Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Skaitļi: Vairākiem florbolistiem zīmīgi notikumi, sevišķi izceļami Dāle un Rīsmanis

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Skaitļi: Vairākiem florbolistiem zīmīgi notikumi, sevišķi izceļami Dāle un Rīsmanis
Toms Rīsmanis (#8) sasniedzis 600 punktu robežu, Foto: Anita Stukāne, Floorball.lv

Aizvadītajā nedēļā Elvi florbola līgā virkne florbolistu sasniedza individuāli zīmīgus ierakstus savā spēlētāja karjerā. Iespaidīgākie noteikti bija Alvja Dāles un Toma Rīsmaņa sasniegtie 600 punkti savās spēlētāju karjerās.

Nedēļas vidū Alvis Dāle kļuva par 21. florbolistu Latvijas virslīgas čempionāta vēsturē, kurš karjeras laikā sasniedzis 600 rezultativitātes punktus. Viņam pietrūkst vēl seši punkti, lai iekļūtu starp visu laiku 20 rezultatīvākajiem. Nedēļas beigās Dāles sniegumu atkārtoja cēsnieks Toms Rīsmanis. Tuvākajā laikā šo robežu sasniegt vajadzētu arī Andrim Rajeckim un Pēterim Zeltiņam, kuriem pietrūkt attiecīgi četri un pieci punkti. Ne tik ievērojama, taču apaļa jubileja arī valmierietim Ričardam Eglītim, kurš pārsniedzis 300 rezultativitātes punktu robežu. Cits šīs komandas florbolists Mārtiņš Broks kļuvis vien par 28. florbolistu virslīgas vēsturē, kurš var lepoties ar 300 precīziem metieniem. Tuvākajā laikā šo robežu kādam sasniegt būs grūti, jo Ingaram Matisonam ir 278 precīzi metieni, bet Toms Rīsmanis iespējis 270 vārtu guvumus.

Zīmīgs sasniegums vēl vienam valmierietim Gvido Laugam, kurš pēc mača ar "RTU/Rockets" sevi var dēvēt par visu laiku 13. rezultatīvāko florbolistu Latvijas stiprākās līgas vēsturē. Laugas rēķinā tagad ir 686 (418+268) punkti, kas ir par trim vairāk nekā Bauskas florbola audzēknim Ģirtam Laugalim. Domājams, ka Lauga pie sasniegtā neapstāsies, jo tikai divi punkti vairāk ir Mārtiņam Rajeckim, bet Ēriks Akulovs virslīgā savācis par desmit punktiem vairāk.

"FS Masters/Ulbroka" šīs sezonas pastiprinājums Toms Bitmanis turpina lielisku sēriju, kuru viņš aizsāka jau pērn, kad vēl pārstāvēja Talsu komandu. Aizvadītajā nedēļā mačā pret "Ķekavu" Bitmanis 14. maču pēc kārtas atstāja laukumu ar vismaz vienu nopelnītu punktu, bet nākamajā dienā pret "Bausku" sēriju spēja turpināt. Pēdējo trīs sezonu laikā 15 šādu spēļu sērija ir astotā garākā Elvi līgā. Līdz līderim Klāvam Jansonam, kurš pie punktiem tika 35 spēles pēc kārtas, vēl ir ļoti tālu, taču jau nākamajā mačā Bitmanis var nostāties blakus Markusam Dumpim, Andrim Rajeckim un Gvido Laugam.

Cēsnieks Andris Rajeckis mačā pret "RTU/Rockets" ne vien izrāva savai komandai nepārliecinošu uzvaru, bet arī sesto spēli pēc kārtas atzīmējās ar vārtu guvumu. Tā ir pašlaik garākā aktīvā šāda veida sērija Elvi līgā. Nākamajā mačā pret Lielvārdes komandu Rajeckis nebija kopā ar komandu, tādēļ šonedēļ pret "Rubeni" lūkos sēriju turpināt. Tikmēr talsiniekam Artim Raitumam mačā pret "Rubeni" pārtrūka līdz šim garākā aktīvā spēļu sērija ar rezultatīvām piespēlēm – talsinieku spēlējošais treneris pirms tam ar vismaz vienu piespēli bija izcēlies sešās spēlēs pēc kārtas. Visnotaļ unikāla ir "Lekrings" vārtsarga Markusa Plūduma sērija – vārtu vīrs trijās pēdējās spēlēs, kurās bijis savas vienības pieteikumā, allaž ticis pie piespēles.

