Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Matīss Kučinsks

"Manchester United" un "Manchester City" – vērtīgākie sastāvi Eiropas futbolā

"Manchester United" un "Manchester City" – vērtīgākie sastāvi Eiropas futbolā
Džeks Grīlišs. Foto: Manchester City

Medijs "Sky Sports" publicējis rakstu, kurā atspoguļoti visvērtīgākie sastāvi Eiropā. Iekš "Top 10" ir arī citas Premjerlīgas komandas - Londonas "Chelsea", "Arsenal", "Tottenham" un "Liverpool". Parīzes "Saint-Germain" ieņem trešo vietu. Starp desmit vērtīgākajām komandām ir arī "Real Madrid" un "Barcelona".

Anglijas Premjerlīgas klubi, lai nokomplektētu šī brīža sastāvus, tērējuši krietni vairāk naudas spēlētāju iegādēs nekā citu Eiropas līgu klubi. Kā ziņo medijs "Sky Sports", Premjerlīgas klubi kopā šķīrušies no septiņiem miljardiem sterliņu mārciņu. Otrajā vietā ar 2,9 miljardiem ir Itālijas augstākā futbola līgas "A Sērija" komandas, bet trešo vietu ieņem Spānijas "La Liga" klubi.

Spēlētāju iegādēs iztērētā nauda Eiropas līgās (sterliņu mārciņas)

līgasumma
Premjerlīga7.0 miljardi
A Sērija2.9 miljardi
La Liga2.8 miljardi
Ligue 12.3 miljardi
Bundeslīga2.0 miljardi

Tāpat tiek lēsts, ka abi Mančestras klubi, "United" un "City", ir divas komandas, kuras naudu tērējušas visnaskāk, lai nokpmlektētu šī brīža sastāvus. "Manchester City" iztērējusi 926 miljonus sterliņu mārciņas, "Manchester United" 877 miljonus, bet trešajā vietā šajā rādītājā ir Parīzes "Saint-Germain", kura spēlētāju iegādēs iztērējusi 820 miljonus.

Komandu tēriņi spēlētāju iegādēs Eiropā (sterliņu mārciņas)

komandasumma
Manchester City926 miljoni
Manchester United877 miljoni
PSG820 miljoni
Real Madrid675 miljoni
Chelsea669 miljoni
Liverpool576 miljoni
Juventus563 miljoni
Barcelona551 miljons
Arsenal542 miljoni
Tottenham472 miljoni

Anglijas Premjerlīgā aizvadītajā starpsezonā visvairāk iztērēja Londonas "Arsenal", kas iztērēja 156,8 miljonus sterliņu mārciņu. "Arsenal", kas ieņem pēdējo vietu Premjerlīgā, iegādājās Benu Vaitu (50 miljoni), Martinu Ēdegoru (34 miljoni), Āronu Remzdeilu (30 miljoni) un citus. Otrajā vietā esošā "Manchester United" iztērēja 133,7 miljonus, tiekot pie Džeidona Sančo (73 miljoni), Rafaēla Varāna (41 miljons) un Krištianu Ronaldu (19,7 miljoni). Škiroties no 100 miljoniem, Džeku Grīlišu iegādājās "Manchester City", bet Londonas "Chelsea" par 97,5 miljoniem iegādājās Romelu Lukaku.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...


