Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vulverhemptona vienojas par rekordpirkumu, "Manchester City" nopērk malējo aizsargu

Vulverhemptona vienojas par rekordpirkumu, "Manchester City" nopērk malējo aizsargu
Mateušs Nunišs. Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs Vulverhemptonas "Wanderers" piekritis par 45+5 miljoniem eiro iegādāties Lisabonas "Sporting" un Portugāles izlases centra pussargu Mateušu Nunišu, paziņojis žurnālists Fabricio Romāno.

Nunišs, kuram šomēnes apritēs 24 gadu, Portugāles izlasē aizvadījis astoņas spēles un guvis vienus vārtus, bet pagājušajā Portugāles čempionāta sezonā Lisabonas "Sporting" rindās 33 spēlēs guva trīs vārtus. Galvaspilsētas klubs Nunišu 2019. gada ziemā no "Estoril" nopirka par 950 tūkstošiem eiro.

Vulverhemptonas "Wanderers" tādējādi labos kluba rekordu. Līdzšinējais rekordists bija cits portugālis Fabiu Silva, kurš pirms diviem gadiem no "Porto" tika iegādāts par 40 miljoniem eiro. Uzbrucējs Premjerlīgā gan neiedzīvojās – 17 spēles pamatsastāvā, 54 spēles kopumā un tikai četri vārti. Šovasar viņš izīrēts Beļģijas "Anderlecht", jaunajā līgā četros mačos jau gūstot trīs vārtus.

Vulverhemptonas "Wanderers" šovasar par 32,6 miljoniem eiro no Valensijas nopirkusi citu portugāli Gonsalu Gedišu, bet no "Burnley" par 24,3 miljoniem tikusi pie Neitana Kolinsa. Premjerlīgas sezonu vilki sākuši ar vienu punktu divās spēlēs (1:2 Līdsā, 0:0 mājās pret "Fulham") un sestdien viesosies pie "Tottenham".

Tikmēr Silvas komandas biedrs Serhio Gomess devies pretējā virzienā – uz Angliju, par 13 miljoniem eiro nokļūstot čempionvienībā "Manchester City". Beļģijas "Anderlecht" katalāņu kreiso aizsargu pirms gada no Dortmundes "Borussia" nopirka par pusotru miljonu eiro, bet Dortmunde 2018. gada ziemā par "Barcelona" audzēkni iztērēja trīs miljonus. Spānijas U21 izlasē Gomess Eiropas atlasē septiņās spēlēs guvis sešus vārtus (divus no 11 metru atzīmes). Septembrī Gomesam apritēs 21 gads.

Anglijas Premjerlīgas un Vācijas Bundeslīgas spēles šosezon būs pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/FabrizioRomano/...
https://www.mancity.com/news/mens/m...


Koventri komandas futbolistu un līdzjutēju prieki Vemblija stadionā. Foto: Geraint Nicholas/PPAUK/Imago Images/Scanpix
4

Koventri pamatlaika beigās izlien no 0:3, "United" ar milzu izbīli sasniedz finālu

Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas finālā 25. maijā būs Mančestras lielklubu kauja, sarkanajiem velniem šovakar pamatlaika pēdējā pusstundā pamanoties izsēt triju vārtu pārsvaru, papildlaikā ielaižot, taču pretinieku sitienam netiekot ieskaitītam un ar 3:3, 4:2 11 metru sitienu sērijā pieveicot "Championship" līgas komandu "Coventry".
"Liverpool" futbolisti. Foto: AP/Scanpix
1

Klops atpūtina līderus, tālsitieni atnes ''Liverpool'' trīs punktus pret ''Fulham''

Anglijas Premjerlīgas 34. kārtā ''Liverpool'' svinēja svarīgu uzvaru Londonā pār ''Fulham'', bet cita Liverpūles komanda ''Everton'' atstāja sausā Notingemas ''Forest''. Drošas uzvaras arī Birmingemas ''Aston Villa'' un ''Crystal Palace'' klubiem.
Martins Ēdegors un Leandro Trosārs. Foto: Reuters/Scanpix

''Arsenal'' uzvar viesos un pagaidām atgriežas Premjerlīgas līderpozīcijā

Šodien Anglijas Premjerlīgas 34. kārtas ietvaros uzvarēja Londonas ''Arsenal'', kas, gūstot vārtus katrā no puslaikiem, ar 2:0 pārspēja Vulverhemptonas ''Wanderers''. Panākums ļāvis pagaidām nonākt čempionāta līderpozīcijā.