Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Belasovs: “Ja komandai būšu noderīgs, tad spēlēšu”

Belasovs: “Ja komandai būšu noderīgs, tad spēlēšu”
Aigars Belasovs
Foto: Floorball.lv

Pagājušajā nedēļā Elvi florbola līgā, iespējams, lielākais pārsteigums bija nevis kādas komandas uzvara vai zaudējums, bet gan ilggadējā Latvijas izlases aizsarga Aigara Belasova atgriešanās laukumā “FBK Valmiera” sastāvā. Tādēļ Sportacentrs.com sazinājās ar florbolistu, lai noskaidrotu nākotnes nodomus.

Savu līdz šim pēdējo spēli Elvi vīriešu florbola virslīgā Aigars Belasovs bija aizvadījis 2019./20. gada sezonā, kad čempionāta 19 spēlēs viņš atzīmējās ar 18 (8+10) rezultativitātes punktiem. Pērn Valmieras virslīgas kluba galvenais treneris bija nolēmis spēlēt Latvijas čempionāta 1. līgā un veterānu čempionātā, taču pa abiem turnīriem kopumā sanāca vien piecas spēles visiem zināmās dižķibeles izraisīto seku rezultātā. Bet kādēļ spēlētājs atgriezies iespējami augstākajā līmenī Latvijas florbolā?

“Pašreiz pāris spēlētājiem mūsu komandā ir savainojumi, kā rezultātā viņi nav gatavi spēlēt uz 100 procentiem. Tas mums radīja aizsargu iztrūkumu sastāvā. Uzturu sevi sportiskajā formā, jo biju domājis arī šajā sezonā spēlēt kluba 1.līgas vienības sastāvā.” Jāsaka, ka valmieriešu pirmā maiņa, kuras aizsardzībā darbojās arī Belasovs, aizvadītajā spēlē izskatījās gana draudīga, vienlaikus gan jāatzīst, ka pretinieks FBK SĀC īsti nespēja konkurēt savā pirmajā spēlē virslīgā pretinieku laukumā: “Jūtams, protams, ka kādu laiku neesmu spēlējis mačos, bija brāķi. Fiziski gan nebija grūti, jo spēles temps bija samērā zems. To vai vēl kādā spēlē iziešu laukumā Elvi līgā, rādīs laiks. Ja būs situācijas, kad būšu komandai noderīgs, tad spēlēšu.”

Aigars Belasovs jau daudzus gadus pildīja komandas galvenā trenera pienākumus, bet pirms šīs sezonas galvenā trenera pienākumus pilda Aigara ilggadējais cīņu biedrs florbola laukumos Ingus Laiviņš, pašam kļūstot par asistentu. Tādēļ jautājām, kādēļ valmieriešiem tik samocīts izvērties sezonas sākums: “Komandai ir vajadzīgs nedaudz laiks, lai pierastu pie jaunajiem apstākļiem, lai spēlētāji saprastu savu lomu komandā. Pirms šīs sezonas bija nedaudz īsāks un savādāks sagatavošanās posms, tādēļ parādītais sniegums ir pārāk nestabils. Atraisīsimies, sāksim spēlēt savu spēli un tad rezultāti neizpaliks.”

Spēlē pret FBK SĀC tika izcīnīta pārliecinoša uzvara, bet priekšā mačs ar pašreizējiem čempioniem “Rubeni”: “Mačā ar ādažniekiem kontrolējām bumbiņu un labāk izmantojām savas izdevības. Laicīgi izvirzījāmies vadībā un nedevām pretiniekam iespēju ieķerties mača rezultātā. Visas spēles garumā nebija neviens brīdis, kad būtu sajūta par iespējamo neveiksmi. Trešdien mums jāspēlē ar “Rubeni” – pašreizējo čempioni un titula turētāju. Būs smaga spēle, vietējais derbijs. Skaidrs, ka papildus motivācija šai cīņai nebūs jāmeklē.”


, 2021-09-29 06:24, pirms 3 gadiem
Noderīgs nebūsi tā kā droši vari nespēlēt
, 2021-09-29 09:11, pirms 3 gadiem
Balasovs - Laiviņš Valmieras 1. aizsargu pāris???
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".