Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Nākotne ir tagad! Reģionos sākas cīņa par vietām Virslīgā

Emils Ozerinskis

Nākotne ir tagad! Reģionos sākas cīņa par vietām Virslīgā
"Tukums 2000" uzbrucējs Kristers Švāns. Foto: Mercure Riga kauss

Beidzot starta šāviens tiek dots "Optibet" Nākotnes līgai (iepriekš 1. līga), kurā šodien pēc teju astoņu mēnešu pārtraukuma tiks aizvadītas četras spēles četrās dažādās pilsētās. Divu no potenciālo turnīra favorītvienību "Tukums 2000" un "Auda" savstarpējo cīņu varēs vērot arī Sportacentrs.com TV tiešraidē.

Pagājušajā gadā pilnu 1. līgas čempionātu izspēlēt nesanāca. Pandēmijas ierobežojumu dēļ turnīru nācās pārtraukt jau oktobra ievadā, pirms vēl bija izspēlēts pilns divu apļu turnīrs. Turnīra apturēšanas brīdī visvairāk punktus bija sakrājusi Daugavpils "Lokomotiv", kas tādējādi bija tiesīga pretendēt uz vietu Virslīgā. Šī gan izvērtās par to reizi, kad Virslīgas jaunpienācēja (zem nosaukuma "Noah") nodarīja Latvijas čempionātam lielāku kaitējumu nekā deva pienesumu. Tie gan ir jautājumi kuru atrisināšana vēl ir Sporta arbitrāžas tiesas rokās, bet desmit Nākotnes līgas komandām šodien sākas cīņa par iespēju nonākt Latvijas spēcīgāko futbola klubu sabiedrībā.

Nākotnes līgas turnīrs sāksies ar dueli starp divām potenciālajām favorītkomandām. Pērn Virslīgā degunu apsildījusī "Tukums-2000" sacentīsies ar "Audu", kas aizvadītajā starpsezonā centās nonākt Virslīgas klubu pulkā, bet licenzēšanas stingrie noteikumi valsts senāko klubu turnīram nepielaida. Spēle no Tukuma tiks demonstrēta Sportacentrs.com TV kanālā. Tukumnieku rindās šosezon spēlēs vairāki pērn Virslīgā pieredzi ieguvuši spēlētāji, starp kuriem būs Kristers Penkevics, Kristers Švāns, Eduards Blumers un pieredzējušais Toms Aizgrāvis. Pērn sezonas otrajā pusē Tukuma komanda pierādīja, ka var demonstrēt simpātisku spēli arī uz Virslīgas fona. Ņemot vērā futbola popularitāti Tukumā, komandas atgriešanās Virslīgā ir tikai laika jautājums. "Audas" rindās pret saviem pagājušās sezonas komandas biedriem laukumā varētu iziet Roberts Jaunarājs-Janvāris un Maksims Sidorovs, taču skaļākais "Audas" papildinājums ir Daniils Ulimbaševs, kura pierakstā ir 22 karjeras laikā Virslīgā gūti vārti. Zaļimelnie šosezon nestādīs mazāku uzdevumu kā vietas izcīnīšana Virslīgā.

Kurzemes karogu augsti paceltu Nākotnes līgā turēs "Grobiņa", kas sezonas ievadā pie sevis uzņems JDFS "Alberts" futbolistus. Kurzemnieki allaž ir pretinieks, kas gatavs iekost jebkurai no turnīra vadošajām komandām. Arī šajā sezonā starp "Grobiņas" sastāvam pieteiktajiem futbolistiem ir Liepājas futbola leģenda Kristaps Grebis, kurš gan pērn laukumā devās vien divās komandas spēlēs. Ar trīs vārtu guvumiem pagājušajā sezonā "Grobiņas" vienībā izcēlās Emīls Knapšis. Tikmēr JDFS "Alberts" pieteikumā atrodams Renāra Rodes vārds, bijušajam izlases aizsargam tagad gan vairāk koncentrējoties trenera darbam klubā. Svarīgākais komandas pastiprinājums ir Matīss Zēģele, kura pierastā ir trīs gūti vārti Virslīgā 2019. gada izskaņā.

Virslīga uz doto brīdi ir palikusi bez Jelgavas komandas, taču "Albatroz SC"/"FS Jelgava" ir ceļā, lai šo futbola tradīcijām bagāto pilsētu atgrieztu Latvijas augstākajā līmenī. Jelgavniekiem pirmajā mačā pretī stāsies "Dinamo Rīga". Zemgales jauniešiem ceļu uz Virslīgu centīsies parādīt pieredzes bagātais Valērijs Redjko. Tikmēr Rīgas komanda šai sezonai nokomplektējusies pavisam nopietni. Vārtus sargās Vladislavs Kurakins, kamēr laukumā cīnīsies tādi labi zināmi spēlētāji kā Anastasijs Mordatenko, Viktors Litvinskis, Verners Zalaks un viens no pēdējo gadu cītīgākajiem 1. līgas vārtu guvējiem Ralfs Apsītis.

