajā gadā galvaspilsētas komanda spēra soli uz priekšu, turklāt triumfējot Latvijas kausa izcīņā.

44 gadus vecais Dambrausks karjeras piesākumos mācījies futbola akadēmijās Anglijā, bet dzimtenē pilnvērtīgu karjeru sāka kā Valda Urbona palīgs Panevēžas "Ekranas" komandā, divreiz kļūstot par valsts čempionu. 2014.gadā jau Dambrausks bija galvenais treneris, bet pēc tās sezonas Panevēžas vienība bankrotēja.

Pēc darba Panevēžas "Ekranas" komandā Dambrausks 2014.gada beigās kļuva par Viļņas "Žalgiris" komandas galveno treneri, nākamajās divās sezonās ar vienību izcīnot visus iespējamos titulus Lietuvā un 2017.gada sākumā tiekot arī pie Lietuvas Superkausa.

Tāpat Dambrausks tika atzīts par 2016.gada Lietuvas gada treneri, tomēr 2017.gada sezonas beigas "Žalgiris" aizvadīja neveiksmīgi, kas oktobra beigās lika speciālistam atkāpties no amata.

Tāpat Dambrausks iepriekš trenējis arī Lietuvas U-19 izlasi, un 2019.gadā viņš tika minēts arī kā viens no kandidātiem uz Lietuvas izlases galvenā trenera amatu.

Pēc RFS lietuviešu speciālists strādāja citā Horvātijas klubā "Gorica", ar kuru Horvātijas čempionātā tika izcīnīta sestā vieta.

"Gorica" vienība paziņoja, ka līgums ar Dambrausku noslēgts līdz 2021.gada jūnijam, taču, esot trešajā vietā Horvātijas čempionātā, šā gada sākumā Dambrausks pārgāja uz Bulgārijas klubu Razgradas "Ludogorets". Tobrīd "Gorica" pameta arī viņu uz turieni uzaicinājušais tautietis sporta direktors Mindaugs Nikoličs, kurš pārgāja uz "Hajduk". Tagad abi atkal satikušies Splitas klubā.

Tiek ziņots, ka kopā ar Dambrausku klubā ierodas arī divi viņa palīgi - 47 gadus vecais Marjuss Skinderis, kurš kopā ar Dambrausku strādāja arī Rīgā, un 36 gadus vecais Justins Gasjuns.

     [+] [-]

, 2021-11-03 17:26, pirms 2 gadiem
Splita skaista pilsēta. Futbolu tur mīl. Pagājušajā gadā biju Splitā, tur visos stūros redzams ka pilsēta dzīvo ar komandu. Lai izdodās👍