Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Basovs atbild Pertijam: "Nevajag maldināt līdzjutējus"

Basovs atbild Pertijam: "Nevajag maldināt līdzjutējus"
Aleksandrs Basovs. Foto: LFF

Pagājušajā nedēļā Sportacentrs.com publicēja Valmieras futbola kluba galvenā trenera Tamaza Pertijas viedokli par Latvijas U-21 un pieaugušo izlases komplektāciju. Tostarp kritizēts tika U-21 valstsvienības stūrmanis Aleksandrs Basovs, kura nostāju par Pertijas izteikumiem varat lasīt zemāk.

Futbola līdzjutējiem un sekotājiem vēlos sniegt savu komentāru attiecībā uz portālā publicēto Tamaza Pertijas viedokli, lai netiktu "pūsta migla acīs", kā viņš izteicies.

Ļoti jauki, ka Pertija no gada uz gadu “pārdzīvo” par Latvijas valstsvienību startiem, sniedzot negatīvas intervijas medijiem. Profesionālā ētika augstā līmenī! Būtībā gluži tāpat kā Ģirta Mihelsona kungam, bet par viņu nedaudz vēlāk. Šī iemesla dēļ - pretēji saviem principiem un ar savu izpratni par profesionālo ētiku - vēlos nokomentēt Tamaza Pertijas interviju, kurā ir vienpusēja informācijas pasniegšana, faktu sagrozīšana, kas vairāk izskatās pēc sevis cildināšanas. Paziņojumus par radiniekiem, vectēvu, vecmāmiņu un darbu 24 stundas diennaktī es atstāšu bez komentāriem.

Interesanti lasīt preses konferenču speciālista kritiku, kurš vairāk nekā desmit gadu darbā ar vadošajām komandām Latvijā, ja nemaldos, nav izcīnījis nevienu titulu [viens gan ir izcīnīts, 2017. gada Latvijas kauss - aut. piez.]. Vai tā nav “miglas pūšana acīs”? Ir daudz mūsu treneru, kuri izcīnījuši daudz ievērojamākus sasniegumus, ar augstu profesionālo ētiku. Viņu viedoklis un pat kritika ir man daudz interesantāka.

Sniedzot mana darba novērtējumu, Pertijas kungs varēja vismaz piepūlēties un iegūt informāciju par manu darba stāžu un pieredzi jauniešu futbola segmentā. Kā viņš var spriest par informācijas apjomu attiecībā uz spēlētājiem, kuri ir manā rīcībā? Viņam savas atskaites neesmu sniedzis, bet savu pieņēmumu nodošana par patiesību viņam godu nedara.

Kas attiecas uz manu preses konferenču intervijām, tad tas ir viens no maniem darba principiem – publiski valstsvienības spēlētājus nekritizēt. Visus spēles momentus mēs izrunājam ģērbtuvē. Un vēl vienu reizi atkārtošos, aizvadījām divas spēles ar stipriem pretiniekiem. Jā, mēs zaudējām, bet pie tā visa parādījām agresīvu un pienācīgu sniegumu. Esmu pārliecināts, līdzjutēji novērtēja, ka komanda spēlēja ar milzīgu pašatdevi. Neesmu pārliecināts, ka Tamazs Pertija apmeklēja šīs spēles, kaut arī U-21 valstsvienībā spēlē spēlētāji no “Valmiera FC” kluba. Nav interesanti?

Kas attiecas uz Latvijas U-21 valstsvienības spēlētāju selekciju, tad Pertijas kungs dot melīgu informāciju par izlases spēlētājiem, it kā kāds no viņiem jau gadu ir bez kluba. Es tādus spēlētājus komandā nezinu. Viņš atcerējās par Lūkasu Vapni (droši vien ne bez Mihelsona kunga starpniecības). Kāpēc tad netika pieminēts Oļģerts Raščevskis, Valerijs Lizunovs? Šiem spēlētājiem arī ir spēļu prakse Virslīgā. Neobjektīva piezīme. Par šiem visiem futbolistiem man ir pietiekami daudz informācijas. Visi šie spēlētāji šobrīd ir Latvijas U-19 valstsvienības kandidāti. Treniņnometnes un spēles noris paralēli U-21 izlasei. Ja esmu pārliecināts, ka konkurences dēļ viņi nesaņems spēļu praksi U-21 izlasē, bet U-19 valstsvienībā viņiem būs nozīmīga loma, tad šādā gadījumā es spēlētāju necenšos aicināt uz U-21 izlasi.

