Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

1.līga: runā Staicele, Jēkabpils, Valmiera, "1625 Liepāja", Olaine (2.daļa)

1.līga: runā Staicele, Jēkabpils, Valmiera, "1625 Liepāja", Olaine (2.daļa)
"Valmiera Glass" komanda

Latvijas futbola komanda.lv 1.līgas atklāšanas spēle nospēlēta jau 29.martā, tomēr viss vēl ir priekšā. Sportacentrs.com piedāvā apskatu, kurā 1.līgas klubi informē, kā gatavojušies jaunajai sezonai un ko no turnīra sagaida.

Klubiem tika uzdoti sekojoši jautājumi:

1. Īsumā pastāstiet, kā klubs gatavojās šai sezonai (tai skaitā, cik laba, Jūsuprāt, bijusi sastāva komplektācija, kādas pārbaudes spēles tika aizvadītas, kādas ir lielākās izmaiņas klubā salīdzinot ar 2014.gadu utt.)!

2. Kāds būs kluba mērķis šogad 1.līgā?

3. Aptuveni zinot, kā gatavojas citi 1.līgas klubi, kuri klubi, Jūsuprāt, 2015.gadā būs 1.līgas favorīti - pretendenti uz zelta medaļām?

AFA "Olaine" (atbild komandas galvenais treneris Sergejs Golubevs)

1. Mums vēl ir nedēļa, lai pabeigtu komplektāciju, bet kopumā lielu izmaiņu sastāvā nav. Būtiskākās izmaiņas skārušas leģionārus, jo tikai viens palicis (balsta pussargs), pārējie ir prom, bet klāt nākuši citi četri ārzemju spēlētāji, visi brazīlieši – viens labās malas pussargs, viens (no „Audas” pārnākušais Rodrigo da Silva) balsta pussargs, viens uzbrucējs un vēl viens uzbrūkoša tipa futbolists. Kas attiecas uz pašmāju spēlētājiem, tad pievienojušies divi jaunieši no „Mettas” sistēmas, kā arī daži no mūsu akadēmijas AFA – redzu, ka no tās divi trīs cilvēkivar papildināt pirmo komandu, varbūt ne pamatsastāvā, bet vismaz pieteikumā.

Komplektācijas ziņā vēl pāris pozīcijas labprāt būtu pastiprinājis, taču diemžēl nesanāca, jo konkurence 1.līgā šobrīd ir ļoti liela.

Pārbaudes mačos ar 1:3 zaudējām Tukumam, pēc tam ar 1:4 Valmierai, tad neizšķirti 0:0 ar Salaspili un ar 1:0 uzvarējām JDFS „Alberts”. Rīt brauksim spēlēt ar „Ventspili”, pārbaudīsim savus spēkus ar čempioniem, ceram, ka būs normāls rezultāts [saruna notika piektdien, AFA „Olaine” zaudēja Ventspilī ar 0:9 – aut.].

2. un 3. Varbūt tas nav tāds stingri noteikts mērķis, taču plānojam būt augšā – gribētos būt ne zemāk kā 5.vietā. Tas gan būs ļoti grūti, jo, ja skatāmies tikai uz vārdiem, piecas komandas stabili pretendē uz TOP5 – RFS, „1625 Liepāja”, „Valmiera Glass”, „Rēzekne” un „Caramba/Dinamo”, kas ir jauna komanda ar pieredzējušiem spēlētājiem. Nezinu gan, cik nopietni „Caramba/Dinamo” var saorganizēties – no vienas puses tur ir skaļākie vārdi 1.līgā, bet no otras puses labi zinām, ka bieži vien šādi projekti beidzas pēc pusgada vai gada. Diemžēl tāda ir mūsu futbola īpatnība. Toties ir klubi, kuri varbūt nav tik bagāti, taču ir stabili ar stabilu finansējumu un labu organizāciju – kā „Rēzekne”, RFS, tā pati „Valmiera”, kur notiek nopietns darbs. Līdzīgi man bija „Jelgavā”, kas arī ir ļoti stabils klubs.

