Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Brighton" atlaiž treneri, neraugoties uz noturēšanos Premjerlīgā

"Brighton" atlaiž treneri, neraugoties uz noturēšanos Premjerlīgā
Kriss Hjūtons. Foto: PA Wire / Scanpix

Neskatoties uz to, ka galvenais sezonas uzdevums tika paveikts - komanda noturējās Anglijas Premjerlīgā, "Brighton & Hove Albion" klubs no galvenā trenera amata atbrīvojis īru speciālistu Krisu Hjūtonu.

"Brighton & Hove Albion" Premjerlīgā aizvadīja otro sezonu pēc kārtas un ne reizi neatradās izkrišanas zonā, tomēr pēdējās septiņās kārtās bija turpat vien vienas vietas attālumā. Arī seonas noslēgumā komandai 17. vieta, par diviem punktiem apsteidzot "Cardiff", kas kopā ar "Fulham" un "Huddersfield Town" bija spiestas atstāt Anglijas klubu futbola eliti.

"Kriss četrarpus gadu laikā paveicis teicamu darbu, pirmajā pilnajā sezonā pie komandas stūres sasniedzot [Anglijas Čempionāta] "play-off" un iekļūstot Premjerlīgā pirmo reizi kluba vēsturē. Saprotams, ka šis ir bijis viens no smagākajiem lēmumiem, ko man nācies pieņemt, tomēr esmu to pieņēmis, ņemot vērā to, kā komandai sekmējās sezonas otrajā pusē," lēmumu atbrīvot Hjūtonu skaidroja kluba vadītājs Tonijs Blūms.

"Pēdējās 23 spēlēs izcīnījām tikai trīs uzvaras, un tas nostādīja komandu liela riska priekšā. Ņemot vērā rezultātus un to, kā komanda spēlēja šajā laikā, jūtu, ka šis ir īstais brīdis, lai veiktu pārmaiņas," turpināja Blūms. "Krisu vienmēr atcerēsimies ka vienu no kluba labākajiem un cienījamākajiem treneriem."

Pagaidām nav zināms, kurš pārņems komandas vadību, bet klubs ziņo, ka jauna trenera meklējumi jau uzsākti.

60 gadus vecais Hjūtons kā galvenais treneris strādājis arī ar "Newcastle United", "Birmingham City" un "Norwich City", tāpat deviņdesmitajos gados uz īsu brīdi bija "Tottenham Hotspur" pagaidu treneris. Hjūtonam ir asistenta pieredze arī Īrijas izlasē.

Izmantotie resursi:
https://www.brightonandhovealbion.com/


Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.