Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Sulšērs kļūst par "Manchester United" pagaidu treneri

Sulšērs kļūst par "Manchester United" pagaidu treneri
Ūle Gunnars Sulšērs. Foto: PA Wire / Scanpix

Norvēģu futbola prāts Ūle Gunnars Sulšērs kļuvis par Anglijas Premjerlīgas futbola kluba "Manchester United" pagaidu galveno treneri, šajā amatā paliekot līdz aktuālās sezonas beigām.

Vakar no amata tika atbrīvots līdzšinējais galvenais treneris Žuzē Morinju, un klubs uzreiz pavēstīja, ka šobrīd iecels tikai pagaidu treneri, kas ar komandu strādās līdz sezonas beigām. Šo mēnešu laikā kluba vadība turpinās meklēt galveno treneri, kuram uzticēt komandas vadību ilgtermiņā.

Jau drīz pēc Morinju atbrīvošanas medijiem izskanēja vairāki potenciālie pagaidu trenera darba kandidāti, un viens no tiem arī iecelts šajā amatā - tas ir norvēģis Ūle Gunnars Sulšērs. Savulaik Sulšērs kā spēlētājs pavadīja Mančestras superklubā 11 sezonas un visspilgtāk līdzjutējiem palicis atmiņā ar uzvaras vārtu gūšanu 1999. gada UEFA Čempionu līgas finālā.

""Manchester United" ir manā sirdī. Brīnišķīgi, ka varu atgriezties šādā lomā. Šī ir iespēja, kas man bija jāizmanto. Tiešām nevaru sagaidīt, kad varēšu sākt strādāt ar šo talantīgo sastāvu, treneru štābu un visiem pārējiem klubā," pievienošanos "United" komentēja Sulšērs.

45 gadus vecais Sulšērs 2007. gadā tieši "Manchester United" rindās noslēdza spēlētāja karjeru un drīz kļuva par treneri. Anglijā Sulšērs strādājis par "Manchester United" rezerves komandas treneri, bet 2014. gada janvārī kļuva par "Cardiff City" galveno treneri. Pirmā pieredze kā Premjerlīgas trenerim gan nebija pozitīva, jo Kārdifas komanda izkrita līgu zemāk. Nākamās sezonas sākumā, slikti sākot Anglijas Čempionāta sezonu, Sulšērs atkāpās.

Līdz šim Sulšērs bija Norvēģijas kluba "Molde" galvenais treneris. Ar komandu pirmo reizi Sulšērs pirmo reizi strādāja no 2011. līdz 2014. gadam, bet tagad bijis ar komandu no 2015. gada. Pagājušajā sezonā "Molde" Norvēģijas čempionātā palika otrajā vietā, no čempiones "Rosenborg" atpaliekot par pieciem punktiem. Eiropas līgas kvalifikācijā "Molde" apstājās soli pirms iekļūšanas grupu turnīrā. "Play-off" kārtā norvēģu vienība divu spēļu summā ar 3:4 piekāpās Sanktpēterburgas "Zenit".

"Manchester United" šobrīd ar 26 punktiem 17 spēlēs ieņem sesto pozīciju Premjerlīgas tabulā. No piektajā vietā esošās Londonas "Arsenal" mančestrieši atpaliek par astoņiem punktiem, bet no labāko četrinieka - pat par 11 punktiem. UEFA Čempionu līgas pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā (spēles paredzētas 12. februārī un 6. martā) "United" spēlēs pret Francijas čempioni "Paris Saint Germain".

Izmantotie resursi:
https://www.manutd.com/


, 2018-12-19 14:17, pirms 5 gadiem
Vismaz kāds, kurš saprot, ko nozīmē būt MU. Varbūt spēles kļūs skatāmākas. Cerams arī rezultāts.
, 2018-12-19 14:25, pirms 5 gadiem
nu, tas priekš faniem, lai netaisa sliktu smaku tribīnēs un pārstāj kritizēt
, 2018-12-19 14:57, pirms 5 gadiem
Labi, ka tomēr vienojās ar Ūli Gunnaru Sulšēru, jo vakar tepat Eliņš ziņoja, ka baumo, ka MU grožus uzticēs līdz šim nedzirdētajam Ūlem Gunnaram Šolsjēram!
, 2018-12-19 15:04, pirms 5 gadiem
Ko Manchester United fani domā ja vasarā no Tottenham atnāk Mauricio Pochettino? ..cik labi tas varētu izskatīties?

*José Mourinho uz Real Madrid - tas tik būtu cirks, bet kas zin, vrb viņam tur atkal aiziet tā lieta
, 2018-12-19 15:17, pirms 5 gadiem
bobiits rakstīja: Ko Manchester United fani domā ja vasarā no Tottenham atnāk Mauricio Pochettino? ..cik labi tas varētu izskatīties?