Runājot par Ingaru Pūli un Vladimiru Stepanovu, tad abi spēlētāji ir U-21 izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā, un es viņiem sekoju līdzi. Martā un jūnijā notika divas U-21 izlases selekcijas treniņnometnes. Pūlis bija uzaicināts uz vienu no tām, bet Stepanovs nespēja ierasties traumas dēļ.

Kas attiecas uz manu Latvijas čempionāta spēļu apmeklējumu - nevajag maldināt līdzjutējus ar frāzēm “Es nevienu reizi neesmu redzējis Basovu uz “Valmiera FC” spēlēm”. Tie ir atklāti meli! Tas, ka viņš mani neredzēja, nenozīmē, ka manis tur nebija. Bieži apmeklēju Latvijas čempionāta spēles un bieži viesojos Valmierā. Un ļoti labi esmu informēts par Latvijas U-21 valstsvienības kandidātiem. Ja Pertijas kungs uzskata, ka Latvijas dublieru čempionāts ir salīdzināms ar Polijas Ekstralīgas, Itālijas A sērijas vai Vācijas Bundeslīgas čempionātiem, tad par ko mēs vispār varam diskutēt.

Noslēgumā vēlos bilst pāris vārdus par Mihelsona kungu, ar kuru man nav komunikācijas, jo visu izrunāju ar klubu treneriem. Ja Mihelsons kungs vēlas ar mani izrunāties, vienmēr esmu atvērts dialogam. Neko acīs nesaka, bet aiz muguras sociālajos tīklos raksta visādas negatīvas ziņas. Tā ir pusaudža uzvedība ar kompleksiem. Vienā no saviem komentāriem viņš uzrakstīja, ka pie manis nespēlētu pat Zinedins Zidāns. Piekrītu, nespēlētu, jo neatbilst U-21 vecumposmam. Man ir audzēkņi, kuri pašlaik spēlē Latvijas Virslīgā, Itālijas čempionāta A sērijas “Atalanta” klubā un Krievijas Premjerlīgā. Ja Mihelsona kungam ir kādi trenera darba augļi – es tikai par viņu būšu priecīgs!

P.S. Vienmēr esmu gatavs saziņai un kritikai, nesniedzot nepatiesu un sagrozītu informāciju. Esmu pateicīgs visiem līdzjutējiem un fanu klubam par atbalstu izlases jaunajiem spēlētājiem. No sirds novēlu veiksmi un uzvaras visam Latvijas futbolam!

Šis ir Latvijas U-21 futbola izlases galvenā trenera Aleksandra Basova viedoklis, ne portāla redakcijas nostājas atspoguļojums.


, 2021-09-13 17:04, pirms 3 gadiem
Protams, Kamazs ir ar saviem tarakāniem , taču attiecībā uz U-21 un pieaugušo izlasi viņam ir pilnīga taisnība.
, 2021-09-13 17:23, pirms 3 gadiem
Tamaz rullez
, 2021-09-13 17:36, pirms 3 gadiem
Beidzot pamodies
, 2021-09-13 17:51, pirms 3 gadiem
Tamazs visu argumentēja, te tikai visa noliegšana bez argumentiem un kkādas bundeslīgas pieminēšana.. aaa, un teksts, ka mēs esot labi nocīnijušies (patiesībā - viena spēlētāja dēļ) divos mačos.
, 2021-09-13 17:54, pirms 3 gadiem
Valmierā esmu regulāri, ģērbtuvēs viss izrunāts, spēlētāji ir redzes lokā, Mihelsons pie visa vainīgs. Lieliska komunikācija 3 teikumos!!