Mēs arī vēlamies būt kaut kur tur augšā. Mēģināsim būt augstāk nekā pērn (11.vieta) un, domāju, labāk arī būs, jo komanda ir par vienu gadu pieredzējušāka. Pagājušajā gadā komanda no nulles savācās 3-4 nedēļas pirms čempionāta. Par daudz ko nebija skaidrības, bija arī bailes. Toties tagad viss ir labāk – ir organizācija, ir treniņprocess, ir konkrēts sastāvs. Ja izdosies tikt pieciniekā, būsim priecīgi. Ar kluba prezidentu runājām, ka līdz vasaras transfēru logam pēc 15 kārtām mēģināsim būt tādā pozīcijā, lai pretendētu uz pārspēlēm – ja būsim kaut kur tur blakus, tad vasarā domāsim par sastāva papildināšanu, lai ietu uz lielajiem mērķiem. Ja nesanāks, tad spēlēsim ar šo pašu sastāvu un saviem audzēkņiem līdz galam.

"Staiceles Bebri" (atbild kluba direktors Jānis Jaunzems)

1. FK "Staiceles Bebri" ziemas periodu pavadīja Alojas sporta hallē, bet, tiklīdz laika apstākļi atļāva, sākām darboties uz mākslīgā seguma. Komandas sastāvs ir nokomplektēts, pieteikumā iekļauti gan vietējās futbola skolas audzēkņi, gan arī pieredzējušie "Staiceles Bebru" spēlētāji, taču komandas kodols kopumā ir palicis nemainīgs. Galvenās pārbaudes spēles bija dalība Vidzemes futbola centra kausa izcīņā, kur tika piedzīvots zaudējums pret "Rīgas futbola skolu" un izcīnīta uzvara pret "Smiltenes" BJSS komandu. Izdevās pārbaudīt plašu spēlētāju loku, kā arī vairākus uzbrukuma un aizsardzības virknējumus. Kopumā ar sniegumu esam apmierināti, vēl jāpiestrādā tikai pie niansēm. Komandai šosezon nevarēs palīdzēt E.Arnavs un V.Jaunzems, kas pieteikti valmieriešu sastāvā, kā arī V.Apiņš, kurš pārstāvēs "Caramba/Dinamo" komandu. Toties no Valmieras atgriezies N.Ģērmanis un pārnācis V.Tatarčuks, tāpat no "Mettas"/LU sistēmas pievienojies M.Remess un gulbenietis M.Kozlovskis. Komands galvenais treneris būs J.Valaņins, kurš ikdienā strādā ar jauniešiem VJFC "Staicele".

2. Pirmajā sezonā galvenais uzdevums būtu noturēties 1.līgā, bet ceram, ka izdosies rādīt labu sniegumu un krāt punktus arī pret tabulas augšgala komandām.

3. Mūsu favorīti cīņai par zeltu būs "Valmiera Glass", bet uz 1.vietu pretendēs arī "Caramba/Dinamo", "Rēzekne" un RFS.

"Jēkabpils" (atbild Ruslans Bajārietis)

1. Čempionātu sagaidām labā psiholoģiskā noskaņojumā, jo komanda "Ošukalns", kuru pārstāvēja mūsu kluba spēlētāji, uzvarēja 1.līgas čempionātā telpu futbolā. Vienīgi uztrauc tas, ka ļoti vēlu uzsākām gatavoties sezonai. Cerams, ka tā fiziskā spēka bagāža, kas ielikta ziemas sezonas laikā, palīdzēs mums veiksmīgi startēt arī lielajā futbola sezonā. Daļa no komandas sastāva piedalījās Preiļu kausā, kas risinājās marta beigās Preiļos, un tās bija vienīgās pārbaudes spēles pirms čempionāta. Mums izdevās saglabāt pagājušā gada sastāva pamatspelētājus, plus ir pieaicināti četri jauni spēlētāji, kuri pārgāja no Pļaviņu un Daugavpils komandām.

2. Kluba sanāksmē vienojāmies, ka šogad ir jācīnās par vietu sešiniekā.

3. Čempionātā līderos noteikti būs Valmieras, Rēzeknes un RFS komandas. Pc dzirdētā labi nokomplektēta ir "Caramba/Dinamo" komanda.

