Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvieši godprātīgākie Krievijā

Latvieši godprātīgākie Krievijā
Komanda "Ultimate Decision" ar Spēles gara balvu

Nedēļas nogalē Krievijas pilsētā Veļikij Novgorodā jau 12 reizi tika izcīnīts „Lord Novgorod” kauss frisbijā. Startējot 28 vīriešu komandu konkurencē, Latvijas frisbija komanda „Ultimate Decision” izcīnija 9. vietu un ieguva Spēles gara balvu.

Jau otro gadu pēc kārtas vīriešu grupā uzvaru svinēja Sanktpēterburgas komanda „Shadows”. Sieviešu konkurencē savdabīgu hat-trick nopelnīja vietējās „Cosmic Girls”, paliekot nepārspētas jau trešo gadu pēc kārtas. Vērtīgāko spēlētāju godu izpelnījās Krievijas frisbija zvaigzne Anatolijs Vasiļjevs no čempionu komandas un sudraba medaļu ieguvēju kapteine – Valērija Pičugina. Par godīgākajām un pozitīvākajām komandām tika atzītas latviešu „Ultimate Decision” vīriešu grupā un Sanktpēterburgas „Flying Steps” sieviešu grupā.

Vairāk par „Ultimate Decision” spēlēm

Turnīrā „Lord Novgorod” ir savdabīga spēļu sistēma, kas tēmēta uz to, lai nodrošinātu pēc iespējas vairāk līdzvērtīgas spēles. Top 8 komandas tiek sadalītas divās grupās un spēlē par tiesībām turpināt sacīksti jau ¼ finālā. Turpretī pārējās komandas tiek sadalītas četrās apakšgrupās pa 5 komandām, no kurām tikai pirmās vietas ieguvējām ir iespēja papildus izslēgšanas spēlēs cīnīties par iekļūšanu labāko astotniekā.

Tā kā „Ultimate Decision” šajā turnīrā startēja pirmo reizi, tad komandu reitingā labāko astotniekā ielauzties nevarēja. Neskatoties uz to „UD” bija izsēti kā divpadsmitie, kas nozīmēja pirmo vietu apakšgrupā kopā ar trīspadsmitajā vietā izsētajiem maskaviešiem „Lucky Grass”.

Spēļu grafiks bija maksimāli pakārtots vienīgajiem viesiem no Eiropas – „Ultimate Decision”. Pirmā spēle bija tikai 13:30 pret grupas vājāko komandu „FTSH” (11:1). Turpmākās spēles bija attiecīgi pret grupas ceturto vietu – „YoshkinCatz” (11:4) un trešo vietu – „JuPiter2” (9:6), kas pakāpeniski ļāva sagatavoties dienas svarīgākajam mačam pret „Lucky Grass” par iespēju cīnīties ¼ finālā. Spēle pret „Lucky Grass” iesākās līdzīgi un precīzi – abām komandām ne reizi nekļūdoties rezultāta tablo vēstīja 3:3. Tomēr maskaviešu ātrā spēle sāka atsaukties uz „Ultimate Decision” īso soliņu un rīdzenieki pieļāva vairākas kļūdas. Spēles beigās gan „Ultimate Decision” ar zāles atbalstu spēja samazināt „Lucky Grass” pārsvaru līdz minimumam, tomēr pēdējai ofensīvai spēku pietrūka – beigu rezultāts 7:9 „Lucky Grass” uzvar.

Nākamajā dienā dodoties uz zāli, nebija zināmi pretinieki, jo pretī bija jānāk komandai, kas izkritusi agrajās svētdienas papildus izslēgšanas spēlēs. Zināms bija tikai viens – apstāties nedrīkst, ir jāizcīna 9. vieta.

„Mazajā” ¼ finālā „Ultimate Decision” tikās ar viena turnīra komandu, kas apvienoja daudzus pieredzējušus Krievijas spēlētājus – „Deduski”. Bija zināms, ka ne jau nogurums būs galvenais šķērslis, ar ko cīnīties - būs jācīnās pret gudru un taktisku spēli. Lai gan sākumā „UD” izvirzījās vadībā ar 3:0, tomēr tieši taktiskā spēle un „Deduski” spēlētāju lielā pieredze noveda spēli līdz rezultātam 7:7. Izšķirošajā punktā „Deduski” jau kārtējo reizi spēlēja zonas aizsardzību, kas piespieda „Ultimate Decision” izdarīt ļoti sasteigtu piespēli. Uz īsu brīdi piespēles noķeršana zonā tika apstrīdēta, tomēr, konsultējoties ar apkārt esošajiem spēlētājiem, apstrīdēšana tika atsaukta, un „UD” svinēja nervus kutinošu uzvaru.

Nākamajā kārtā „Ultimate Decision” bija jātiekas ar neredzēto komandu no Maskavas – „Agonia”. „Agonia” mazajā ¼ finālā ļoti skatāmā spēlē bija uzvarējusi „Flying Steps”, ar kuru „UD” vēl ir nenokārtoti sakari. Tas lika kārtīgi sagatavoties spēlei par iekļūšanu labāko desmitniekā. Nav saprotams, vai kārtīgās noskaņošanās vai kā cita dēļ, „Ultimate Decision” burtiski pārbrauca pāri „Agonija”. Cik ļoti „Agonia” spēle nevedās, tik ļoti „UD” izdevās viss. Rezultāts likumsakarīgs – 11:2.

Pozitīvās emocijas tomēr neaizmigloja „Ultimate Decision” domas, un nākamās dienas tikšanās ar „OksiDiskO” tika uztverta ļoti nopietni – kā nekā, tiekoties ar šo komandu, līdz šim piedzīvoti tikai zaudējumi. Jāteic, ka „Ultimate Decision” vēlme izcīnīt 9. vietu un pierādīt, ka komanda nepelnīti nobīdīta uz otro astotnieku bija tik stipra, ka „OksiDiskO” ne mirkli neradīja šaubas par latviešu uzvaru – 11:5.

Visa turnīra gaitā daudzas uzvarētās komandas atzina, ka vienkārši nespēj tikt galā ar „Ultimate Decision” tālajām piespēlēm komandas saspēles vadītāju - Daiņa Kaldres un Artūra Blažēviča – izpildījumā. Tāpat jāuzteic Rūdolfa Sniķersproģa pašaizliedzīgā spēle gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, kā arī Jāņa Cīmura fragmentālā darbība nierastā – saspēles vadītāja – postenī. Kopā ar Daini Jakovelu un Mārtiņu Taureni „Ultimate Decision” cīnījās, uzvarēja un arī zaudēja kā komanda.

Jāatzīmē, ka komanda „Ultimate Decision” spēlēja nepilnā sastāvā, jo neilgi pirms turnīra ceļgala traumu bija guvis tās spēlētājs Kārlis Malcenieks.

Komentējot turnīru, „Ultimate Decision” spēlētāji visi kā viens apgalvo, ka šis ir ļoti augstas klases turnīrs un uz to ir vērts braukt, kā arī atgriezties vēl un vēl.

Vairāk informācijas par turnīru un rezultātiem: lord-novgorod.ru: Результаты Лорд Новгород 2010 - Лорд Новгород -...

     [+] [-]

, 2010-02-24 12:18, pirms 14 gadiem
Paldies par rakstu - ieinteresēja

     [+] [-]

, 2010-02-24 15:04, pirms 14 gadiem
M.Taurenis ar nocīnījās zvērā, visi spēlētāji cīnījās pašaizliedzīgi.

     [+] [-]

, 2010-02-24 17:26, pirms 14 gadiem
LAbs, raksts, tā tik turpiniet