Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bekhems un 150 miljoni – nosodījums par iespējamo kļūšanu par Kataras vēstnesi

Bekhems un 150 miljoni – nosodījums par iespējamo kļūšanu par Kataras vēstnesi
Deivids Bekhems. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Leģendārais angļu pussargs MLS futbola kluba Maiami "Inter" prezidents un līdzīpašnieks Deivids Bekhems novembrī tiks prezentēts kā 2022. gada Pasaules kausa seja un Kataras vēstneša lomā būs desmit gadus, par to saņemot 150 miljonus sterliņu mārciņu jeb 178 miljonus eiro, vēstī britu laikraksts The Sun.

Lai arī pagaidām šī informācija vēl nav oficiāla un ir parādījusies tikai ārzemju medijos, 46 gadus vecais anglis jau ir saņēmis lielu sabiedrības kritiku, tostarp no nevalstiskās cilvēktiesību organizācijas "Amnesty International".

"Aicinām Bekhemu iepazīties ar ārkārtīgi satraucošo cilvēktiesību situāciju Katarā un būt gatavam par to izteikties. Kataras cilvēktiesību situācija ir satraucoša – no šīs valsts ilgstošo izturēšanos pret ārzemju strādniekiem līdz runas brīvības ierobežošanai un viendzimuma attiecību kriminalizēšanai." sacīja "Amnesty International UK" izpilddirektore Saša Dešmuha.

Kā ziņo The Sun, Bekhems, pirms piekrist parakstīt līgumu par Kataras vēstneša lomu, konsultējies ar savu sievu Viktoriju, un Kataras puse viņam esot galvojusi, ka Pasaules kausa laikā nekādu cilvēktiesību ierobežojumu nebūs un fani stadionos drīkstēs ierasties arī ar varavīksnes krāsu karogiem.

Savulaik Bekhems bija Anglijas 2018. gada Pasaules kausa rīkošanas kampaņas dalībnieks un bargi kritizēja FIFA par korupciju 2018. un 2022. gada Pasaules kausu rīkošanas tiesību piešķiršanā, taču vienlaikus akcentēja tieši problēmas FIFA organizācijā, nevis kritizēja konkrēti Krievijas un Kataras, kā futbola zemju, izvēlēšanos par rīkotājvalstīm. Krievija uz 2018. gada Pasaules kausa rīkošanu konkurēja ar Portugāles/Spānijas, Beļģijas/Nīderlandes un Anglijas kandidatūrām (Anglija jau pirmajā kārtā palika pēdējā), bet Katara pārspēja ASV, Dienvidkoreju, Japānu un Austrāliju.

Izmantotie resursi:
https://www.thesun.co.uk/sport/1651...
https://theathletic.com/news/david-...


, 2021-10-25 14:58, pirms 2 gadiem
No raksta var saprast, ka pofig uz Kataras koruptīvajām darbībām, galvenais satraukums par to, lai to daudzkrāsaino lupatu var ienest stadionā? Tiešām?
, 2021-10-25 16:40, pirms 2 gadiem
Likt vienā plauktā briesmīgos apstākļos un bez jebkādas aizsardzības dzīvojošos strādniekus, kuri ir principā ieslodzīti tajā koruptīvajā sistēmā UN viendzimuma pārus, kuriem vienkārši liedz publiski izrādīt savu seksuālo pieķeršanos savam partnerim, vienā no 208 valstīm? Nopietni? Pirmajā gadījumā cilvēki mirst no tā, ka viņiem tiek atņemtas pases, nemaksāta alga, dzīvo pašveidotās apmetnēs, saskaras ar principā trakāko dzīvesveidu, kāds ir iespējams un tad tam visam klāt tiek piešūts ar vienādības zīmi kaut kāds varavīksnes karogs? Rietumu sabiedrība ir aizgājusi līdz punktam, kur tā ir sevi diskreditējusi. DEBĪ*ISMS
, 2021-10-25 16:48, pirms 2 gadiem
PK laikā? A pārējā laikā? Pofig?
, 2021-10-25 22:38, pirms 2 gadiem
Es tā līdz galam nesapratu, kur it problēma.
Tad problēma ir attiecīgajā valstī cilvēktiesību pārkāpumi, vai problēma ir tā, ka maza cilvēku grupa grib dižoties ar saviem karogiem, saukļiem un nosaukumu, kuŗs ar katru gadu kļūst garāks, un par kuriem jau labu laiku smejas pašas "komūnas" pārstāvji un cenšas no šīm ekspresijām distancēties?
Kādēļ šī varavīkšņu grupa ir ar kaut ko īpašāka par citām grupām? Un kāda suņa pēc šai grupai būtu jānāk pirms sievietām, kā normālas cilvēku tiesību grupas satāvdaļas, vai darba spēka paverdzināšanu?
Vai paverdzināt geju vai dzimumu mainījušu personu, mūsdienās ir lielāks noziegums kā personu, kas sevi identificē tā kā dzimuši?
, 2021-10-25 23:51, pirms 2 gadiem
10 gados saņemt 150miljonus = normāli.
neatļaut ienest pašreklamējošu karogu = nepieļaujami

Njāā, 21. gs = cīnīsimies nevis pret globālo sasilšanu, badu, visu cilvēku labklājību un pārējām lietām; nē labāk meklēsim jaunu izaicinājumu !
Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
3

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.