"1625 Liepāja" (atbild kluba menedžeris Arvils Šēns)

1. FK "1625 Liepāja" sezonas gatavošanos uzsāka marta sākumā. Komandas pārstāvji paveikuši ļoti teicamu darbu komandas komplektācijai šai sezonai. Komandas sastāvā izdevies saglabāt liepājniekus, tāpat arī pievienojušies vairāki liepājnieki, kuri agrāk spēlējuši komandas sastāvā (Igors Aleksējevs, Oļegs Tkačovs, Jans Bespjorstovs). Pēc traumas atgriezies Romāns Gladiļins, kurš izlaida pagājušās sezonas beigas. Tāpat arī pievienojās komandai Ivans Gluško, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Virslīgā. Dmitrijs Kuzmins (FK "Tukums 2000") un Daniels Vasiljevs ("Rīgas Futbola Skola") ir papildinājuši mūsu komandas rindas, kā arī nākuši klāt daži leģionāri (Viktors Klimejevs no Krievijas, Artjoms Buloičiks no Baltkrievijas un Kemals Gurels no Anglijas). Aizvadītas tikai divas draudzības spēles, taču tās abas uzvarējām. Viena Lietuvā ar FK "Tauras" (4:2), un otra tepat Liepājā ar JFK "Saldus" (2:1). Organizācijas ziņā ir redzams liels progress. Sākam audzināt mazos futbolistus, kuri šogad startēs pirmajās vasaras sacensībās.

2. Komandas mērķis kā jau katru gadu cīnīties katrā spēlē par trim punktiem. Organizācija tikai sāk augt, tāpēc izvairāmies noteikt, kurā vietā jābūt sezonas beigās. Protams, būsim priecīgi, ja sezonas beigās būs labāks rezultāts nekā iepriekšējā gadā, kad ieņēmām 4.vietu.

3. Cīnīsies par medaļām tās komandas, kuras ir pieteikušās uz labāko trijnieku - Valmiera, FC "Caramba/Dinamo" un "Rīgas Futbola skola". Taču tikai sezonas beigās būs redzams, kuri būs sasnieguši savus mērķus.

"Valmiera Glass" (atbild kluba sporta direktors Andis Ādamsons)

1. Pēc 2014.gada sezonas noslēguma tika dota atpūta līdz gada nogalei. Brīvā režīma treniņi bija divreiz nedēļā sporta zālē, ko daudzi spēlētāji arī izmantoja. Janvāra sākumā atsākās kopējie treniņi. Ievirzošajā daļā uzlabojām vispārējo fizisko sagatavotību (kross, trenažieru zāle, peldbaseins), kā arī sporta zāle, nedēļā aizvadot vidēji 4-5 treniņus. Papildus lielākā daļa spēlētāju dažādu komandu sastāvā piedalījās Valmieras un Smiltenes pilsētu Telpu futbola čempionātos. Labvēlīgie ziemas laika apstākļi ļāva salīdzinoši ātri uzsākt āra treniņus Vidzemes olimpiskā centra mākslīgā seguma laukumā.

Saņēmām LFF uzaicinājumu piedalīties SMScredit.lv Ziemas kausa izcīņā. Izmantojām šo iespēju un aizvadījām pirmssezonas spēles jau agrīnā sākumā un pie reizes pārbaudījām savas iespējas pret Virslīgas klubiem un savu jauno audzēkņu potenciālu.

Dat.PretinieksRez.
21.01.FB Gulbene3:1
04.02.FK Liepāja1:4
12.02.Rēzeknes BJSS0:2
17.02.FK Jelgava3:3
24.02.FS Metta/LU1:1 (11m 1:4)
14.03.AFA Olaine4:0

Valmierā 1.līgas komandu pirmssezonas turnīrā "Vidzemes Futbola centra kauss" aizvadījam divas spēles un izcīnījām kausu.

Dat.PretinieksRez
21.03.FK Smiltene/BJSS2:0
22.03.Rīgas Futbola skola2:0
27.03.FC Warrior (Valga)8:0

Komandas galvenā trenera pienākumus turpina pildīt Gatis Ērglis, trenera asistents ir "Valmieras" FK sporta direktors Andis Ādamsons. Kluba nostāja nemainīga, ka esam Vidzemes reģiona komanda, tāpēc iztiekam bez leģionāru palīdzības. Esam amatieru komanda, šobrīd neviens spēlētājs nesaņem atalgojumu no "Valmieras" FK tikai par futbola spēlēšanu.