Aa, pareizi, Tamazs nav ticis pie zelta, tāpēc runā tikai ar Koņevu, jo visi zelti viņa.
, 2021-09-13 18:00, pirms 3 gadiem
Tamazs savu attieksmi pret Latviju ir parādījis 20+ gados nespējot iemācīties valodu.
, 2021-09-13 18:22, pirms 3 gadiem
Basova atbildes nepārliecina. Pie tam dīvaina uztvere. Vai tad treneris, kurš neko nav izcīnījis 10 gadus nevar kritizēt pēc būtības. Kas tad ir būtiskāk klubu trenerim apmeklēt izlašu spēles vai izlases trenerim apmeklēt klubu spēles? Domāju ka izlases trenerim obligāti jāseko līdzi spēlētājiem arī klātienē, bet klubu trenerim to nevar likt kā obligātu pienākumu.
Laikam jau Pertija ar savu pārāk emocionālo interviju/runu ir trāpījis īstajā vietā. No Basova atbildes starp rindām to var nojaust.
Slēpts komentārs: PNUT
, 2021-09-13 18:54, pirms 3 gadiem
PNUT rakstīja: Futbolā svarīgākais ir rezultāts, nevis neobjektīvs viedoklis no cilvēka, kurš jau ilgu laiku sapņo jebkurā veidā ieņemt Latvijas izlases galvenā trenera amatu un pievilkt klāt savu apkārtni. Jauniešu un, it īpaši, junioru komandu rezultāti liecina paši par sevi. Tieši ar junioru izlases uzvaram trenera Aleksandra Basova vadībā paradījās cerība uz to, ka Latvijas futbols var sākt soli pa solim izvākties no tā purva, kurā tas ir nonācis pēdējo gadu laikā (kas gan arī liecina par to, ka bērnu futbols, akadēmiju darbs arī ievērojami uzlabojas un atgriežas pēc krīzes).
Tikko ielīdi SC, lai palielītu savu čomu? Kur tu konkrēti redzi tos ievērojamos uzlabojumus un atgriezšanos no krīzes? Pamato vismaz ar trīs konkrētiem faktiem!
, 2021-09-13 19:03, pirms 3 gadiem
Man ļoti patika šī frāze -"Ja Pertijas kungs uzskata, ka Latvijas dublieru čempionāts ir salīdzināms ar Polijas Ekstralīgas, Itālijas A sērijas vai Vācijas Bundeslīgas čempionātiem, tad par ko mēs vispār varam diskutēt."
Varam diskutēt! Šajos čempionātos var saskaitīt 5-6 līgas vismaz, bet mums pat vienā esošā augstākā līmeņa komandā nav pat tik daudz vietējo spēlētāju, lai spētu nodrošināt kādus 70-80 % vietējo. Varbūt derētu apmeklēt arī mazās lauku skolas? Tur ir daudz slēptu talantu, bet diemžēl...
, 2021-09-13 19:06, pirms 3 gadiem
Kādā kontekstā šis tika minēts:

Ja Pertijas kungs uzskata, ka Latvijas dublieru čempionāts ir salīdzināms ar Polijas Ekstralīgas, Itālijas A sērijas vai Vācijas Bundeslīgas čempionātiem, tad par ko mēs vispār varam diskutēt.

Ir kāds Latvijas futbolists kurš spēlē A sērijā vai Bundeslīgā par kuru mēs nezinām un kura kluba spēles labprāt vēro Basovs?
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2021-09-13 19:38, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tikai aptaurētie ņem galvā to ko saka Kamazs. Par kuru vel LFV treneri spēlētāji ir rakstījuši pieprasot novākt no komandas galvenā trenera amata?
Atnāci un piesmakoji? Par kuru te vēl tik daudz ir rakstījuši, kā par tevi, bruņukuģi!
, 2021-09-13 20:19, pirms 3 gadiem
Tamaz vipiņā ir uz katru izlašu un Eirokausu spēli. Droši vien pārāk sacepās uz LFF par to, ka Valmieras stadionā, futbola laukumam pa vidu, kanalizācijas aka uztaisīta 😋
, 2021-09-13 20:23, pirms 3 gadiem
Ragazzi rakstīja: Tamaz vipiņā ir uz katru izlašu un Eirokausu spēli. Droši vien pārāk sacepās uz LFF par to, ka Valmieras stadionā, futbola laukumam pa vidu, kanalizācijas aka uztaisīta 😋
Tavs darbs????
, 2021-09-13 20:36, pirms 3 gadiem
Pēc Tamaza provokatīvajiem (es nesaku, ka sliktiem vai labiem) izteikumiem bija gaidāma Basova atbilde. Domāju, ka Tamazs savā ziņā "blatoja", "paspilgtināja" savus sasniegumus, bet tāda ir viņa pieeja, viņš cenšas izraisīt rezonansi, diskusijas. Domāju, ka Basova atbildes ir pietiekami skaidras, bet vairāk izskatās, ka viņš uzvilkās par Pertijas pārspīlējumiem, kurus atmetot, problēmas tāpat saglabājas.
, 2021-09-13 21:26, pirms 3 gadiem
tas basovs vispār neko nepateica, tikai noliek citus, tipisks padomju produkts, tā vietā, lai atspēkotu ar argumentiem, tikai apsaukājas
Un kā lai šajā gadījumā neticētu Tamazam vēl vairāk
, 2021-09-13 21:36, pirms 3 gadiem
Latvijas futbolā tā ir reāla problēma, ja jau U-14 reģionālās izlases treneri dara nesaprotamas lietas, izsauc uz sabraukumu kam x-faktorā jādzied, bet kautkādu iemeslu dēļ izsauc uz reģionālo sabraukumā futbolā.
Tā visa ir sistēma ko vajadzētu ar steigu salauzt uz neatgriešanaos
, 2021-09-13 21:41, pirms 3 gadiem
Basov! Un kāda tad ir Jūsu profesionālā ētika? Viens otram izlaizīt ānusu sausu? Bučoties un slavēt vienam otru? Paši sevi un viens otru ieliekat par galvenajiem treneriem? Visu cieņu Tamazam kurš cenšas izkustināt Jūsu sasmirdušo LFF dīķi. Tā, ka nevajag te! ibio
, 2021-09-13 21:55, pirms 3 gadiem
Un ko tas basovs pateica, pilnīgi neko...