Nākotnes līgas pirmo spēļu dienu noslēgs mačs Tepera stadionā, kur norisināsies pēdējā spēle uz vēl vecā seguma. "Smiltene" nospēlēs maču pret "Saldus/Leevon" un tālāk dosies garā jo garā izbraukuma tūrē, apciemojot visas pārējās Nākotnes līgas dalībnieces pirms atgriešanās savās mājās uz jaunā Smiltenes stadiona mākslīgā seguma. Smiltenieši turpina pieturēties pie spēlēšanas ar saviem futbola audzēkņiem. Vienīgais būtiskais sastāva pastiprinājums bijis Virslīgas pieredzi uzkrājušais Madis Miķelsons. Tikmēr saldenieku rindās arī šosezon spēlēs pieredzes bagātie Gints Freimanis un Artis Lazdiņš, kuri šosezon centīsies pacelt saldeniekus augstāk par pēdējo vietu turnīrā kā tas bija pērn.

Nākotnes līgas pirmais aplis noslēgsies rīt, kad turnīrā iesaistīsies arī "Rēzeknes" un "Super Nova" komandas. Latgales komandā, kurai allaž bijuši augsti līdzjutēju apmeklētības rādītāji, pieredzi dos Latvijas futbola pazinējiem komentārus neprasošais Vitālijs Rečickis, bet starp gados jaunākiem spēlētājiem vērtīgs pastiprinājums ir no "Daugavpils" pārnākušais Roberts Margins. "Super Nova" pērn centās izšaut ar virkni Virslīgas līmenī plašu pieredzi guvušiem futbolistiem, taču cerēto rezultātu tas nedeva, komandai paliekot turnīra tabulas otrajā pusē. Šosezon "Super Nova" lielāku uzsvaru liks uz savas akadēmijas audzēkņiem. Turklāt komandas atgriezusies galvaspilsētā un savas mājas spēles plāno aizvadīt RTU stadionā.

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

Latvijas futbola federācija vēlas sakārtot Latvijas klubu futbola sistēmu, nostabilizējot gan Virslīgu, gan Nākotnes līgu kā desmit komandu turnīru. Tas nozīmē to, ka vismaz divas labākās šīs sezonas Nākotnes līgas komandas (ļoti iespējams pat trīs) nopelnīs iespēju nākamsezon startēt valsts spēcīgākajā turnīrā.

Nākotnes līgas 1. kārta

Dat.LaiksSpēle
03.07.13:00Tukums 2000 - Auda
15:00Grobiņa - JDFS Alberts
16:00Albatroz/Jelgava - Dinamo Rīga
19:00Smiltene - Saldus/Leevon
04.07.18:00Rēzekne - Super Nova

Vēl lasi: Nākotnes līgas klubu pārstāvji ieskicē gatavošanos un komandu sastāvus

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 10:10, pirms 3 gadiem
Pēc sastāviem skatoties, liekas kad galvenā favorīte uz uzvaru 1. līgā varētu būt Dinamo. Vai tik zem šīs komandas atkal neslēpjas kārtējais investors ar sapņiem par ČL grupu turnīru, utt.

     [+] [-]

, 2021-07-03 10:12, pirms 3 gadiem
Par Rēzekni.
Kas zin, kā tagad ar skatītājiem, vai var stadionu apmeklēt?

     [+] [-]

, 2021-07-03 10:36, pirms 3 gadiem
Kas tie par murgiem? Auda nav senākais futbola klubs Latvijā! Auda reģistrēta 31.07.2000!
Pat FK Tukums 2000 ir senāks par Audu .

     [+] [-]

, 2021-07-03 11:03, pirms 3 gadiem
Džerijs5 rakstīja: Pēc sastāviem skatoties, liekas kad galvenā favorīte uz uzvaru 1. līgā varētu būt Dinamo. Vai tik zem šīs komandas atkal neslēpjas kārtējais investors ar sapņiem par ČL grupu turnīru, utt.
Šie gadījumā neuzvarēja otro līgu? Un ja tie ir tie paši, šiem vismaz ir sava bērnu skola un pastāv padsmit gadus. Ja vien tas nav cits, nesaistīts Dinamo.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 11:26, pirms 3 gadiem
Virslīga ir bardaks un līmenis krities, domāju, ka nekas spožs negaida arī 1.līgu. Eņģelis mīkstajā LFF krēslā saņem labu piķi. Jelgava uzlika mīksto. Citiem nav finanses. Vienīgi varbūt Auda, Rēzekne kaut cik nopietni. Leevons ar savām sapņu pilīm nesagaidīs Antiņu ar zirgu. Jāgaida Krievijas , Armēnijas , Baltkrievijas investori. Bišķi nopietnāki par Noah.

