Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Par "United" pagaidu treneri varētu kļūt Šolsjērs, "The Times" ziņo par Početīno interesi

Par "United" pagaidu treneri varētu kļūt Šolsjērs, "The Times" ziņo par Početīno interesi
Maurisio Početino un Zinedins Zidāns. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

BBC vēsta, ka šodien galveno treneri Žuzē Morinju atlaidušais Anglijas klubs Mančestras “United” par vienu no kandidātiem uz pagaidu trenera pozīciju uzskata savu bijušo uzbrucēju un Norvēģijas “Molde” galveno treneri Ūli Gunnaru Šolsjēru. Tikmēr “Tottenham” treneris Maurisio Početīno pirmsspēles preses konferencē bija ļoti piesardzīgos savos vārdos, taču “The Times” vēsta, ka Početīno ir ieinteresēts “United” trenera amatā un vēlētos to sākt nākamajā sezonā.

45 gadus vecais Ūle Gunnars Šolsjērs savulaik pārstāvēja Mančestras “United” no 1996. līdz 2007. gadam, šajā laikā gūstot 126 vārtus, no kuriem futbola vēsturē visvairāk jāizceļ 1999. gada Čempionu līgas finālā gūtie uzvaras vārti pār Minhenes “Bayern”.

Šolsjērs šobrīd strādā par galveno treneri Norvēģijas “Molde” vienībā, taču Norvēģijā sezona ir beigusies un atsāksies tikai martā. Šolsjērs iepriekš strādājis par galveno treneri arī Premjerlīgā, taču viņa debija “Cardiff City” nesanāca veiksmīga, klubam izkrītot no Premjerlīgas.

BBC norāda, ka “United” pagaidu trenera pozīcijai netiek izskatītas bijušā trenera palīga Maikla Kerika vai akadēmijas vadītāja Nikija Bata kandidatūras, tāpat BBC noraida baumas par Lorāna Blāna iespējamo nākšanu šajā pozīcijā. “United” vēloties pagaidu treneri atrast līdz savai nākamajai Premjerlīgas spēlei, proti, šonedēļ.

Savukārt par pilntiesīga galvenā trenera amata kandidātu britu mediji uzskata “Tottenham” galveno treneri Maurisio Početino. Viņš šovakar piedalījās preses konferencē pirms kausa izcīņas spēles pret “Arsenal”, kas paredzēta rīt, un atsacījās veikt jebkādus komentārus par “United” situāciju, jo koncentrējas sava kluba sniegumam, kā arī izteicās, ka nevar kontrolēt par viņu izplatītās baumas un ziņas.

Prestižais britu laikraksts “The Times” tikmēr, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka Početino esot ieinteresēts kļūt par “United” galveno treneri, taču tikai pēc šīs sezonas. Početino vēlas, lai “United” vadība izskatītu viņa kandidatūru, un šeit jāpiemin, ka preses konferencē Početino izvairījās no kategoriska apgalvojuma, ka neplāno atstāt “Tottenham”.

Početino radušos iespēju uzskata par pārāk vilinošu. Ilgu laiku tiek baumots arī par Madrides “Real” interesi Početino pakalpojumos, bet “The Times” raksta, ka Početino “United” galvenā trenera amatu uzskata par sev labāku risinājumu. Početino potenciālā iegūšana Mančestras klubam gan būtu dārgs prieks – viņam ar “Tottenham” noslēgts ilgtermiņa līgums, kurā nav atrunāta punkta par tā izpirkšanu, attiecīgi “United” nāktos samaksāt pilnu līguma summu “Tottenham” vienībai, un tā tiek lēsta ap 40 miljoniem eiro

