Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Lielbritānijas valdība oficiāli dod zaļo gaismu ''Chelsea'' pārdošanai

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lielbritānijas valdība oficiāli dod zaļo gaismu ''Chelsea'' pārdošanai
Romāns Abramovičs. Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas valdība šodien oficiālā paziņojusi, ka apstiprinājusi Anglijas Premjerlīgas kluba Londonas ''Chelsea'' pārdošanu, kā rezultātā par īpašnieku kļūs investoru grupa ar miljardieri Todu Behliju priekšgalā. Iepriekšējais īpašnieks Romāns Abramovičs no pārdošanas nesaņemšot ne centa.

Jau vēstīts, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā un Lielbritānijas valdības pieņemtajām ekonomiskajām sankcijām pret Londonas ''Chelsea'' īpašnieku Romānu Abramoviču tika uzsākti jaunā īpašnieka meklējumi. Interesentu bija daudz, taču maija sākumā tika paziņots, ka par to kļūs investoru grupa ar miljardieri Todu Behliju priekšgalā. Behlijs ir 20 % kapitāldaļu turētājs beisbola komandā Losandželosas ''Dodgers'' un 27 % kapitāldaļu turētājs NBA komandā Losandželosas ''Lakers''.

Par "Chelsea" iegādi tiks samaksāti 2,5 miljardi mārciņu (2,92 miljardi eiro), kas tiks ieskaitīti iesaldētajā bankas kontā, un Abramovičs paziņojis, ka visu summu ziedos labdarībai. Tāpat jaunie īpašnieki apņēmušies ieguldīt 1,75 miljardus mārciņu (2,04 miljardi eiro) kluba attīstībā. Tas ietver stadiona uzlabošanas darbus, akadēmijas un sieviešu komandas darbu un "Chelsea" fonda finansēšanu.

Lai oficiāli darījums tiktu akceptēts, tam bija jāsaņem zaļā gaisma no Lielbritānijas valdības, kas iegūta otrdienas vakarā. ''Vakar vakarā Lielbritānijas valdība pieņēma pozīciju, ka tā var izdot licenci Londonas ''Chelsea'' pārdošanas darījuma notikšanai,'' šodien oficiālā paziņojumā tā rakstījusi, piebilstot, ka ieguldīti pūliņi, lai Abramovičs no pārdošanas summas nesaņemtu ne centa. ''Pēc tam, kad iekļāvām sankciju sarakstā Abramoviču, esam smagi strādājuši, lai nodrošinātu Londonas ''Chelsea'' kluba esamību. Tomēr vienmēr esam skaidri pauduši, ka ilgtermiņā komandai nepieciešams jauns īpašnieks. Esam priecīgi, ka pārdošana nekādā veidā nepadarīs bagātāku Romānu Abramoviču vai citus sankciju sarakstā iekļautos cilvēkus. Šobrīd sekosim līdz tam, ka pārdošanā iegūtā summa tiks novirzīta Ukrainas karā cietušajiem.''

Šo sezonu Londonas ''Chelsea'' noslēdza trešajā vietā Anglijas Premjerlīgā, kā arī spēlēja FA kausa finālā, kur zaudēja ''Liverpool''. Tāpat komanda aizspēlējās līdz UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālam, kur divu spēļu summā piekāpās Madrides ''Real''.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2022-05-25 16:45, pirms 2 gadiem
Čalis tiks aptīrīts pamatīgi 😉

  -1 [+] [-]

, 2022-05-25 17:12, pirms 2 gadiem
Ļoti labs futbola klubs. Bija tuvu tam, ka Çempionu līgā varēja apspēlēt Real. Žēl, ka pie mums nekas tàds nenotiek. Domàju varam pàrdot gan FC Rīga, gan RFS. Sarauj, Latvijas futbols. Ko ne arī Latvijà nenopelnīt kaut kàdu naudiñu pàrdodot FC Rīga vai RFS.

     [+] [-]

, 2022-05-25 17:15, pirms 2 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Čalis tiks aptīrīts pamatīgi 😉
Drīz Rīgas derbijs FC Rīga un Rīgas Futbola skolu. Esmu pàrsteigts, ka Rīgas Futbola skolas direktoram Verpakovskim nemaz nav intereses pelnīt pirmo miljonu, miljonus vienkārši tirgojot Rīgas Futbola skolu ar visiem RFS futbolistiem.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-25 17:53, pirms 2 gadiem
nu redz kā.. totalitārais režīms turpina rādīt savus īstos vaibstus. Tikai aklajam, kurlajam un dumjajam viss šis farss nav skaidri redzams.

     [+] [-]

, 2022-05-25 18:01, pirms 2 gadiem
Lielbritānijà vismaz kaut kas notiek atkal futbolà. Diemžēl pie mums nekas tàds nenotiek. Nepàrdodas ne klubi, stadioni arī ne futbolisti. Kaut kà Lielbritānija viss tas ir. Un futbols tur ir ļoti labs. Eirokausu finàli, labàkie futbolisti utt.utt.

     [+] [-]

, 2022-05-25 18:04, pirms 2 gadiem
viedais_cilveks rakstīja: nu redz kā.. totalitārais režīms turpina rādīt savus īstos vaibstus. Tikai aklajam, kurlajam un dumjajam viss šis farss nav skaidri redzams.
FC Riga, FC Riga, FC Riga, FC Riga, FC Riga, FC Riga

Pie mums demokràtija.

  -1 [+] [-]

, 2022-05-25 18:09, pirms 2 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Čalis tiks aptīrīts pamatīgi 😉
Nebūtu slikti, ja pie mums FC Riga pārdotu kaut vai futbolistus. Gan jau, ka Polijā var spēlēt Ozols, Černomordijs, Kamešs vai Pētersons. Vienmēr kaut kāda transfērnauda klubiem ir noderējusi. Pēdējā sezonā FC Riga nebija čempioni. Vajag izcīnīt čempiontitulu.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-25 19:32, pirms 2 gadiem
Klasiskie rietumi. Atrod iemeslu, un naba Ēbreju aptīra. Itkā viņam bija teikšana, sākt karu vai nē...

     [+] [-]

, 2022-05-25 19:37, pirms 2 gadiem
Vitinka rakstīja: Klasiskie rietumi. Atrod iemeslu, un naba Ēbreju aptīra. Itkā viņam bija teikšana, sākt karu vai nē...
Pret Real Chelsea turējās ļoti labi. Ka neiet tad neiet Ēbrejam. Karot gan nevajadzēja. Tāpēc Ēbrejam iet tā, ka aptīra.

     [+] [-]

, 2022-05-25 19:44, pirms 2 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Čalis tiks aptīrīts pamatīgi 😉
Bet klubu Anglijà labu izveidojis. Bija Çempionu līgas çempions. Pirka Lukaku pa 100 pakàm. Šogad ceturtdaļfinàls Çempionu līgā. Anglijas premjerlīgà gan tà pašvakàk. Nevar çempiontitulu izcīnīt.

     [+] [-]

, 2022-05-25 19:46, pirms 2 gadiem
FC Riga!
FC Riga!
FC Riga!
FC Riga!
FC Riga!

Chelsea varēja pirkt FC Rīga futbolistus.

Uzvarēsim RFS.