Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

"Super Nova": "Esam gatavi Virslīgai, un iekļūšana tajā ir mūsu mērķis"

"Super Nova": "Esam gatavi Virslīgai, un iekļūšana tajā ir mūsu mērķis"
SK "Super Nova"

Sportacentrs.com turpina apskatu sēriju, kuros atbildes uz dažādiem jautājumiem sniedz 1. līgas klubi. Šoreiz savu vērtējumu par 2018. gada sezonu un skatījumu nākotnē sniedza "Super Nova", kura turnīrā ieņēma otro vietu, pārspēlēs par iekļūšanu Virslīgā piekāpjoties "Mettai"/LU.

1. Kā vērtējat 2018. gada sezonu? Kas izdevās un kas neizdevās (prieki un vilšanās)? Vai varat izcelt komandas līderus un/vai jaunos futbolistus, kuri sezonas gaitā jūtami progresēja?
2018. gada sezonai liekam lielu plusa zīmi. Šis bija mūsu pirmais gads 1. līgā, tāpēc, šķiet, ka uzlēcām augstāk nekā bija plānots. Parādījās ticība saviem spēkiem un, kā saka, apetīte rodas ēdot! Prieks, protams, par sudraba medaļām un spēli visas sezonas garumā bez lieliem kritumiem, kas atainojās turnīra tabulā, jo trešo un ceturto vietu ["Tukums 2000" un "Rēzekne" - aut.] uzvarējām visās sešās tikšanās reizēs. Iespēlējām daudzus jaunos spēlētājus, kas mums kā futbola federācijas akreditētai akadēmijai bija uzstādījums no LFF.

Ir, protams, arī maza vilšanās par nenoskaņošanos dažām spēlēm pret lejasgala komandām, kur pazaudējām punktus un līdz ar to iespēju pacīnīties par pirmo vietu, jo, ja gribam būt pirmie, lejasgala komandām punktus zaudēt nedrīkst. Protams, vēl viens faktors bija savainojumi, jo uz pārspēlēm palikām bez četriem pamatsastāva spēlētajiem, un līdz ar to nespējām izrādīt nopietnu pretestību "Metta"/LU komandai. Taču ar to ir jārēķinās un nākotnē būsim gudrāki.

2. Kādas ir komandas perspektīvas (budžets, sastāvs, treneris u.c.) attiecībā uz 2019. gadu?
Komandas kodols lielā mērā saglabāsies, bet ir interese par mūsu spēlētājiem no Virslīgas komandām un tas tikai priecē. Mēģināsim saglabāt arī mūsu leģionārus, kuri ir iejutušies 1. līgā un jau zina, ar ko būs jāsaskaras nākotnē. Treneru korpuss mums paliek nemainīgs. Runājot par budžetu, mēs līdz pēdējam gaidījām, kāds būs lēmums par Virslīgas paplašināšanu, par dublieru komandu pievienošanu 1. līgai. No tā visa arī atspersimies.

3. Kāds ir Jūsu kluba viedoklis par sacensību formātu? Vai vēlaties dublieru atgriešanos Jūsu līgā? Kāds, Jūsuprāt, būtu optimālais spēļu skaits sezonā? Vai atbalstāt, ka TOP4 pēc sezonas aizvada papildus trīs kārtas? Vai atbalstāt, ka pēdējās vietas īpašniece pēc sportiskā principa nekrīt ārā, bet, ņemot vērā Latvijas futbola reālijas, tiek uzaicināta piedalīties 1. līgā atkārtoti?
Nezinām, vai bija pareizi izjaukt pašu stabilāko Latvijas futbola čempionātu, pievienojot klāt dublieru (U-21) komandas. To rādīs laiks. Protams, piekrītam, ka dublieru čempionāts sevi bija izsmēlis, spēlētāji nevēlējās tur spēlēt un sastāvi katrā spēlē bija atšķirīgi - kādam spēļu prakses trūkums, kāds atveseļojas pēc traumas utt. Taču tagad sanāk, ka mēs Virslīgas problēmas risinām ar 1. līgas palīdzību. Redzēsim, kā tas viss izskatīsies realitātē, bet SK "Super Nova", ja nākotnē vēlas spēlēt Virslīgā, arī šāds formāts ir jāpieņem un jāizcīna vieta labāko sabiedrībā. Un ļoti ceram, ka svarīgākais Latvijas futbola sabiedrībai tomēr būs sportiskais princips, nevis reģionālais, kā tas klusām, nemanot ir izkristalizējies līdz šim. Pirms sezonas, cik zināms, visas komandas bija pret TOP4 papildspēlēm, tomēr beigās lēmums tika pieņemts par. Neko sliktu negribas teikt par šo ideju, taču šogad sanāca, ka tām spēlēm īsti nebija nekādas jēgas. Protams, 22 spēles sezonā ir par maz, un, mūsuprāt, optimālais variants būtu 27-30 spēles. Taču tāpat ir skaidrs, ka tam ir jābūt zināmam laicīgi, lai varam saplānot sagatavošanās posmu.

