Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kazemiru un Sonam divi vārti, MU un "Tottenham" zemāku līgu klubus salauž otrajā puslaikā

Kazemiru un Sonam divi vārti, MU un "Tottenham" zemāku līgu klubus salauž otrajā puslaikā
Kazemiru. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola kausa izcīņas astotdaļfinālu sasnieguši arī Premjerlīgas augšgala klubi "Manchester United" un "Tottenham", kas šovakar pārspēja Čempionātā jeb otrajā divīzijā spēlējošos "Reading" (3:1) un "Preston North End" (3:0).

• "Manchester United" pirmajā puslaikā dominēja (bumbas kontrole 79%, sitieni 15:2, mērķī gan tikai 2:1), taču Markusa Rešforda vārti netika ieskaitīti un mājinieki sāncenšus salauza tikai otrā puslaika sākumā, kad Kazemiru 54. un 58. minūtē guva divus vārtus pēc tautiešu Antoni un Freda piespēlēm. Vispirms viņš skaisti realizēja izgājienu viens pret vienu, bet pēc tam izcēlās ar negaidītu tālsitienu.

• Drīz vien dažās minūtēs divus brīdinājumus nopelnīja Redingas milzis Endijs Kerols, un jau pavisam drīz 3:0 nokārtoja Freds. "Reading" gan arī mazākumā guva goda vārtus (1:3).

• Citā Čempionāta un Premjerlīgas cīņā "Tottenham" tikai otrajā puslaikā salauza "Preston North End" pretestību. Par varoni ar diviem vārtiem kļuva Hinmins Sons, debijā iesita nīderlandietis Arnauts Dandžuma.

• Vēl nevienā šīs kārtas duelī zemākas līgas klubs nav izsitis augstākas līgas klubu, un tikai divos zemākas līgas klubs bija vadībā – "Sunderland" viesos 55 minūtes bija priekšā pret Premjerlīgas komandu "Fulham" (1:1), bet otrās divīzijas pārstāve "Luton Town" un "Grimsby Town" no ceturtās divīzijas apmainījās ātri izlaistām vadībām (2:2).

• Līdz šim aizvadītajās 12 spēlēs fiksēti pieci neizšķirti – šajos pāros būs vajadzīgas pārspēles. No Premjerlīgas klubiem "Fulham" pagaidām ir vienīgais, kam vajadzēs pārspēli.

• Astotdaļfinālu sasnieguši seši Premjerlīgas klubi, garantēti sasniegs vēl viens (vai nu Braitona, vai Liverpūle), un cīņā būs palikuši vēl divi – "West Ham" un "Fulham".

Anglijas FA kauss, ceturtā kārta

SpēleRez.
Manchester City – Arsenal1:0
Accrington Stanley (3.) - Leeds United1:3
Watsall (4.) - Leicester0:1
Blackburn R (2.) – Birmingham (2.)2:2
Bristol (2.) – WBA (2.)3:0
Fulham – Sunderland (2.)1:1
Ipswich (3.) – Burnley (2.)0:0
Luton (2.) – Grimsby (4.)2:2
Sheffield Wednesday (3.) – Fleetwood (3.)1:1
Southampton - Blackpool (2.)2:1
Preston North End (2.) - Tottenham0:3
Manchester United – Reading (2.)3:1
Brighton – Liverpool29.01.
Stoke (2.) – Stevenage (4.)29.01.
Wrexham (5.) – Sheffield United (2.)29.01.
Derby County (3.) – West Ham30.01.

, 2023-01-29 09:13, pirms gada
Nevis nīderlandietis, bet nigērietis. Ja viņam uzdāvināja pasi, tas nenozīmē, ka viņa tautība palika nīderlandietis.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.
Koventri komandas futbolistu un līdzjutēju prieki Vemblija stadionā. Foto: Geraint Nicholas/PPAUK/Imago Images/Scanpix
4

Koventri pamatlaika beigās izlien no 0:3, "United" ar milzu izbīli sasniedz finālu

Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas finālā 25. maijā būs Mančestras lielklubu kauja, sarkanajiem velniem šovakar pamatlaika pēdējā pusstundā pamanoties izsēt triju vārtu pārsvaru, papildlaikā ielaižot, taču pretinieku sitienam netiekot ieskaitītam un ar 3:3, 4:2 11 metru sitienu sērijā pieveicot "Championship" līgas komandu "Coventry".