, 2021-09-09 16:06, pirms 3 gadiem
Kas tas par s*du ?
Tabulā astronomiskas summas, bet pēdējā rindkopā uzskaitīti pēdējā transfēru periodā iztērētā nauda.. Tabulā ir kaut kādi all-time izdevumi uz visu spēlētāju iegādēm vai arī tur ir tās kopējās summas, cik vērtīgi ir spēlētāji? Kur prikols šādus rakstus likt iekšā?
, 2021-09-09 16:19, pirms 3 gadiem
Number 0 rakstīja: Kas tas par s*du ?
Tabulā astronomiskas summas, bet pēdējā rindkopā uzskaitīti pēdējā transfēru periodā iztērētā nauda.. Tabulā ir kaut kādi all-time izdevumi uz visu spēlētāju iegādēm vai arī tur ir tās kopējās summas, cik vērtīgi ir spēlētāji? Kur prikols šādus rakstus likt iekšā?
Angļi laikam rēķinājuši
, 2021-09-09 16:33, pirms 3 gadiem
Nu kā to ņem, PSG, piemēram, par Messi, Ramosa, Donarumas un Vijnalduma transfēriem šogad iztērēja apaļu 0, līdz ar to pie iztērētā sanāk mazāk + vēl kaut kas no akadēmijas. Bayern par Levandovski, Milleru un Gorecku arī iztērēja apaļu 0. Un MU it kā iegādājās CR7, bet pirms tam taču par smuku naudu pārdeva.
, 2021-09-09 16:49, pirms 3 gadiem
Tie cipari ir esošajam sastāvam iztērētā nauda.
Madridei reāli gandrīz 10 gados tas iztērēts Tam pašam City/PSG varbūt piecos.
Jēga jau nav nemaz salīdzināt ar esošajiem tēriņiem,jo cenas ir cēlušās vnk kosmiskos apjomos.
, 2021-09-09 17:10, pirms 3 gadiem
valentain rakstīja: Nu kā to ņem, PSG, piemēram, par Messi, Ramosa, Donarumas un Vijnalduma transfēriem šogad iztērēja apaļu 0, līdz ar to pie iztērētā sanāk mazāk + vēl kaut kas no akadēmijas. Bayern par Levandovski, Milleru un Gorecku arī iztērēja apaļu 0. Un MU it kā iegādājās CR7, bet pirms tam taču par smuku naudu pārdeva.
Viņi (PSG) par vienu Hakimi taču nesliktu summu izmeta. Bayern Upamekano un Zabiceru nopirka. MU nopirka Varānu un Sančo. Visi jau kaut ko tērē, reāli neko nenopirka Barselona, jo ir izsaimniekojuši visu un pat basketbola klubs sāk iet uz grunti. Un Real tikai Kamavingu nopirka. Bet visnemākulīgāk naudu tērē Arsenal.
, 2021-09-09 17:29, pirms 3 gadiem
Grizzly rakstīja: Viņi (PSG) par vienu Hakimi taču nesliktu summu izmeta. Bayern Upamekano un Zabiceru nopirka. MU nopirka Varānu un Sančo. Visi jau kaut ko tērē, reāli neko nenopirka Barselona, jo ir izsaimniekojuši visu un pat basketbola klubs sāk iet uz grunti. Un Real tikai Kamavingu nopirka. Bet visnemākulīgāk naudu tērē Arsenal.
Jā, tērē, bet te viss sastāvs saskaitīts kopā, cik par transfēru samaksāja. Barsai to vērtību ceļ Koutinjo un Dembelē trakās summas. Vispār raksts ne par ko, ne Koutinjo ir 140m vai cik tur vērts, ne Messi ir 0 vērts, lai tagad to visu tik primitīvi skaitītu kopā.
, 2021-09-09 18:32, pirms 3 gadiem
valentain rakstīja: Jā, tērē, bet te viss sastāvs saskaitīts kopā, cik par transfēru samaksāja. Barsai to vērtību ceļ Koutinjo un Dembelē trakās summas. Vispār raksts ne par ko, ne Koutinjo ir 140m vai cik tur vērts, ne Messi ir 0 vērts, lai tagad to visu tik primitīvi skaitītu kopā.
Jā, paglupš raksts!

Man tīri labi patīk Transfermarkt veiktais aprēķins! Viņi rēķina un aplēš spēlētāja potenciālo tirgus vērtību balstoties uz saviem kritērijiem (nav ne jausmas gan kādi tie ir)! Bet saraksts izsktās daudz loģiskāks un interesantāks:

1 Manchester City Manchester City England Premier League €1.04bn
2 Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain France Ligue 1 €997.75m
3 Manchester United Manchester United England Premier League €937.25m
4 Chelsea FC Chelsea FC England Premier League €882.50m
5 Liverpool FC Liverpool FC England Premier League €879.50m
6 Bayern Munich Bayern Munich Germany Bundesliga €852.40m
7 Real Madrid Real Madrid Spain LaLiga €783.50m
8 Atlético de Madrid Atlético de Madrid Spain LaLiga €755.20m
9 Tottenham Hotspur Tottenham Hotspur England Premier League €692.00m
10 FC Barcelona FC Barcelona Spain LaLiga €676.00m
Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.