Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

“Kurši” un “Bauska” atgriežas cīņās

“Kurši” un “Bauska” atgriežas cīņās
Raitis Ozols (#41) šosezon pie vismaz viena punkta ticis pilnīgi visās virslīgas spēlēs
Foto: Floorball.lv

Šodien tiks izspēlētas trīs Elvi vīriešu florbola līgas spēles un sevišķi šo spēli gaida komandas, kas krustos nūjas Liepājā, jo vietējie “Kurši” un “Bauska” nav spēlējušas kopš 11. oktobra.

“FK Kurši” - “Bauska” pulksten 14:00 LOC Manēžā un Sportacentrs.com

Ja lielākā daļa komandu Elvi florbola līgā spēles varēja aizvadīt teju līdz novembra vidum, tad vairākas komandas, kuru kodolu veido spēlētāji, kuri nav sasnieguši 18 gadu robežu, savas spēles atcēla jau kopš oktobra vidus. Starp šīm komandām bija arī liepājnieki un baušķenieki, kuri pēdējo reizi laukumā devās 11. oktobrī.

Liepājnieki šosezon paspējuši aizvadīt septiņas spēles, kurās izdevies iekrāt deviņus punktus. Ņemot vērā ievērojami atjaunināto sastāvu, domājams, ka rezultāts nav slikts. Tabulā komanda pašlaik atrodas devītajā vietā, tikai par punktu atpaliekot no labāko astotnieka. Pēdējās divās spēlēs komanda piedzīvojusi zaudējumus, līdz ar to uzvara nav izcīnīta kopš 4. oktobra, kad savās mājas negaidīti viegli ar 12:5 tika sagrauta “Irlava/Avant”. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 14 (5+9) punktiem ir pieredzējušais Toms Akmeņlauks, bet lielisku sniegumu demonstrējis arī Gustavs Griezītis, iekrājot 10 (6+4) punktus. Izceļami noteikti ir arī Ralfs Polis (7+2) un Sandis Lēvalds (7+1), kuri pie vismaz viena punkta tikuši pēdējās piecās spēlēs.

Baušķenieki, līdzīgi kā vairākus pēdējos gadus, turnīra tabulā atrodas pašā apakšā, sešās aizvadītajās spēlēs izcīnot tikai vienu punktu. Tas iegūts līdz šim pēdējā cīņā, kad savās mājās pēcspēles metienu sērijā tika zaudēts “RTU/Rockets” komandai. Vienības rezultatīvākais spēlētājs ir Aivis Barkovskis, kurš savācis 8 (4+4) punktus, turklāt viņš pie vismaz viena punkta ticis katrā no mačiem. Spēlē pret “Irlava/Avant” viņš nebija pieteikumā, kad baušķenieki tā arī nespēja tikt pie vārtu guvuma (0:6). Izceļams arī Lotārs Melderis, kurš šosezon sakrājis tikai 3 (2+1) punktus, taču šos punktus viņš savācis pēdējās trijās spēlēs, katrā tiekot pie viena punkta.

Interesanti, ka komandām abas savstarpējās spēles jāaizvada salīdzinoši īsā laikā, jo otra spēle paredzēta jau 5. aprīlī Bauskā.

“RTU/Rockets” - “Irlava/Avant” pulksten 16:00 Elektrum OC

Līgas jaunpienācēji paspējuši aizvadīt septiņas spēles un, kā jau to varēja paredzēt, rezultāti nav sevišķi iepriecinoši, jo lielākā daļa komandas ir bez augstākās līgas spēļu pieredzes. Vienīgā uzvara izcīnīta pār citiem pastarīšiem “Bausku”, tos izbraukumā uzvarot pēcspēles “bullīšos”. Līdz ar to ar diviem izcīnītajiem punktiem vienība atrodas 11. Vietā, no vadošo astotnieka atpaliekot jau par astoņiem punktiem. Jāpiebilst, ka ne visās spēlēs komanda varējusi spēlēt optimālajā sastāvā, turklāt pa vienai spēlei nācies izlaist teju ikvienam no vadošajiem florbolistiem. Rezultatīvākais komandā šosezon ir spēlējošais Imants Lastovskis, savācot 8 (6+2) punktus. Viņam seko Toms Ķeirāns, kuram pašlaik 7 (5+2) punkti. Toms pašlaik ir labākais punktu guvējs līgā starp spēlētājiem, kuri aizvada pirmo sezonu virslīgā. Tāpat jāizceļ Rainers Miķelsons (4+2), kurš pirmajās divās sezonas spēlēs palika bez punktiem, bet pēdējos piecos mačos allaž nopelnījis pa vismaz vienam rezultativitātes punktam.