2014.gadā tika nodibināts "Vidzemes Futbola centrs",kurā apvienojās lielākā daļa Vidzemes klubu, lai apvienotu labākos spēlētājus futbolam 11:11. Šajā gadā vidzemnieki būs pārstāvēti visās vecuma grupās Jaunatnes čempionātā no U-13 līdz U-18 grupai. Vēl nesen masu saziņas līdzekļos tika ziņots,ka "Valmieras" FK lielākais atbalstītājs "Valmiera Glass" Turcijā būvēs BJK "Vodafone" stadionu. Papildus tika noslēgts līgums par sadarbību starp Stambulas "Besiktas" un "Valmieras" FK par apmaiņas programmām starp bērnu/jauniešu komandām.
Sakārtojam Vidzemes futbola piramīdu, kurai pašlaik trūkst pašas spices - Virslīgas komandas! Komandas "kodols" palicis nemainīgs. Lielākais pienesums ir no pašu kluba jauniešiem - 1998.g.dzimušie. Pieteikumā 33 spēlētāji, sezonas gaitā plānojam uz aptuveni 25 spēlētāju rotāciju. Komandu atstājuši: Ingus Ķirsis uz FK "Smiltene" BJSS, Nauris Ģērmanis, Vadims Tatarčuks šajā sezonā pārstāvēs jaunpienācējus 1.līgā - FK "Staiceles Bebri". Komandas kapteinis un uzbrukuma līderis Niks Savaļnieks paliek Valmierā, lai gan pēc veiksmīgās spēles Ziemas kausā saņēma vairākus piedāvājumus no Virslīgas klubiem. Komandai pievienojušies vidzemnieki: valcēnietis Madis Miķelsons (FK "Liepāja"), kurš savu futbolista meistarību pilnveidoja SK "Liepājas metalurgs" futbola internātā jau no 14 gadu vecuma, tāpat aizsardzības līniju papildinās Roberts Cipe (FS "Metta", pirms tam FC "Skonto"), kura dzīves un skolas vieta ir Cēsis. Uzrunājām vairākus "savējos" Virslīgas komandās un esam saņēmuši pozitīvu nostāju par pievienošanos komandai ar skatu nākotnē.
Mājas spēles sezonas sākumā aizvadīsim Vidzemes olimpiskā centra mākslīgā seguma futbola laukumā, pēc tam J.Daliņa stadionā. Rezerves laukums paliek arī "Valmieras" FK sporta bāzes zālāja seguma laukums.

2. 2015.sezonā mērķis nemainīgs - iekļūt Latvijas futbola Virslīgā! Sezonas sākumā daudzi noklusē savus mērķus jeb skaļi neizpauž... Iepriekšējā sezonā, šķiet, mērķi paši sev deklarējām nedaudz novēloti, jo daudzi spēlētāji, izrādījās, tam vēl nebija gatavi. Daudzas komandas pret mums, ja nevarēja uzvarēt, tad "parādīja zobus", jo, šķiet, tā bija papildus motivācija nospēlēt labi pret komandu, kura vēlas nokļūt augstākā līgā, ko izpaudām jau pirms sezonas sākuma. Šajā situācijā mēs bijām lielākie pretinieki paši sev, sezona pagāja ar kritumiem un kāpumiem, varējām uzvarēt jebkuru un zaudēt jebkuram. Otrā apļa veiksmīgi aizvadītā beigu daļa atļāva izcīnīt bronzas godalgas. Divus gadus pēc kārtas esam bijuši trijniekā! Esam daudzas lietas sakārtojuši sevis attīstībai, laiks spert soli uz priekšu! To no mums arī sagaida visa Vidzemes futbola sabiedrība un līdzjutēji.
Lielākie komandas atbalstītāji, labvēļi: A/S "Valmieras stikla šķiedra", Valmieras pilsētas dome, Valmieras bērnu sporta skola, SIA "Padtex Insulation", SIA "Saukas kūdra", vairāki privātie sponsori un daudzi brīvprātīgie atbalstītāji.
Paldies visiem par atbalstu!

