Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ņūkāslas uzbrucējam Žoelintonam par braukšanu dzērumā uz gadu atņem autovadīšanas tiesības

Ņūkāslas uzbrucējam Žoelintonam par braukšanu dzērumā uz gadu atņem autovadīšanas tiesības
Žoelintons. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Ņūkāslas tiesa uz 12 mēnešiem atņēmusi Ņūkāslas "United" sākumsastāva uzbrucējam Žoelintonam autovadīšanas tiesības un piespriedusi 31,085 tūkstošu mārciņu jeb aptuveni 35 tūkstošu eiro lielu soda naudu.

12. janvāra naktī ap 1.20 brazīlieti apturēja policija, un Žoelintons nespēja iziet alkometra pārbaudi. Viņa izelpā fiksēti 43 mikrogrami alkohola, pārsniedzot atļautos 35 mikrogramus, un Žoelintons tika aizturēts. Divas nedēļas vēlāk viņš saņēmis sodu.

Žoelintons esot izdzēris divas glāzes vīna un domājis, ka alkohola saturs nepārsniedz atļauto, un tiesā atzina savu vainu. Izejot rehabilitācijas kursu, Žoelintons vadīšanas tiesības varētu atgūt pēc deviņiem mēnešiem, bet piespriestā soda nauda ir mazāka par viņa nedēļas algu (43 tūkstoši mārciņu).

Ņūkāslas "United" vēl iepriekšējo īpašnieku laikā Žoelintonu 2019. gada vasarā no "Hoffenheim" iegādājās par 44 miljoniem eiro. Šosezon Žoelintons Premjerlīgā ir aizvadījis 18 spēles, 17 reižu gājis pamatsastāva, guvis divus vārtus un izdarījis rezultatīvu piespēli. Aizvakar Žoelintons guva Ņūkāslas vienīgos vārtus Līgas kausa pirmajā spēlē Sauthemptonā (1:0), bet priekšpēdējā vakarā pirms aresta iesita citā Līgas kausa spēlē.

Premjerlīgas karjerā viņam ir 122 spēles, 12 vārti un sešas rezultatīvas piespēles. Austrijas Bundeslīgā īrē Vīnes "Rapid" rindās brazīlietis 60 spēlēs guvis 15 vārtus, bet Vācijas Bundeslīgā 28 spēlēs guvis septiņus vārtus. "Hoffenheim" 2015. gadā Žoelintonu no Brazīlijas "Recife" nopirka par 2,2 miljoniem. Brazīlijas izlasē viņš nav spēlējis.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...


, 2023-01-27 15:20, pirms gada
Švaka tā jaunā paaudze. Mums savulaik izglītības, zinātnes un sporta lietu ministrs Ķīļa kungs braukājās pa galvaspilsētu naktī ar gandrīz 2 promilēm. Šis futbola bumbas spārdītājs taču nemaz neatradās kunga prātā, viņš atradās zeņķa prātā. Tāpēc viss pareizi. Par sīku pārkāpumu - sīku sodanaudu!
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.