4. Kontekstā ar Virslīgas pakāpenisku paplašināšanos no 8 uz 10 komandām: vai Jūsu klubs teorētiski būtu gatavs izpildīt Virslīgas prasības, lai tur piedalītos? Ja nē, vai šāds mērķis ir kaut vai ilgtermiņā izpildāms? Kādos termiņos?
Atkārtosimies skaidri un gaiši - SK "Super Nova" būtu gatava spēlēt Virslīgā, un tas ir mūsu kluba mērķis, uz kuru iesim. Ja par neveiksmīgo pārspēļu rezultātiem, tad, kas saprot, sapratīs - tiekot Virslīgā, klubiem ir cits budžets un lielas sastāva izmaiņas un, piemēram, jaunie spēlētāji, kuri vēl nav gatavi pirmajai komandai, tiek iespēlēti dublieros, kas 2020. gadā būs 1. līga B.

5. Kontekstā ar šo materiālu par spēļu apmeklējumu: kā vērtējat savu mājas spēļu apmeklējumu un kādi ir Jūsu novērojumi attiecībā uz protokolā ierakstītā skatītāju skaita atbilstību realitātei (var izteikties arī par izbraukuma mačos novēroto)?
Mēs visas sezonas garumā strādājām ar mūsu līdzjutējiem un turpināsim to darīt. Vēlamies, lai līdzjutēji justos ērti un izbaudītu gan laukumā notiekošo, gan ārpus tā. Komandas vārdā izsakām pateicību līdzjutējiem, kuri mūs atbalstīja visas sezonas garumā, pat dodoties līdzi tālajās izbraukumu spēlēs. Savu solījumu esam izpildījuši un uz katru mājas spēli esam sagatavojuši spēļu programmiņas, tāpat SK "Super Nova" talismanu, kā arī eam translējuši mājas spēles supernova.tv, lai atbalstītāji var sekot līdzi ne tikai stadionā. Konkursi, labdarības akcijas, bildinājumi – mēs lepojamies ar viņiem un ceram, ka nākotnē viņi varēs lepoties arī ar mums.

Atbildes sniedza SK "Super Nova" prezidents Jānis Engelis.


, 2018-12-24 01:05, pirms 5 gadiem
Bet vai virslīga ir gatava SUPER NOVAI ??
, 2018-12-24 15:41, pirms 5 gadiem
Nu nu....Metta jau pieņēma Super Novas iestājeksāmenu virslīgā...rezultātu visi labi atceramies...
, 2018-12-26 13:44, pirms 5 gadiem
Jurģis Kalns ir labs treneris, domāju nākamgad šiem izdosies. Vienīgi negribētos, lai šis klubs arī kļūtu krievisks un ar neskaidru naudas plūsmu. Citādi - lai izdodas!
Andrejs Sokolovs. Foto: LFF

Sokolovam lielisks tālsitiens, "Rēzekne" izlaiž divu vārtu pārsvaru

"Optibet" Nākotnes līgā noslēgusies otrā spēļu kārta. Pirmdienas pievakarē lielisks tālšāviens padevās 17 gadus vecajam Andrejam Sokolovam, tomēr viņa panākto 2:0 pārsvaru "Rēzeknes" futbolisti nenosargāja, spēlējot neizšķirti 2:2 ar ventspilniekiem.
Renards Krišjānis cīņā ar Jusufu Rodo. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
3

Korzāns pēdējā uzbrukumā izrauj JDFS "Alberts" uzvaru, "Ogrei" otrais punkts

"Optibet" Nākotnes līgā svētdien tika aizvadītas trīs spēles. Dramatiskākā spēles izskaņa tika aizvadīta spēlē starp "Mārupi" un Jura Docenko Futbola skolu "Alberts", kurā viesi dažas sekundes pirms beigu svilpes guva vārtus un uzvarēja ar 1:0.
Gabriels Kirkils. Foto: Andris Grīnbergs
5

"Leevon PPK" un "Super Nova" uzvar arī otrās kārtas spēlēs

"Optibet" Nākotnes līgā sestdien tika aizvadītas pirmās trīs otrās kārtas spēles. Pie 2:0 uzvaras Smiltenē tika Māra Landmaņa un Jurija Žigajeva trenētā "Leevon PPK", savukārt Ervīna Pērkona vadītā "Super Nova" ar minimālu pārsvaru 1:0 uzveica valsts bagātākā kluba dublierus.