Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Kocēnos gaidāma spraiga un principiāla spēkošanās

Kocēnos gaidāma spraiga un principiāla spēkošanās
Gatis Liepiņš
Foto: FBK Valmiera

Šovakar Elvi vīriešu florbola virslīgā tiks aizvadīta viena spēle starp principiālajiem pretiniekiem Kocēnu “Rubeni” un pašreizējiem turnīra līderiem “FBK Valmiera”. Spēles sākums pulksten 20:00.

Aizvadītajā nedēļas nogalē abas komandas aizvadīja spēles savās mājās, abām spēlējot ar pašreizējiem valsts čempioniem “Lielvārde/FatPipe”. Kocēnu komanda spēja mača gaitā atspēlēt trīs vārtu deficītu, beigās tomēr piedzīvojot neveiksmi papildlaikā ar rezultātu 6:7. Pa diviem vārtiem “Rubenes” labā guva Dāvis Zēmelis un Ingars Matisons, kurš arī 15 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu, kas nodrošināja vienu punktu tabulā. Neskatoties uz nopelnīto punktu, “Rubene” ar izcīnītajiem 12 punktiem desmit mačos ir atkāpušies uz septīto vietu, turklāt tikpat punktu ir arī Liepājas “Kuršiem”, kuriem divas spēles rezervē. Vienības rezultatīvākais spēlētājs ar 18 (11+7) punktiem joprojām ir Reinis Mirkšs, kurš bija ļoti aktīvs spēlē pret Lielvārdi. Statistiski tas izpaudās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, līdz ar to Mirkšs turpina savu lielisko sēriju, pie punktiem tiekot pilnīgi visās šīs sezonas cīņās. Punktu sēriju turpināja arī Arnijs Kuratņiks (7+10), kurš gan sezonas gaitā divas spēles ir izlaidis. Tāpat viena piespēle Matīsam Celmam (9+5), kurš šosezon tikai vienā mačā palicis bez punktiem.

Jāpiezīmē, ka “Rubenei” visās četrās šīs sezonas mājas spēlēs bijušas ļoti saspringtas galotnes. Pirmajās trijās reizēs izdevās izcīnīt vienu minimālu uzvaru pamatlaikā un divus panākumus pēc vairāk kā 60 spēlētām minūtēm. Arī ceturtā spēle bija ne mazāk spraiga, taču šoreiz nācās zaudēt papildlaikā.

Arī valmieriešiem spēle ar “Lielvārde/FatPipe” bija ļoti spraiga, tiesa, šoreiz mājinieki nenonāca tik lielos iedzinējos. Pirmie divi periodi aizritēja līdzīgā cīņā, tādā garā mačam turpinoties arī trešajā periodā, kad valmierieši pirmo reizi iekrāja vairāk kā vienu vārtu pārsvaru. Beigās izdevās svinēt 8:5 uzvaru, tiesa, pēdējās divas bumbiņas tika ievirzītas tukšos vārtos. Pēdējos vārtus iemeta Raitis Ozols, kurš tādējādi nopelnīja punktu arī savā desmitajā spēlē šajā sezonā un viņam pie punkta izdevies tikt visos oficiālajos mačos Valmieras kluba kreklā. Divus vārtus iemeta komandas uzbrukuma līderis Mārtiņš Broks (10+7), bet spilgtu cīņu aizvadīja aizsargs Gatis Liepiņš (9+1), kuram ne vien trīs rezultatīvi metieni, bet arī lieliska spēle aizsardzībā. Tāpat noteikti jāizceļ komandas leģionāra šveicieša Žoela Meiera lieliskā rezultatīvā piespēle no laukuma stūra jau debijas spēlē.

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēle šosezon, jo atbildes mačs Valmierā ieplānots aprīļa pēdējā datumā. Spēli tiešraidē būs iespējams vērot “Best4Sport TV-2" kanālā.


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".