Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Liverpūle par 45+15 miljoniem nopērk Diasu, Ņūkāsla par 42+8 miljoniem - Gimarainšu

Liverpūle par 45+15 miljoniem nopērk Diasu, Ņūkāsla par 42+8 miljoniem - Gimarainšu
Luiss Diass pret savu jauno komandas biedru Fabinju. Foto: AP/Scanpix

Vakar nozīmīgus darījumus veica Anglijas futbola klubi "Liverpool" un Ņūkāslas "United", par vairāk nekā 40 miljoniem iegādājoties dienvidamerikāņus Luisu Diasu un Brunu Gimarainšu.

Premjerlīgas vicelīdere "Liverpool" panāca vienošanos ar Kolumbijas izlases malējo uzbrucēju Luisu Diasu un Portugāles "Porto", ko rudenī divreiz uzvarēja Čempionu līgas grupu turnīrā. Anglijas klubs darījuma detaļas neatklāja, taču ārzemju mediji vēsta par piecarpus gadu līgumu un 45+15 miljonu eiro pārejas summu.

Diass, kuram šomēnes apritēja 25 gadi, aizvada labāko sezonu karjerā. Portugāles čempionātā viņš 18 spēlēs ir guvis 14 vārtus, tikai otro reizi karjerā sasniedzot divciparu skaitli vienā sezonā un jau iesitot par diviem vārtiem vairāk nekā pirmajās divās Portugāles sezonās kopā. Čempionu līgas grupu turnīrā kolumbietis guva divus vārtus – abus pret "Milan" (1:0, 1:1), bet pret savu jauno klubu palika tukšā. "Porto" 2019. gadā par 80% tiesību uz Kolumbijas "Junior" futbolistu Diasu samaksāja septiņus miljonus eiro. Kolumbijas izlasē Diass 32 spēlēs guvis septiņus vārtus.

Diasa pāreja kļuvusi par trešo dārgāko darījumu janvāra tirgū, atpaliekot tikai no Dušana Vlahoviča (par 70+11,6+10 miljoniem pievienojās Turīnas "Juventus") un Ferrana Torresa (55+10 miljoni, "Barcelona"), bet ceturtajā vietā ierindojies Ņūkāslas "United" jaunais centra pussargs Brunu Gimarainšs. Anglijas jaunbagātniece ar Lionas "Olympique" vienojās par 42,1+8 miljonu transfēra maksu un 20% no nākamā transfēra. Pirms diviem gadiem Liona viņu no Paranas "Athletico" nopirka par 20 miljoniem eiro un 20% nākamā transfēra (tātad kopumā 28,42 miljoniem, šobrīd garantēti iegūstot tikai par pieciem miljoniem vairāk).

Vasarā Gimarainšs ar Brazīlijas U23 izlasi kļuva par Tokijas olimpisko spēļu čempionu, bet Brazīlijas pieaugušo izlasē aizvadījis trīs spēles – visas šajā atlases ciklā. Francijas čempionātā Gimarainšs 56 spēlēs guva trīs vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles. Ņūkāslas "United" Premjerlīgā pašlaik atrodas izkrišanas zonā, par punktu atpaliekot no 17. vietas. Gimarainšu Lionas vidējā līnijā visdrīzāk aizvietos Tangī Ndombelē, kurš jau ieradies Francijā, lai parakstītu īres līgumu un atgrieztos iepriekšējā komandā. Ndombelē ļoti vēlējās arī PSG, kurai gan neizdevās atbrīvot vietu sastāvā.

Barselonā atgriezies kluba audzēknis Adamā Traorē, kurš līdz sezonas beigām tiks īrēts no Vulverhemptonas "Wanderers", nosedzot futbolista algu pilnā apjomā. Katalonijas grandam būs iespēja malējo uzbrucēju izpirkt par 30 miljoniem eiro. Traorē, kuram pagājušajā nedēļā apritēja 26 gadi, Premjerlīgas sezonā sāka 10 no 20 spēlēm un guva tikai vienus vārtus. Pārstāvot "Aston Villa", "Middlesbrough" un "Wanderers", Traorē Premjerlīgas karjerā 160 mačos ir guvis astoņus vārtus, bet līgu zemāk – 37 spēlēs guvis piecus vārtus. "Barcelona" sastāvā Traorē Spānijas augstākajā līgā ir aizvadījis tikai septiņas minūtes, savukārt otrajā komandā 63 spēlēs guva astoņus vārtus. "Aston Villa" 2015. gadā Traorē nopirka par 10+2 miljoniem eiro un pēc gada pārdeva par 8,25 miljoniem, bet "Wanderers" 2018. gadā spēlētāju iegādājās par 20 miljoniem. Traorē Spānijas izlasē ir aizvadījis astoņas spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.liverpoolfc.com/news/li...
https://www.ol.fr/en/contents/artic...
https://www.fcbarcelona.com/en/foot...


, 2022-01-31 09:50, pirms 2 gadiem
Kāstlai līdz šim iespaidīgākais pirkums.
, 2022-01-31 10:08, pirms 2 gadiem
Jaunais īpašnieks sāk uzdarboties.
, 2022-01-31 10:28, pirms 2 gadiem
City atkal nenopirka uzbrucēju (Halandu)
, 2022-01-31 15:59, pirms 2 gadiem
Interesants darījums Barcai,vasarā var izpirkt par 30milj,kamēr Wolves rindās ir no Barcas izīrētais Trinkao,kuru Wolves ar var nopirkt par 30milj,beigās var sanākt vienkārša spēlētāju apmaiņa.
P.S.izskatās ka tuvākajās stundās Barcai ar pievienosies Abumejangs no Arsenal.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.