3. Vairums spēļu čempionātā mums būs jāaizvada kā izteikta "pirmā numura" komandai, kas varbūt iepriekš nav bijusi valmieriešu stiprākā puse. Taču esam veikuši izmaiņas komandas taktiskajā zīmējumā, tāpēc ar optimismu skatāmies nākotnē. Mūsu konkurenti: "Rēzeknes" FA, "Rīgas Futbola skola", "1625 Liepāja". Pašreiz melnais zirdziņš ir FC "Caramba/Dinamo" - skatīsimies, cik šis projekts ir dzīvotspējīgs visas sezonas garumā... Cīņā par godalgām punktus komandām atņems "Auda", "Ogre", "Tukums-2000".

Aizraujošu un godīgu sezonu līdzjutējiem, bez traumām iztikt spēlētājiem!


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-01 01:56, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Kas ir Dinamo/Caramba?
Apvienojās divas komandas vienā. FK Dinamo Rīga un pērnās sezonas 2. līgas uzvarētāji Caramba Rīga, pateicoties kam komanda spēlēs 1. līgā šogad.
, 2015-04-01 01:58, pirms 9 gadiem
"Uzbrukuma līderis Niks Savaļnieks paliek Valmierā, lai gan pēc veiksmīgās spēles Ziemas kausā saņēma vairākus piedāvājumus no Virslīgas klubiem."

Šādu scenāriju jau paredzēju, ka Savaļnieks būs viens no pieprasītākajiem spēlētājiem Virslīgas klubiem. Redz, ka tomēr palicis uzticīgs Valmierai. Lai izdodas iekļūt Virslīgā šogad!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-01 07:07, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Kāds tur sastāvs veidojas?
cik zinu tur spēlēs bijušie Gulbenieši, kuri netika Virslīgas sastāvā. sastāvs tiekot komplektēts priekš tikšanas uz Virslīgu. nauda un ambīcijas esot pamatīgas
, 2015-04-01 09:00, pirms 9 gadiem
"Uzrunājām vairākus "savējos" Virslīgas komandās un esam saņēmuši pozitīvu nostāju par pievienošanos komandai ar skatu nākotnē."

Šeit runa par Gati Kalniņu, Artūru Pallo, Robertu Savaļnieku!?
, 2015-04-01 09:18, pirms 9 gadiem
ficuks rakstīja: "Uzrunājām vairākus "savējos" Virslīgas komandās un esam saņēmuši pozitīvu nostāju par pievienošanos komandai ar skatu nākotnē."

Šeit runa par Gati Kalniņu, Artūru Pallo, Robertu Savaļnieku!?
Nu droši vien, cik tad tie valmierieši tur virslīgā ir
, 2015-04-01 09:30, pirms 9 gadiem
sandis444444 rakstīja: Nu droši vien, cik tad tie valmierieši tur virslīgā ir
Varbūt vēl Marks Bogdanovs, vārtsargs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-01 11:40, pirms 9 gadiem
Ir ļoti svarīgi, lai celtos kopējais turnīra līmenis.
2014.gadā 62 spēles (jeb 25,8%) noslēdzās ar pārsvaru vismaz „+5” kādas komandas labā. Vienpadsmit reizes kāda no komandām iesita vismaz 10 vārtus, vienu reizi – 20 vārtus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-01 13:07, pirms 9 gadiem
1 rakstīja: Ir ļoti svarīgi, lai celtos kopējais turnīra līmenis.
2014.gadā 62 spēles (jeb 25,8%) noslēdzās ar pārsvaru vismaz „+5” kādas komandas labā. Vienpadsmit reizes kāda no komandām iesita vismaz 10 vārtus, vienu reizi – 20 vārtus.
Ja 1 līgā špīlēs 16 komandas 2 riņķos, tad lielie rezultāti būs vienmēr un daudz,jo būs pāris komandas kuras cīnīsies par tikšanu elitē + vēl kādas pāris komandas kuras šiem sekos,un būs liela daļa komandu kuras tikais eksistēs čempī!Starp šīm komandām (vadošām vs autsaideriem)būs milzīga bedre,un tur zāles neatradīs!