Basova ētika ir klusēt, kā tajā LFF pūznī un klusām zagt, iepirkumos savas firmas un radinieki, tas pats izlasē savējie...visu klusām bīdīt..

Tā Basov ir Jūs ētika???
, 2021-09-13 22:25, pirms 3 gadiem
Kādi ta ir Basova kunga sasniegumi, siltais LFF krēsls kā mūžīgais jauniešu treneris bez konkrētiem mērķiem un uzstādījumiem? Jauniešu treneri slinko visos vecumos, nebrauc uz spēlēm, nepēta jauniešus U18, U19 būtībā no Rīgas komandām vien sastāv, pieklājības pēc daži no Liepājas un Daugavpils, citur Latvijā laikam čaļi nespēlē un ir izredzēto sarakstiņš
, 2021-09-13 22:37, pirms 3 gadiem
Basova mirkļi bija sen ar Grīnbergu un Regžu u19, tagad jau labu laiku ir popa
, 2021-09-13 22:39, pirms 3 gadiem
Nedomāju ka Temazam būtu problēma atrast darbu Latvijā.Tas par kaut ko liecina.Ja nemaldos Valmiera iedeva 3 gadu līgumu.
, 2021-09-13 22:46, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tikai aptaurētie ņem galvā to ko saka Kamazs. Par kuru vel LFV treneri spēlētāji ir rakstījuši pieprasot novākt no komandas galvenā trenera amata?
Tikai aptaurētie ņem galvā to ko saka Liepājas gredzenu pavēlnieks
, 2021-09-13 22:52, pirms 3 gadiem
Kas tas par čiburašku, kas par futbolu runā? Interesanti, viņš tiešām sauc sevi par treneri? Droši vien stāv mājās spoguļa priekšā un sev stāsta, cik stiprs un gudrs treneris viņš ir 😂😂😂
, 2021-09-14 06:19, pirms 3 gadiem
Basovs eksāmenu nenokārtoja. Varēja kopā ar LFF preses dienestu sagatavot spožāku atbildi. Man viņa atbildes tikai pastiprināja Pertijas teikto. Nez' kurš nākamais izteiksies? Mihelsona kungs uzrunāts. Daiņels jau nenolaidīsies līdz diskusijām virslīgas līmenī.
, 2021-09-14 09:00, pirms 3 gadiem
PNUT rakstīja: Futbolā svarīgākais ir rezultāts, nevis neobjektīvs viedoklis no cilvēka, kurš jau ilgu laiku sapņo jebkurā veidā ieņemt Latvijas izlases galvenā trenera amatu un pievilkt klāt savu apkārtni. Jauniešu un, it īpaši, junioru komandu rezultāti liecina paši par sevi. Tieši ar junioru izlases uzvaram trenera Aleksandra Basova vadībā paradījās cerība uz to, ka Latvijas futbols var sākt soli pa solim izvākties no tā purva, kurā tas ir nonācis pēdējo gadu laikā (kas gan arī liecina par to, ka bērnu futbols, akadēmiju darbs arī ievērojami uzlabojas un atgriežas pēc krīzes).
Latvijā futbola nav un nebūs, kad vienreiz jūs savās tukšājās galvāts to sapratīsiet. Latvijā lai būtu futbols, šobrīd viss ir jānolīdzina, un jāsāk no 0, no pilnas 0, tieši tā, ar bērniem nedrīkst strādāt cilvēki kuriem nav izglītības kuri nav pabeigu'[si LSPA vai LU attiecīgo fakultāti. Jā uzplaiksnījumi būs, būs spēlētāji Polijas virslīgas klubos, un tas ir VISS, TĀ IR LATVIJAS FUTBOLA ŠĀBRĪŽA NĀKOTNE.
, 2021-09-14 09:01, pirms 3 gadiem
skotijs rakstīja: Pēc Tamaza provokatīvajiem (es nesaku, ka sliktiem vai labiem) izteikumiem bija gaidāma Basova atbilde. Domāju, ka Tamazs savā ziņā "blatoja", "paspilgtināja" savus sasniegumus, bet tāda ir viņa pieeja, viņš cenšas izraisīt rezonansi, diskusijas. Domāju, ka Basova atbildes ir pietiekami skaidras, bet vairāk izskatās, ka viņš uzvilkās par Pertijas pārspīlējumiem, kurus atmetot, problēmas tāpat saglabājas.