*José Mourinho uz Real Madrid - tas tik būtu cirks, bet kas zin, vrb viņam tur atkal aiziet tā lieta
Neticu ka RM kkas var aiziet kamēr kāds no spēlētājiem neuzņemsies līdera lomu, kas varēs gan iesist izsšķirošos brīžos, gan sapurināt komandas biedrus. Ceru ka tāds varētu būt Asensio
, 2018-12-19 15:50, pirms 5 gadiem
bobiits rakstīja: Ko Manchester United fani domā ja vasarā no Tottenham atnāk Mauricio Pochettino? ..cik labi tas varētu izskatīties?
Tas būtu labākais no visiem iespējamajiem variantiem, ar kuru iespējams būvēt ilgtermiņa plānus. Bet pagaidām nav nekāda pārliecība, ka viņš pats gribēs iet prom no Spurs.
, 2018-12-19 16:13, pirms 5 gadiem
ABa rakstīja: Tas būtu labākais no visiem iespējamajiem variantiem, ar kuru iespējams būvēt ilgtermiņa plānus. Bet pagaidām nav nekāda pārliecība, ka viņš pats gribēs iet prom no Spurs.
Uz esošo brīdi viņš nav noraidījis to, ka MU varētu būt viņa mērķis starpsezonā.
, 2018-12-19 16:30, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Uz esošo brīdi viņš nav noraidījis to, ka MU varētu būt viņa mērķis starpsezonā.
Nav ne noraidījis, ne apstiprinājis. Kā jau klasiski vairums tādās situācijās rīkojas. Tik pat labi tas varētu būt spiediens uz Leviju lielākām investīcijām nākotnē. Kaut gan dēļ jaunā stadiona būvēšanas un sadārdzinājuma dēļ neparedzētām problēmām, diez vai kaut kas krasi pozitīvāks tuvākajos gados Spurs ir sagaidāms. Prese turpinās spekulēt, bet līdz vasarai skaidrība tāpat nebūs.
, 2018-12-19 17:06, pirms 5 gadiem
Laba ziņa!varēs atkal baudīt MU spēli!
, 2018-12-19 18:04, pirms 5 gadiem
Ūle Gunars Sulšers ir labs variants priekš Manure.
, 2018-12-19 18:53, pirms 5 gadiem
Slepkava ar bērna seju...Lai veicas..
, 2018-12-19 18:58, pirms 5 gadiem
Ir šeit kāds norvēģu valodas eksperts? Cik saprotu, tad ir Ūle Gunnars, tikai jautājums: Sulšers (ar plato "e"), vai Sulšērs (ar plato "ē")?
, 2018-12-19 20:54, pirms 5 gadiem
RealT rakstīja: Slepkava ar bērna seju...Lai veicas..
Domaju, daudzi te pat nesaprot, ko pateici

aizveru acis un jau redzu, kā viņš vārtu priekšā pielika kāju bumbai un pēdējās sekundēs iznīcināja Bayern cerības, kuri jau tikpat kā turēja čempionu līgas kausu!
, 2018-12-20 00:05, pirms 5 gadiem
Andzzeys rakstīja: Domaju, daudzi te pat nesaprot, ko pateici

aizveru acis un jau redzu, kā viņš vārtu priekšā pielika kāju bumbai un pēdējās sekundēs iznīcināja Bayern cerības, kuri jau tikpat kā turēja čempionu līgas kausu!
Tik daudz dāvanas Manure modernajā futbolā droši vien nesaņems vairs nekad
Sandro Tonali. Foto: AFP/Scanpix
1

Arī Anglijas Futbola asociācija apsūdz diskvalificēto Tonali par likmju izdarīšanu

Anglijas Futbola asociācija (FA) šodien nākusi klajā ar paziņojumu, kurā izvirzījusi apsūdzību Ņūkāslas ''United'' itāļu pussargam Sandro Tonali par likmju izdarīšanu uz futbola mačiem.
Džeimijs Vārdijs. Foto: AP/Scanpix
3

Premjerlīga par finansiālajiem pārkāpumiem izvirza apsūdzību arī izkritušajai Lesterai

Anglijas Premjerlīga izvirzījusi apsūdzības "Leicester City", kas pēc pagājušās sezonas izkrita uz pēc spēka otro līgu. Apsūdzībās norādīts, ka iepriekšējo trīs sezonu zaudējumi pārsnieguši pieļaujamo normu.
Viens no Notingemas līderiem Morgans Gibss-Vaits. Foto: Reuters/Scanpix
6

Notingemas ''Forest'' atņem četrus punktus PL tabulā par finanšu pārkāpumiem

Anglijas Premjerlīgas klubs Notingemas ''Forest'' sodīts ar četru punktu atņemšanu turnīra tabulā par finanšu pārkāpumiem, ziņo britu raidorganizācija BBC.