Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Staridžam konstatēts meningīts, spēlētājs cer atveseļoties līdz olimpiādei

Staridžam konstatēts meningīts, spēlētājs cer atveseļoties līdz olimpiādei
Daniels Staridžs
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola kluba Londonas "Chelsea" uzbrucējs Daniels Staridžs aizvadītajā nedēļas nogalē tika nogādāts slimnīcā, kur 22 gadus vecajam futbolistam konstatēts meningīts vieglā formā. Pastāv iespēja, kas Lielbritānijas olimpiskās izlases spēlētājs nepaspēs atveseļoties līdz Londonas spēlēm.

Staridžs atklājis, ka nu jau jūtas arvien labāk un paudis optimismu saistībā ar dalību olimpiskajās spēlēs. "Man ir veicies ar daudziem laba vēlējumiem un atbalstu. Vēlos pateikties visiem, kas man sūta ziņojumus," sacīja futbolists, kurš pagājušajā sezonā "Chelsea" rindās piedalījās 43 spēlēs un izcēlās ar 13 vārtu guvumiem. ""Chelsea" ārsti rūpīgi seko procesam un gan viņi, gan slimnīcas darbinieki ir paveikuši izcilu darbu."

Lielbritānijas izlase trenera Stjuarta Pīrsa vadībā uzsāks gatavošanos olimpiādei nākamnedēļ, bet pirmā spēle ievērojamajā forumā paredzēta 26. jūlijā pret Senegālu. Vienīgā pārbaudes spēle pret Brazīliju paredzēta 20. jūlijā.

Tiek lēsts, ka šajā gadījumā vīrusu varētu izārstēt aptuveni divu nedēļu laikā.

Staridžs pievienojās "Chelsea" 2009. gadā, kad klubs iegādājās jaunieti par 3,5 miljoniem sterliņu mārciņu no "Manchester City". Iepriekšējo sezonu pavadījis Bolstonā, šajā Staridžs kopā ar Londonas vienību izcīnīja uzvaru Anglijas kausā un Čempionu līgā, kā arī debitēja pieaugušo valstsvienībā.

Meningīts ir smadzeņu apvalka iekaisums. Pēc cēloņa un izmaiņām smadzeņu apvalkos un smadzeņu šķidrumā meningītam ir divi veidi – biežāk izplatītais serozais jeb nestrutainais meningīts un strutainais meningīts. Saridža gadījumā konstatēts serozais meningīts.

Izmantotie resursi:
BBC


Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
4

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.
Koventri komandas futbolistu un līdzjutēju prieki Vemblija stadionā. Foto: Geraint Nicholas/PPAUK/Imago Images/Scanpix
4

Koventri pamatlaika beigās izlien no 0:3, "United" ar milzu izbīli sasniedz finālu

Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas finālā 25. maijā būs Mančestras lielklubu kauja, sarkanajiem velniem šovakar pamatlaika pēdējā pusstundā pamanoties izsēt triju vārtu pārsvaru, papildlaikā ielaižot, taču pretinieku sitienam netiekot ieskaitītam un ar 3:3, 4:2 11 metru sitienu sērijā pieveicot "Championship" līgas komandu "Coventry".