Izmantotie resursi:
https://www.thetimes.co.uk/article/...
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2018-12-18 22:12, pirms 5 gadiem
Nevajag to Početīno. Ir ok treneris, bet neko nav uzvarējis pagaidām..
, 2018-12-18 22:17, pirms 5 gadiem
, 2018-12-18 22:25, pirms 5 gadiem
Tikko bija viens speciālais, kurš ir uzvarējis ļoti daudz...
, 2018-12-18 22:51, pirms 5 gadiem
Bowijs rakstīja: Nevajag to Početīno. Ir ok treneris, bet neko nav uzvarējis pagaidām..
Logiski, viņa ir ierobežoti resursi
, 2018-12-18 23:31, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Šolsjērs https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fe/No-Ole_Gunnar_Solskj%C3%A6r.ogg
neņem vērā, sc speciālisti nezin, ka norvēģinā nerunā zviedriski.
, 2018-12-18 23:49, pirms 5 gadiem
Kas tad ar Zidana piesaisti ?? šo jau tur baigi stūma uz Trenera amatu ?
, 2018-12-19 08:14, pirms 5 gadiem
Emka953 rakstīja: Kas tad ar Zidana piesaisti ?? šo jau tur baigi stūma uz Trenera amatu ?
Zidāns pats negribot strādāt UK valodas dēļ
, 2018-12-19 12:35, pirms 5 gadiem
Vispār jau viņa uzvārdu latviski atveido kā "Sulšērs", bet, ja jau grib krāt komentus, speciāli nepareizi rakstot uzvārdus, kas tad to var aizliegt? Tā jau šajā lapā pat ir tradīcija. Jērs!
, 2018-12-19 12:45, pirms 5 gadiem
SC autoriem laikam diena nav izdevusies, ja nav apkakāts vismaz viens skandināvu uzvārds...
, 2018-12-19 13:18, pirms 5 gadiem
Ūle Gunars Sulšers. Vai kaut kā tā. Visi noteikumi jau sen uzrakstīti, tikai jāpalasa mazliet.
https://www.personvarduatveide.lv/l...
, 2018-12-19 13:22, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Šolsjērs https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fe/No-Ole_Gunnar_Solskj%C3%A6r.ogg
Diemžēl ne visi žurnālisti un "žurnālisti" prot lasīt fonētisko transkripciju.
, 2018-12-19 13:37, pirms 5 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Diemžēl ne visi žurnālisti un "žurnālisti" prot lasīt fonētisko transkripciju.
Bet kāpēc viņi pilnībā ignorē atveides tradīcijas un mēģina no jauna izgudrot riteni? Uzskata sevi par pašiem gudrākajiem vai arī slinkums paskatīties vecākus rakstus? Viņu jau sen latviski sauc par Sulšēru.
, 2018-12-19 18:07, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Bet kāpēc viņi pilnībā ignorē atveides tradīcijas un mēģina no jauna izgudrot riteni? Uzskata sevi par pašiem gudrākajiem vai arī slinkums paskatīties vecākus rakstus? Viņu jau sen latviski sauc par Sulšēru.
Tas materiāls, kuru es piedāvāju ir izdots 2002.gadā, tāpēc es tiešām nesaprotu, kur tieši ir problēma. Domāju, ka gan slinkums, gan profesionalitātes trūkums ir galvenie šķēršļi.
Sandro Tonali. Foto: AFP/Scanpix
1

Arī Anglijas Futbola asociācija apsūdz diskvalificēto Tonali par likmju izdarīšanu

Anglijas Futbola asociācija (FA) šodien nākusi klajā ar paziņojumu, kurā izvirzījusi apsūdzību Ņūkāslas ''United'' itāļu pussargam Sandro Tonali par likmju izdarīšanu uz futbola mačiem.
Džeimijs Vārdijs. Foto: AP/Scanpix
3

Premjerlīga par finansiālajiem pārkāpumiem izvirza apsūdzību arī izkritušajai Lesterai

Anglijas Premjerlīga izvirzījusi apsūdzības "Leicester City", kas pēc pagājušās sezonas izkrita uz pēc spēka otro līgu. Apsūdzībās norādīts, ka iepriekšējo trīs sezonu zaudējumi pārsnieguši pieļaujamo normu.
Viens no Notingemas līderiem Morgans Gibss-Vaits. Foto: Reuters/Scanpix
6

Notingemas ''Forest'' atņem četrus punktus PL tabulā par finanšu pārkāpumiem

Anglijas Premjerlīgas klubs Notingemas ''Forest'' sodīts ar četru punktu atņemšanu turnīra tabulā par finanšu pārkāpumiem, ziņo britu raidorganizācija BBC.