Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Mančestras "United" izmanto kluba iespēju uz gadu pagarināt līgumu ar de Heju

Mančestras "United" izmanto kluba iespēju uz gadu pagarināt līgumu ar de Heju
Davids de Heja. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola klubs Mančestras „United” izmantojis sev pieejamo iespēju pagarināt līgumu ar spāņu vārtsarga Davidu de Heju arī uz nākamo sezonu, cenšoties izvairīties no neskaidrības par viņa nākotni klubā.

Davids de Heja tiek uzskatīts par vienu no šobrīd labākajiem vārtsargiem pasaulē, un viņa līgums ar „United” bija noslēgts līdz 2019. gada vasarai. Taču līgumā bija iestrādāts punkts, kas ļāva „United” vienpersonīgi izlemt par tā pagarināšanu arī uz nākamo sezonu, un Mančestras bagātais klubs to arī izdarījis.

Ja līgums nebūtu pagarināts, de Heja no pirmā janvāra varētu sākt uzklausīt ārzemju klubu piedāvājumus un jau parakstīt līgumu par pievienošanos citai komandai pēc sezonas beigām.

Mančestras „United” arī iepriekš izrādījusi vēlmi paturēt de Heju sastāvā arī pēc viņa līguma termiņa beigām, un šo vēlmi pēc otrdienas uzvaras Čempionu līgas spēlē apstiprināja arī kluba galvenais treneris Žuzē Morinju. Britu mediji vēsta, ka de Heja izskata šādu iespēju un šobrīd nav noskaņots pret to, taču viņa pārstāvji gatavojas pārrunām par krietnu algas pielikumu, ņemot vērā, cik augstu algu „United” maksā pirms gada iegūtajam Aleksim Sančesam.

Britu mediji raksta, ka „United” pagarinājusi pašreizējo līgumu, lai izvairītos no runām par un baumām par de Hejas iespējamo pāreju janvāra transfēru logā. Klubs turpinot pārrunas ar spāņu vārtsargu par ilgtermiņa līguma noslēgšanu, kamēr potenciālo interesentu vidū tiek minētas „Juventus” un PSG vienības.

Jāatgādina, ka 2015. gada vasarā „United” jau bija vienojusies ar Madrides „Real” par de Hejas transfēru, taču šo darījumu komandas nepaspēja realizēt pirms transfēru loga aizvēršanās.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


Džeimijs Vārdijs. Foto: AP/Scanpix
3

Premjerlīga par finansiālajiem pārkāpumiem izvirza apsūdzību arī izkritušajai Lesterai

Anglijas Premjerlīga izvirzījusi apsūdzības "Leicester City", kas pēc pagājušās sezonas izkrita uz pēc spēka otro līgu. Apsūdzībās norādīts, ka iepriekšējo trīs sezonu zaudējumi pārsnieguši pieļaujamo normu.
Viens no Notingemas līderiem Morgans Gibss-Vaits. Foto: Reuters/Scanpix
6

Notingemas ''Forest'' atņem četrus punktus PL tabulā par finanšu pārkāpumiem

Anglijas Premjerlīgas klubs Notingemas ''Forest'' sodīts ar četru punktu atņemšanu turnīra tabulā par finanšu pārkāpumiem, ziņo britu raidorganizācija BBC.
Foto: EPA/Scanpix
9

''United'' divas reizes atspēlējas un trillerī izslēdz ''Liverpool'' no FA kausa

Šodien FA kausa izcīņā noskaidrojās atlikušās divas pusfinālistes. Londonas ''Chelsea'', gūstot divus vārtus otrā puslaika kompensācijas laikā, ar 4:2 pārspēja ''Leicester'', bet Mančestras ''United'' divas reizes atspēlējās, otrajā pagarinājumā guva divus vārtus un septiņu vārtu mačā ar 4:3 pārspēja principiālo sāncensi ''Liverpool''.