Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Izdota Latvijas futbola simtgadei veltīta pastmarka

Latvijas Pasts izdevis pastmarku par godu valsts profesionālā futbola simtgadei, kura ir arī pirmā apaļas formas pastmarka vēsturē, ko izdevis Latvijas Pasts. Pastmarka veidota apļa formā kā futbola bumba, uz kuras attēlots futbolists un uzraksts "Latvija".

Pastmarkas Latvijas profesionālajam futbolam - 100 nomināls ir Ls 0,45, bet tirāža - 300 000 eksemplāru. Pastmarkas autors ir mākslinieks Juris Utāns. Tā drukāta Francijas tipogrāfijā "Cartor Security Printing". Vienlaikus izdota arī šai pastmarkai veltīta aploksne.

Kā pasta jauno ideju komentē Latvijas Pasta Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inese Kreicberga, jau pirmās brīvvalsts laikos Latvijas izlases spēles Rīgā nāca skatīties vairāk nekā desmit tūkstoši cilvēku. Sešdesmitajos gados Daugavas stadionā PSRS meistarsacīkšu spēles pulcēja pāri par divdesmit tūkstošiem futbola cienītāju. Astoņdesmitajos Rīgas futbola komanda Daugava divreiz palika soļa attālumā no PSRS augstākās līgas."Latvijas futbola zelta brīdis bija izlases iekļūšana 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas notika Portugālē," sacīja Kreicberga.

Futbolam Latvijā pērnajā gadā tika svinēta simtgade. Par godu šai jubilejai tika izdota grāmata, uzņemta arī filma, kā arī tika organizēti daudz dažādu pasākumu.

Izmantotie resursi:
www.lff.lv


, 2007-09-17 20:57, pirms 17 gadiem
kur var apstiiities?
, 2007-09-17 21:33, pirms 17 gadiem
prieks bet tiesham kur var apskatit????
, 2007-09-17 21:59, pirms 17 gadiem
www.pasts.lv spiest uz bildes, lai dabūtu lielāku
, 2007-09-18 12:15, pirms 17 gadiem
A, man jau tādas divas ir, tikai baigi lielas gan...
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
4

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
44

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
14

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.