Pie 16 komandām līgā ,var izspēlēt 1 riņķa sistēmu = 15 spēles,pēc tam dalās 8(1-8 v) + 8(9-16v) komandas un izspēlē pa 2 riņķiem (+ 14 spēles) kopā sanāktu 29 spēles!
Izeja, lai izlīdzinātos LV 1 līgā spēles pie 16 komandu turnīra!
, 2015-04-01 13:18, pirms 9 gadiem
Joprojām LFF mājas lapā nav publicēti komandu sastāvi,izņemot Ogri un Rēzekni,kuri jau pirmās kārtas spēli ir aizvadījuši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-01 15:54, pirms 9 gadiem
manliekas tā Dinamo/Caramba ir vien tā pati Rīgas FK Daugava
, 2015-04-01 17:43, pirms 9 gadiem
Pazaudēts nav nekas sastāva ziņā,toties ieguvums ir daudz lielāks (Madis Miķelsons). V.Apiņa "klasi"zinām,tāpēc staicelieši neuztraucaties.
, 2015-04-01 20:22, pirms 9 gadiem
Džerijs5 rakstīja: manliekas tā Dinamo/Caramba ir vien tā pati Rīgas FK Daugava
Gulbene,Dinamo/Karamba....Lajuks....Toto....Par tiru speli...
, 2015-04-01 22:07, pirms 9 gadiem
ficuks rakstīja: Varbūt vēl Marks Bogdanovs, vārtsargs.
vēl jau Artjoms Kuzņecovs spēlēja kādu laiku virslīgā
, 2015-04-01 22:30, pirms 9 gadiem
Kā 1625 tikai leģionāriem
Vai ir nauda, ko šiem maksāt?
Vai tie ir cita darba veicēji?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-02 13:58, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Joprojām LFF mājas lapā nav publicēti komandu sastāvi,izņemot Ogri un Rēzekni,kuri jau pirmās kārtas spēli ir aizvadījuši.
Ir parādījušies daži citi sastāvi iekš LFF.LV
, 2015-04-03 12:48, pirms 9 gadiem
puslaiks rakstīja: vēl jau Artjoms Kuzņecovs spēlēja kādu laiku virslīgā
Jā, Kuzja, pareizi! Un vēl jau Koļesņikovs Artjoms, Maksim bračka, bet tas, šķiet, tomēr paliks futzālā, kā nesen runājām!
Foto: JFK Ventspils
20

Nākotnes līgas sezona sāksies 6. aprīlī ar "Ventspils" viesošanos Tukumā

Latvijas Futbola federācija publicējusi "Optibet" Nākotnes līgas 2024. gada sezonas kalendāru. Pirmās kārtas spēles gaidāmas 6. un 7. aprīlī.
"Rēzeknes" aizsargs Artis Brīvers. Foto: LFF
13

Otro gadu pēc kārtas "Rēzekne" pa sētas durvīm ienāk Nākotnes līgā

Latvijas Futbola federācija (LFF) apstiprinājusi komandas, kurām būs tiesības 2024. gada sezonā spēlēt valsts otrajā spēcīgākajā turnīrā jeb "Optibet" Nākotnes līgā. Lai gan pagājušajā sezonā otro gadu pēc kārtas "Rēzekne" palika izkrišanas zonā, tomēr citu apstākļu dēļ Latgales komandai atvērušās sētas durvis dalībai turnīrā.
Jurijs Žigajevs. Foto: LFF
45

Žigajeva brigāde apvienojas ar "Leevon" un dodas uz Nākotnes līgu

Lielu ažiotāžu ģenerējusī Futbola komūna "Pa Pāris Kausiem" veic vēl vienu soli augšup Latvijas futbola piramīdā un pretendē uz spēlēšanu valsts otrajā spēcīgākajā turnīrā Nākotnes līgā. Pēc ambiciozā amerikāņu projekta FA "Jūrmala" nepacelšanās no skrējceļa, Māris Landmanis uzrunāja Juriju Žigajevu un tika nonākts līdz kopsaucējam par klubu apvienošanu, izveidojot komandu zem kopēja nosaukuma - "Leevon PPK".