     [+] [-]

, 2021-07-03 11:43, pirms 3 gadiem
nitup rakstīja: Virslīga ir bardaks un līmenis krities, domāju, ka nekas spožs negaida arī 1.līgu. Eņģelis mīkstajā LFF krēslā saņem labu piķi. Jelgava uzlika mīksto. Citiem nav finanses. Vienīgi varbūt Auda, Rēzekne kaut cik nopietni. Leevons ar savām sapņu pilīm nesagaidīs Antiņu ar zirgu. Jāgaida Krievijas , Armēnijas , Baltkrievijas investori. Bišķi nopietnāki par Noah.
Vai vari pamatot vārdu "bardaks"? Vai spēles nenotiek Virslīgā? To, ka dažās organizācijas ir bankrotējušās, nebūt nav vainīgi ne lff ne virslīga. Arī biznesā uzņēmumi bankrotē un atbrīvo vietu citiem.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 13:20, pirms 3 gadiem
Chlenix1 rakstīja: Par Rēzekni.
Kas zin, kā tagad ar skatītājiem, vai var stadionu apmeklēt?
Teica ka camp nou vershot vala no 15. julija, par rezeknes bernabeu infas nav!!!

     [+] [-]

, 2021-07-03 13:21, pirms 3 gadiem
Coman , Tu redzams esi tāli no futbola un skaties ar rožainām brillēm. Ja pats nezini un neredzi , tad netērēšu laiku. Bļausties nožēlojami aiz žoga . karogu vicinādams.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 17:42, pirms 3 gadiem
coman rakstīja: Vai vari pamatot vārdu "bardaks"? Vai spēles nenotiek Virslīgā? To, ka dažās organizācijas ir bankrotējušās, nebūt nav vainīgi ne lff ne virslīga. Arī biznesā uzņēmumi bankrotē un atbrīvo vietu citiem.
Organizācijā, dokumentūrā bardaka nav? Pērnais farss ar gaismu skandālu nebija LFF vaina ar vāju juridisko segumu? Ceļš, kā piebeidza iepriekšējo VL sezonu bija ok? Un par šo sezonu - viss Lokomotīves/Noah stāsts nebūtu noticis, ja LFF tādu veidojumu nepielaistu pie spēlēšanas vēl 1.līgā.

     [+] [-]

, 2021-07-03 22:32, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Organizācijā, dokumentūrā bardaka nav? Pērnais farss ar gaismu skandālu nebija LFF vaina ar vāju juridisko segumu? Ceļš, kā piebeidza iepriekšējo VL sezonu bija ok? Un par šo sezonu - viss Lokomotīves/Noah stāsts nebūtu noticis, ja LFF tādu veidojumu nepielaistu pie spēlēšanas vēl 1.līgā.
Pa punktiem:
1.Gaismas lieta tika izskatīta CAS, un LFF netika atzīta par vainīgu. Lēmums pieņemts pareizs.
2. Katrai organizācijai ir tiesības apstrīdēt kādu no lff lēmumiem. RFS pretenziju CAS noraidīja.
3. ar kādu pamatojumu būtu jāaizliedz spēlēt 2.līgas uzvarētājiem 1.līgā?

     [+] [-]

, 2021-07-03 23:52, pirms 3 gadiem
coman rakstīja: Kas tie par murgiem? Auda nav senākais futbola klubs Latvijā! Auda reģistrēta 31.07.2000!
Pat FK Tukums 2000 ir senāks par Audu .
Murgs ir spriest par kluba vecumu pēc uzņēmumu reģistra datiem. FK Tukums-2000 tika dibināts 2000.gadā, SIA FK Tukums-2000 ir reģistrēts 2019.gadā. Skonto FC SIA tika reģistrēts 1993.gadā, kaut arī jau 1992.gadā "Skonto" uzvarēja Virslīgā. Klubi laiku pa laikam mēdz mainīt juridisko statusu. FK "Auda" ir daudz vecāks par uzņēmumu reģistru.

     [+] [-]

, 2021-07-04 00:35, pirms 3 gadiem
coman rakstīja: Pa punktiem:
1.Gaismas lieta tika izskatīta CAS, un LFF netika atzīta par vainīgu. Lēmums pieņemts pareizs.
2. Katrai organizācijai ir tiesības apstrīdēt kādu no lff lēmumiem. RFS pretenziju CAS noraidīja.
3. ar kādu pamatojumu būtu jāaizliedz spēlēt 2.līgas uzvarētājiem 1.līgā?
1. un reizē 2. - ja būtu normāls LFF DK reglaments - tad nebūtu pamata sūdzībai CAS. Reglamentā bija caurumi un nepilnības, kas deva iespējas rakstīt vēstules gan Liepājai, gan pēc tam RFS sūtīt uz CAS.
3. Jo no brīža, kad iekļuva 1. līgā ap klubu grozījās persona kas diskvalificēta uz mūžu futbolā - Gavrilovs, tapat tika piesaistīti spēlētāji ar toto ēnu. ŠĪs sezonas turpinājums - brīdī, kad pēkšņi mainās nosaukums, mākslīgi piesaista citu futbola skolu, spēles vietu un turpat paliek Gavrilovs - to bija jāuztver, kā juridiski citu komandu, tatad nelaižot pie VL. Ievērojot vismaz 1 no šīm situācijām (vai vismaz kontrolējot, piemēram, neļaujot reģistrēt sastāvā futbolistus ar toto ēnu vai kā citādāk) nebūtu visa šīs sezonas farsu ar pielaidi pie lfv, pēc tam to atsakot un tagad murga ar CAS.