Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Rēzeknieši kā rezervisti izdarījuši pieteikumu, lai licencētos Virslīgai

Rēzeknieši kā rezervisti izdarījuši pieteikumu, lai licencētos Virslīgai
"Rēzeknes" vārtsargs Aleksejs Moslobojevs. Foto: Jolanta Koškorjova

Latvijas futbola Virslīgas licenzēšanas procesā kā rezerviste iesaistījusies Nākotnes līgas ceturtā spēcīgākā komanda FA "Rēzekne", Latvijas sabiedriskajam medijam (LSM) atklājis Rēzeknes sporta skolas direktors Žanis Ārmanis.

"Rēzekne" šobrīd nav gatava startam Virslīgā, tomēr komandas vadība darītu visu iespējamo, lai Latgales pilsētā pēc 11 gadu pārtraukuma atgrieztos Virslīgas futbols, ja kāda iemesla dēļ licencēšanas procesu neizietu kāda no trīs Nākotnes līgas medaļniecēm vai no starta Latvijas čempionātā atteiktos kāda no septiņām aizvadītajā sezonā Virslīgas turnīru līdz galam nospēlējušajām komandām.

Rēzeknieši licencēšanās komitejā uzsākuši pieteikšanās procesu gan A licencei (nepieciešama Virslīgai), gan B licencei (nepieciešama Nākotens līgai). Tā kā Virslīgas čempionātu plānots palielināt līdz desmit komandām, tad sportiskā kārtā ceļu uz Latvijas eliti nopelnījušas Nākotnes līgas medaļnieces Ķekavas "Auda", "Tukums-2000" un "Super Nova".

Ārmanis atklāja, ka pagaidām līdzekļu "Rēzeknes" dalībai Virslīgas čempionātā neesot. Tomēr ja durvis uz augstāko līgu atvēršoties, tad tiks runāts ar pilsētas domi, lai risinātu budžeta palielināšanas jautājumus.

"Rēzeknei" šosezon neiekļūšana Virslīgā gan nebūtu traģēdija, jo komandas vadība uzskata, ka arī bez trīs uz augšu ejošajām komandām Nākotnes līgas turnīra līmenis būs pietiekami interesants ezeru zemes komandai. Turnīru no otrās līgas papildint varēt zelta ieguvēja "Skanste", kuras rindās spēlē "Mettas" jaunie futbolisti, un sudraba medaļniece "Spēks" no Valmieras. Tikmēr Liepājas komanda "Karosta" decembrī paziņoja, ka pārcelšanās līgu augstāk pagaidām Kurzemes komandai esot finansiāli par šerpu.

Iepriekš vēstīts, ka LFF lēmusi par dublieru čempionāta izbeigšanu. Tādēļ Virslīgas dublieru komandas tiks integrētas Latvijas turnīru sistēmā.

Izmantotie resursi:
https://www.lsm.lv/raksts/sports/fu...


, 2022-01-11 19:37, pirms 2 gadiem
Labs vakars,

Izlabojam lūdzu - "Tā kā Virslīgas čempoonātu plānots..." un "Tikmēr Liepājas komanda "Karosta" devembrī... "

Savādāk izskatās, ka autoram labi jaunvārdi sanākuši
, 2022-01-11 19:47, pirms 2 gadiem
Spēks nespēlēs 1. līgā!
, 2022-01-11 22:09, pirms 2 gadiem
Emīl, ja drīkstu... "pieteikušies uz virslīgas licenci" vai arī "pieteikušies, lai saņemtu virslīgas licenci"... Varbūt šādi?
Foto: JFK Ventspils
20

Nākotnes līgas sezona sāksies 6. aprīlī ar "Ventspils" viesošanos Tukumā

Latvijas Futbola federācija publicējusi "Optibet" Nākotnes līgas 2024. gada sezonas kalendāru. Pirmās kārtas spēles gaidāmas 6. un 7. aprīlī.
"Rēzeknes" aizsargs Artis Brīvers. Foto: LFF
13

Otro gadu pēc kārtas "Rēzekne" pa sētas durvīm ienāk Nākotnes līgā

Latvijas Futbola federācija (LFF) apstiprinājusi komandas, kurām būs tiesības 2024. gada sezonā spēlēt valsts otrajā spēcīgākajā turnīrā jeb "Optibet" Nākotnes līgā. Lai gan pagājušajā sezonā otro gadu pēc kārtas "Rēzekne" palika izkrišanas zonā, tomēr citu apstākļu dēļ Latgales komandai atvērušās sētas durvis dalībai turnīrā.
Jurijs Žigajevs. Foto: LFF
45

Žigajeva brigāde apvienojas ar "Leevon" un dodas uz Nākotnes līgu

Lielu ažiotāžu ģenerējusī Futbola komūna "Pa Pāris Kausiem" veic vēl vienu soli augšup Latvijas futbola piramīdā un pretendē uz spēlēšanu valsts otrajā spēcīgākajā turnīrā Nākotnes līgā. Pēc ambiciozā amerikāņu projekta FA "Jūrmala" nepacelšanās no skrējceļa, Māris Landmanis uzrunāja Juriju Žigajevu un tika nonākts līdz kopsaucējam par klubu apvienošanu, izveidojot komandu zem kopēja nosaukuma - "Leevon PPK".