No citiem notikumiem jāizceļ Ralfa Poļa "hat-trick" Talsu komandas sastāvā pret "Bausku". Viņam šī bija trešā spēle sezonā, kurā gūti vismaz trīs vārti. Līdz šim šajā sezonā trīs sādas spēles padevušās vienīgi Matīsam Kristianam Morozovam un Dēvidam Osītim. Tikmēr baušķenieku vārtsargs Jānis Goža spēlē pret Ulbrokas komandu saņēma balvu kā savas komandas labākais spēlētājs. Vārtsargs, kurš vien starpsezonu periodā pievienojās Bauskas komandai, šādu atzinību saņēmis ceturto reizi sezonā, kas ir labākais rādītājs līgā šajā sezonā.

Pieci florbolisti tikuši pie saviem pirmajiem vārtiem virslīgā, savukārt trīs spēlētāji aizvadījuši savas debijas spēles valsts stiprākajā florbola čempionātā.

Pagājušās nedēļas nozīmīgākie individuālie sasniegumi

SpēlētājsDatumsKomandaPretinieksSasniegums
Alvis Dāle24.11.FBK SĀCFBK Valmiera600 punkti virslīgā
Toms Rīsmanis27.11.LekringsLielvārde/FatPipe600 punkti virslīgā
Mārtiņš Broks24.11.FBK ValmieraFBK SĀC300 vārti virslīgā
Ričards Eglītis26.11.FBK ValmieraRTU/Rockets300 punkti virslīgā
Gvido Lauga26.11.FBK ValmieraRTU/Rocketskļūst par 13.visu laiku rezultatīvāko spēlētāju virslīgā. Apsteidz Ģirtu Laugali
Toms Bitmanis26.11.FS Masters/UlbrokaBauska15 rezultatīvu spēļu sērija
Andris Rajeckis25.11.LekringsRTU/Rockets6 spēļu sērija ar vārtu guvumiem
Matīss Kristians Morozovs25.11.FS Masters/UlbrokaĶekava10 rezultatīvu spēļu sērija
Andris Rajeckis25.11.LekringsRTU/Rockets10 rezultatīvu spēļu sērija
Ralfs Polis27.11.Talsu NSS/KrauzersBauskaTrešais "hat-trick" sezonā
Markuss Plūdums27.11.LekringsLielvārde/Fatpipe"trīs rezultatīvu piespēļu spēļu sērija
Jānis Goža26.11.BauskaFS Masters/UlbrokaCeturtā MVP balva sezonā
Imants Lastovskis25.11.RTU/RocketsLekringspārtrūkst 12 rezultatīvu spēļu sērija
Artūrs Narogs25.11.FS Masters/UlbrokaĶekavapārtrūkst 10 rezultatīvu spēļu sērija
Artis Raitums26.11.Talsu NSS/KrauzersRubenepārtrūkst 6 piespēļu spēļu sērija
Oskars Siliņš24.11.FBK ValmieraFBK SĀC1.vārti virslīgā
Roberts Trofimenko25.11.FS Masters/UlbrokaĶekava1.vārti virslīgā
Ralfs Klodžs26.11.FBK ValmieraRTU/Rockets1.vārti virslīgā
Uģis Adiņš27.11.Talsu NSS/KrauzersBauska1.vārti virslīgā
Kristers Jasūns27.11.BauskaTalsu NSS/Krauzers1.vārti virslīgā
Pauls Odins Šmits24.11.FBK ValmieraFBK SĀC1.spēle virslīgā
Tomass Bāliņš24.11.FBK ValmieraFBK SĀC1.spēle virslīgā
Rūdolfs Dilbergs26.11.RTU/RocketsFBK Valmiera1.spēle virslīgā