Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Londonas klubi "Chelsea" un "Arsenal" pāreju perioda izskaņā strādā pie rekorddarījumiem

Londonas klubi "Chelsea" un "Arsenal" pāreju perioda izskaņā strādā pie rekorddarījumiem
Moisess Kaisedo. Foto: AP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas ziemas pāreju periodā vēl atlikusi pusotra diena, un Londonas klubi "Chelsea" un "Arsenal" vēl cer nokārtot vērienīgus darījumus, kuri, ļoti iespējams, varētu labot šo klubu rekordus.

Premjerlīgas līdere Londonas "Arsenal" ir vienojusies ar Ekvadoras izlases 21 gadu veco centra pussargu Moisesu Kaisedo, taču "Brighton" nav ieinteresēta zaudēt sākumsastāva spēlētāju. Sestās vietas īpašniece jau atraidījusi "Arsenal" otro piedāvājumu 65+5 miljonu sterliņu mārciņu jeb 74+6 miljonu eiro apmērā, un darījuma veikšanai "Arsenal" visdrīzāk vajadzēs labot kluba rekordu. Pašlaik "Arsenal" visu laiku dārgākais pirkums ir kotdivuārietis Nikolā Pepē, kurš 2019. gada augustā no Francijas "Lille" tika nopirkts par 79 miljoniem eiro.

Premjerlīgā Pepē 80 spēlēs (43 pamatsastāvā) ir guvis 16 vārtus un šo sezonu pavada īrē Nicā, Francijā atgriežoties ar sešiem vārtiem sešpadsmit spēlēs. Kaisedo uz Braitonu pārcēlās piecu miljonu eiro darījumā pirms diviem gadiem. Premjerlīgā vēl nedebitējis, pusgadu vēlāk ekvadorietis tika nosūtīts īrē uz Beļģiju, bet jau pēc pusgada atsaukts atpakaļ priekšlaikus. Šosezon Kaisedo 18 spēlēs ir vieni vārti. Ekvadoras izlasē Kaisedo ir aizvadījis 28 spēles un guvis trīs vārtus, bet Pasaules kausa finālturnīrā trijos mačos guva vienus vārtus.

Tikmēr Londonas "Chelsea" pēkšņi atsākusi cīņu par Pasaules kausa labāko jauno spēlētāju Enso Fernandesu. Lisabonas "Benfica" iepriekš atraidīja 75 miljonu sterliņu mārciņu jeb 85,4 miljonu eiro (+piemaksas) piedāvājumu un ne par centu neatkāpās no līgumā atrunātās izpirkuma maksas 120 miljonu eiro jeb 105,4 miljonu sterliņu mārciņu apmērā. "Chelsea" šo summu maksāt nebija gatava, taču pēc pauzes atkal atgriezusies cīņā par argentīnieti un, ja neizdosies rast kompromisu, varētu būt gatava tērēt pat prasītos 120 miljonus.

Tādā gadījumā Fernandess kļūtu ne vien par "Chelsea" rekordpirkumu (pašlaik tas ir Romelu Lukaku par 97,5 miljoniem sterliņu mārciņu jeb 113 miljoniem eiro), bet arī visas Premjerlīgas rekordpirkumu ("Manchester City" Džeku Grīlišu nopirka par 100 miljoniem mārciņu jeb 117,5 miljoniem eiro). Fernandess, kuram šomēnes apritēja 22 gadi, vasarā par 14 miljoniem eiro tika nopirkts no "River Plate". Argentīnas izlasē viņš debitēja tikai septembrī, bet Pasaules kausā sāka piecas no septiņām spēlēm un guva vienus vārtus.

Ja "Chelsea" nopirks Fernandesu, tā šosezon jaunu spēlētāju iegādē vai maksas īrēs būs iztērējusi jau ap 600 miljoniem eiro. Vasarā "Chelsea" vairāk nekā 280 miljonus samaksāja par Veslē Fofanā (80+6 miljoni eiro), Marku Kukureļu (65+8), Rahīmu Stērlingu (56), Kalidū Kulibalī (38), Kārniju Čukvuemeku (18), Pjēru Emeriku Obamejangu (12), Geibrielu Sloninu (9) un Denisu Zakariju (3, īre), bet ziemā par gandrīz 210 miljoniem eiro pievienoja Mihailo Mudriku (70+30), Benuā Badjašilu (38), Noni Madueki (35), Malo Gusto (30+5, izīrēts atpakaļ Lionai), Andreju Santusu (12,5), Davidu Fofanā (12) un Žuau Fēliksu (11, īre). Nevienam no ziemas pirkumiem nav vairāk par 23 gadiem. Premjerlīgas tabulā "Chelsea" ir tikai 10. vietā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/FabrizioRomano/...
https://twitter.com/David_Ornstein/...


, 2023-01-30 12:38, pirms gada
"Nevienam no ziemas pirkumiem nav vairāk par 23 gadiem" - labas investīcijas, spēlētajiem vēl spēlēt un spēlēt, un gan jau kādus notirgos tālāk ar %
, 2023-01-30 12:51, pirms gada
Čelsiki mētā naudu trakāk kā Abramoviča laikos... Pirkt spēlētāju pēc PK haipa ir stulbākais ko darīt.
, 2023-01-30 13:12, pirms gada
Bet vai viņiem sastāvs no gumijas ? Varētu klāt rakstīt kuri iet prom?
, 2023-01-30 13:31, pirms gada
Iespaidīgi investē jaunais Chelsea īpašnieks.
Par Nikolā Pepē vispār biju aizmirsis. Laikam viens no neveiksmīgākajiem Arsenal pirkumiem.
, 2023-01-30 21:21, pirms gada
..skaitot, cik daudz Čelsijai nācis klāt, atliek tik nobrīnīties. tikmēr Liverpūle tikai sapņot var par tādu komandas pārbūvi, kaut Klops šo to gribētu pamanīt. tikmēr gandrīz visi iepriekšējie pirkumi savainoti.
, 2023-01-30 21:25, pirms gada
septembris rakstīja: Iespaidīgi investē jaunais Chelsea īpašnieks.
Par Nikolā Pepē vispār biju aizmirsis. Laikam viens no neveiksmīgākajiem Arsenal pirkumiem.
Vari par Челси vairs nepriecāties. Viņš taču vairs ņe vaš.
Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.