Ir tāds teiciens, ka fakti atkāpjas tur, kur nāk emocijas... Diemžēl Pertijam tas spēlē par sliktu - viņš emocionāli un pārspīlēti norāda uz problēmu un tad tiek kritizēts ne par problēmu, bet gan par pārspīlēšanu
, 2021-09-14 09:52, pirms 3 gadiem
Kāds ir Basova lielais sasniegums ? Ārzemju kluba Igaunijas ) vadīšana . Nesekmīga, jo pēc īsa laika tika izmests.
, 2021-09-14 10:52, pirms 3 gadiem
PNUT rakstīja: Futbolā svarīgākais ir rezultāts, nevis neobjektīvs viedoklis no cilvēka, kurš jau ilgu laiku sapņo jebkurā veidā ieņemt Latvijas izlases galvenā trenera amatu un pievilkt klāt savu apkārtni. Jauniešu un, it īpaši, junioru komandu rezultāti liecina paši par sevi. Tieši ar junioru izlases uzvaram trenera Aleksandra Basova vadībā paradījās cerība uz to, ka Latvijas futbols var sākt soli pa solim izvākties no tā purva, kurā tas ir nonācis pēdējo gadu laikā (kas gan arī liecina par to, ka bērnu futbols, akadēmiju darbs arī ievērojami uzlabojas un atgriežas pēc krīzes).
Vot te ir "čau Rasma", uzlabojies darbs akadēmijās? Tur ir tikai un vienīgi nauda. Un pret sistēmu neko neizdarīsi!
, 2021-09-14 10:53, pirms 3 gadiem
Līmenis rakstīja: Latvijā futbola nav un nebūs, kad vienreiz jūs savās tukšājās galvāts to sapratīsiet. Latvijā lai būtu futbols, šobrīd viss ir jānolīdzina, un jāsāk no 0, no pilnas 0, tieši tā, ar bērniem nedrīkst strādāt cilvēki kuriem nav izglītības kuri nav pabeigu'[si LSPA vai LU attiecīgo fakultāti. Jā uzplaiksnījumi būs, būs spēlētāji Polijas virslīgas klubos, un tas ir VISS, TĀ IR LATVIJAS FUTBOLA ŠĀBRĪŽA NĀKOTNE.
Nu re! Ir tomēr cilvēks ar manām domām!
, 2021-09-14 14:30, pirms 3 gadiem
Tas, ka Pertija ir klauns visiem sen zināms! Tas pats par Mihelsonu.
Kur Pertija bijis tur vagoni ar leģionāriem, par kādiem vietējiem viņš rūpējas?
, 2021-09-14 15:59, pirms 3 gadiem
@Ferdinands Lieliskaisss Lai dod dievs vēl tādus klaunus kā Pertija, varbūt tad 5 gadu laikā Latvijā futbols uzlabosies.
, 2021-09-14 19:20, pirms 3 gadiem
Kamazs malacis,nebaidās teikt patiesību.Parejie baidās par siltajām vietām un smuki runā lai ielīstu LFF.Bet sasnieguši nav neko.Kā var tagad 20 gadsimtā ,ja neproti angļu vai vācu valodu sekot futbola attīstībai.Tāpēc skatās un mācās tikai no austrumu puses,un tāpēc nekad mūsu bērnu treneriški neko nevar iemācīt.Un ilgi būsim pašās beigās,tas redzams no mūsu jauniešu izlasēm.Perspektīva nekāda.Namejam kā baigam patriotam vajag iet sargāt robežu.
, 2021-09-15 00:57, pirms 3 gadiem
Mūsdienās esam aizgājuši nedaudz greizi ar "pārākajām patiesībām", "super šoviem preses konferenču laikā" utt. Pietrūkst cilvēcīguma, spējas nedomāt par savu izdevīgumu, spējas būt empātiskiem pret tiem, kuri ar mums jau tajā pašā laivā vien ir...
Čavi. Foto: EPA/Scanpix

Barselonas vadība pierunā Čavi pārdomāt un darbu turpināt arī nākamajā sezonā

Katalonijas superkluba "Barcelona" vadība vakar tikās ar vīriešu futbola komandas galveno treneri Čavi Ernandesu un pierunāja viņu mainīt lēmumu – kluba leģenda amatā paliks līdz līguma beigām, ziņo Mundo Deportivo.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.