Irlavas komanda aizvadīs otro spēli divās dienās. Vakar komanda pietiekami līdzvērtīgi spēkojās ar sev gana parocīgajiem “Oxdog Ulbroka”, neskatoties uz to, ka mačs bija jāaizvada bez diviem pamatvārtsargiem un komandas kapteiņa. Pirmo spēli pēc ļoti ilga laika virslīgā aizvadīja Ulvis Ansbergs, tiekot galā ar 28 pretinieku metieniem. Pašlaik irlavnieki piedzīvojuši zaudējumus trijās pēdējās spēlēs, kas tabulā viņus ar 11 punktiem desmit mačos atvirzījis uz septīto pozīciju. Šodien gan ir iespēja atgriezties vadošo sešniekā. Kluba šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs ir Kristaps Kazlovskis, kuram 18 (9+9) punkti. Noteikti izceļams arī Mareks Stančiks, kuram 15 (9+6) punkti. Viņš ir ne vien otrs labākais punktu guvējs komandā, Marekam pašlaik ir garākā punktu sērija, jo pie vismaz viena punkta viņš ticis pēdējos sešos mačos.

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēle sezonā, bet otrā duelēšanās paredzēta jau 9. aprīlī Irlavā.

“FBK Valmiera” - “Lielvārde/FatPipe” pulksten 16:30 Vidzemes OC

Dienas saistošākā spēle varētu tikt izspēlēta Valmierā, starp pašreizējiem turnīra tabulas līderiem “FBK Valmiera” un “Lielvārde/FatPipe”, kas vakar neizmantoja iespēju ielauzties labāko kvartetā. Valmierieši deviņās spēlēs tikuši pie 21 punkta, kamēr Lielvārdes komandai 17 punkti astoņos mačos.

Pirms ārkārtas stāvokļa izsludināšanas valmierieši uzvarēja pēdējās divas spēles, sevišķi vērtīga bija pārvestā 5:4 uzvara no Ulbrokas. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 20 (10+10) punktiem ir Raitis Ozols, kurš tikai pirms šīs sezonas pievienojās vienībai. Turklāt Ozols pie vismaz viena punkta ticis pilnīgi visās sezonas spēlēs. Ierastais līderis Mārtiņš Broks savācis 15 (8+7) punktus, bet Pāvels Semjonovs (6+8) vien pēdējā spēlē Ulbrokā pārtrauca savu astoņu spēļu sēriju ar vismaz vienu rezultativitātes punktu. Čempionāta pārtraukumā valmierieši savas rindas papildinājuši ar diviem Šveices NLB līgas līmeņa spēlētājiem - 27 gadus veco Rafaelu Rūgeru un 23 gadus veco Žoelu Meieru. Abi spēlētāji Valmierā ieradās februāra mēnesī un pēc trenera Aigara Belasova vārdiem, abiem būs jācīnās par iekļūšanu komandas sastāvā.

“Lielvārde/FatPipe’ aizvadīja skatītājiem ļoti baudāmu spēli vakar Kocēnos pret vietējo “Rubeni”, kad izsēja triju vārtu pārsvaru, bet beigās papildlaikā tomēr tika pie panākuma. Ļoti aktīvs mačā bija Dinārs Vaitaitis, bet par galveno varoni uzskatāms Oskars Tūtāns, kurš noorganizēja komandas pēdējos vārtus pamatlaikā, kā arī tika pie uzvaru nesošā metiena. Savus vārtus iemeta arī komandas rezultatīvākais spēlētājs Rūdis Žukelis (12+6), bet pirmo reizi sezonā bez punktiem palika Juris Sandis Jēgers, kuram sezonā kopumā 15 (7+8) punkti. Interesanti, ka “karstākais” komandas florbolists pašlaik ir komandas kapteinis Mariss Giņko, kurš vismaz vienu punktu nopelnījis pēdējās sešās spēlēs un šodien šo sēriju lūkos pagarināt. Kopumā aizsargam astoņās spēlēs izdevies ievākt 10 (1+9) punktu ražu.

Šī būs otrā savstarpējā spēle sezonā, jo Lielvārdē komandas tikās jau 19. septembrī. Tā spēle laukuma saimniekiem izvērtās gaužām neveiksmīga, jo tika piedzīvots bezierunu zaudējums ar 2:8, turklāt jau pēc divām trešdaļām rezultāts bija 0:5, kad arī tika nomainīts komandas pamatvārtsargs Jānis Salcevičs. Atlikušajā spēles daļā vārtos stājās Lauris Kārkliņš, tiekot galā ar pieciem no septiņiem pretinieku metieniem, pēc mača saņemot labākā spēlētāja balvu. Uzvarētājiem Broks guva vienus vārtus un izdarīja trīs piespēles, bet par labāko tika atzīts vārtu vīrs Agris Rogainis, kurš atvairīja 26 no 28 pretinieku metieniem.


, 2021-03-28 13:48, pirms 3 gadiem
Elektrum OC, tas domāts OSC? Tur taču jau viss aizvērts, gatavojas PČ hokejā.
Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.