Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Stērlings: "Britu mediji palīdz rasismam izplatīties"

Stērlings: "Britu mediji palīdz rasismam izplatīties"
Rahīms Stērlings. Foto: Reuters/Scanpix

Mančestras „City” futbolists Rahīms Stērlings vakardienas Premjerlīgas spēlē pret „Chelsea” pieredzēja, kā vietējie līdzjutēji viņa virzienā velta rasistiskus izteicienus. Stērlings savos sociālajos tīklos norādījis, ka viņam spēles laikā neatlika nekas cits kā vien pasmieties par šo līdzjutēju izturēšanos, taču viņš kritizēja britu mediju attieksmi, norādot, ka ar veidu, kādā tiek atspoguļoti jaunie melnādainie spēlētāji, mediji palīdz rasismam izplatīties.

Ierakstā savā „Instagram” profilā Stērlings norādīja, ka spēlē pret „Chelsea” tikai pasmējies par pretinieku līdzjutēju izturēšanos, jo viņš neko labāku nemaz nebija gaidījis. „Chelsea” un Londonas policija ir uzsākušas izmeklēšanu par šo atgadījumu, kā arī disciplinārlietu ierosinājusi Premjerlīgas vadība.

Stērlings konkrētākus pārmetumus tikmēr veltīja britu medijiem, it īpaši tabloīdiem, norādot uz to atšķirīgajām publikācijām par dažādu rasu pārstāvjiem, ziņojot par līdzīgiem notikumiem: „Mediju dubultie standarti par dažādu personu attēlošanu savos virsrakstos palīdz rasismam izplatīties un rada agresivitāti. Tāpēc visiem laikrakstiem, kuri nesaprot, kādēļ mūsdienās joprojām eksistē rasisti, man jāsaka tikai viens – pievērsiet vairāk uzmanības, lai jūsu publikācijās visiem futbolistiem būtu vienāda iespēja izcelties.”

Stērlings kā piemēru min publikācijas par diviem saviem komandas biedriem – 21 gadu veco aizsargu Tosinu Adarabiojo un Filu Foudenu. Abi nesen iegādājās nekustamo īpašumu, un par Adarabiojo tas medijos tika atspoguļots ar šādu virsrakstu: „Jaunais Mančestras „City” futbolists nopērk māju par 2.25 miljoniem mārciņu, lai gan vēl ne reizi nav bijis sākumsastāvā Premjerlīgā.” Bet par 18 gadus veco Foudenu virsraksts bija šāds: „”City” talants Fils Foudens par diviem miljoniem nopērk māju savai mātei.”

„Domāju, ka tas pilnībā nepieņemami,” rakstīja Stērlings, pret kuru līdzīga tipa virsraksti britu tabloīdos izmantoti ļoti regulāri. „Viņi abi nav izdarījuši neko sliktu, bet jau ar veidu, kā virsraksts tiek noformēts, sanāk, ka uz jauno melnādaino puisi skatās negatīvi.”

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/p/BrKYvF3...
https://www.bbc.com/sport/football/...


Slēpts komentārs: M
, 2018-12-09 20:34, pirms 5 gadiem
Beidz pūdelēt un sāc sist iekšā, tad neviens tev nedos "banānus". Potassium is good for you
, 2018-12-09 20:34, pirms 5 gadiem
Abi nesen iegādājās nekustamo īpašumu, un par Adarabiojo tas medijos tika atspoguļots ar šādu virsrakstu:
„Jaunais Mančestras „City” futbolists nopērk māju par 2.25 miljoniem mārciņu, lai gan vēl ne reizi nav bijis sākumsastāvā Premjerlīgā.”

Bet par 18 gadus veco Foudenu virsraksts bija šāds: „”City” talants Fils Foudens par diviem miljoniem nopērk māju savai mātei.”

, 2018-12-09 20:46, pirms 5 gadiem
A es domāju ka viņš pa 2.25m palmu nopirka
, 2018-12-10 09:22, pirms 5 gadiem
Vispār nesaprotu šo ādas krāsu cepienu... Kāda starpība kāda ādas krāsa vispār?
, 2018-12-10 09:31, pirms 5 gadiem
rodgerz rakstīja: Vispār nesaprotu šo ādas krāsu cepienu... Kāda starpība kāda ādas krāsa vispār?
Labs jautājums - kāpēc līdzīgā situācijā vienam spēlētājam ir glaimojošs virsraksts bet otram nomelnojošs?
, 2018-12-10 09:45, pirms 5 gadiem
Malacis Rahīms. Par to ir jārunā. Rasisms ir aprobežotu cilvēku problēma. Gluži loģiski, ka aprobežoti cilvēki biežāk ir nabadzīgi, līdz ar to intelekta problēmai viņiem vēl nāk klāt skaudība.
Un britu dzelteno mēdiju ētiskuma standarts ir gaužām bēdīgs. Viņiem katra otrā publikācija robežojas ar naida runu, diskrimināciju vai goda aizskārumu. Diemžēl tam ir pieprasījums, par to visvairāk skumji....
, 2018-12-10 09:47, pirms 5 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Beidz pūdelēt un sāc sist iekšā, tad neviens tev nedos "banānus". Potassium is good for you
Debilāku komentāru grūti uzrakstīt. Varbūt tad jāiet vēl tālāk: "Ja iesitīsi golu mēs tevi nenošausim."
, 2018-12-10 12:44, pirms 5 gadiem
Ka tad rasism protams zaude speli un rasism nezin kape uz pretiniku nekas netika teikts tur ar melnie spele ,Taka Sterling beidz muldet melanis
Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.