Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Trīs spēles ar mājinieku favorītu statusu

Trīs spēles ar mājinieku favorītu statusu
Emīls Dzalbs
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar tiks izspēlētas trīs cīņas un visās visnotaļ izteikts favorītu statuss būs laukuma saimniekiem no Cēsīm, Talsiem un Ulbrokas.

“Lekrings” – “Irlava” pulksten 17:00 Cēsīs

Cēsnieki aizvadīs savu otro un pēdējo spēli vairāk kā divu mēnešu laikā. Pirms nedēļas komanda ne tajā aizraujošākajā mačā ar 19:4 sagrāva “Bausku”. Tabulā vidzemnieki ar 21 punktu astoņās cīņās atrodas otrajā vietā, par pieciem punktiem atpaliekot no Talsu komandas, kura gan nospēlējusi par trim cīņām vairāk. Šodien “lēcējpeles” var arī netikt tuvāk konkurentiem, jo stundu vēlāk laukumā dosies arī līderi. Cēsu komandas rezultatīvākais florbolists šajā sezonā ar 20 (13+7) punktiem ir Emīls Dzalbs, kuram seko Edgars Puriņš (13+3) un Toms Rīsmanis (7+7). Dzalbs pie punktiem ticis visās šīs sezonas spēlēs, kopumā punktus iekrājot jau deviņos mačos. Cēsnieki joprojām ir labākie gan skaitliskā vairākuma realizētāji, gan arī labākā komanda, spēlējot skaitliskajā mazākumā.

Ja Cēsu komanda aizvadīs vienu no retajām spēlēm rudens mēnešos, tad irlavnieki laukumā dosies jau ceturto reizi septiņu dienu laikā. Iepriekšējās trīs spēlēs komanda mājās tika galā ar Ādažu un Rīgas komandām, kā arī spraigā mačā piekāpās Valmierā. Pašlaik tabulā irlavnieki ar 12 punktiem desmit mačos ieņem astoto pozīciju, balansējot uz izslēgšanas spēļu zonas. Komandas rezultatīvākais spēlētājs sezonā ar 18 (11+7) punktiem ir kapteinis Mareks Stančiks, bet pēdējā laikā līdera lomu uzņēmies Kristaps Kazlovskis, kuram 16 (8+8) punkti. Mačā pret “RTU/Rockets” komandas rindās debitēja Gints Siliņš, kurš darbojās pirmās maiņas uzbrukumā, izceļoties ar lielu aktivitāti, bet pie pirmajiem punktiem tā arī netiekot. Vēsturiski Irlavas komanda demonstrējusi atzīstamu sniegumu mačos pret “Lekringu” un papildus punkti tabulā ļoti noderīgi būtu arī šoreiz.

“Talsu NSS/Krauzers” – “FBK SĀC” pulksten 18:00 Talsos

Maksimālos sešus punktus pēdējo septiņu dienu laikā spējuši izcīnīt “Talsu NSS/Krauzers” florbolisti, kas viņus ar 26 punktiem ierindo turnīra tabulas galvgalī. Tiesa, komanda nevar lepoties ar stabilu sniegumu, jo spēlē pret “Rubeni” neizdevās nosargāt vairākkārt iekrāto divu vārtu pārsvaru, uzvaru izraujot vien mača pēdējā sekundē. Vēl grūtāk klājās Liepājā, kur pēc pirmā perioda bija 4:0 talsinieku labā, trešā perioda vidū rezultāts bija pat 8:2 “vilku” labā, taču divas minūtes pirms mača beigām pārsvars bija sadilis līdz minimumam. Minimālais pārsvars gan tika nosargāts un trīs punkti neizpalika. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Toms Bitmanis (6+16), kuram seko Valters Kalnietis (9+7) un spēlējošais treneris Artis Raitums (6+6).

Jau piecus zaudējumus pēc kārtas piedzīvojuši FBK SĀC florbolisti, kas tabulā ar 12 punktiem atkāpušies uz devīto vietu. Pēdējos divos mačos ādažnieki varonīgi cīnījušies gan Irlavā, gan mājās pret čempioniem “Rubeni”, taču abas reizes nācās piedzīvot minimālus zaudējumus ar vienu vārtu deficītu. Pret “Rubeni” komanda piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā, spēlējot savās mājās. Dažādu iemeslu dēļ komandai nākas spēlēt bez vairākiem uzbrukuma līderiem, kā rezultātā līdera lomu uzņēmies Krists Saldatenoks (8+4), Kristers Januševskis (7+5) un komandas jaunpienācējs Raitis Ozols (3+1). Debitantu lielākais klupšanas akmens ir spēle skaitliskajā mazākumā, kur viņi ir pārliecinoši sliktākie visā čempionātā, savus vārtus nosargājot mazāk kā pusē no mazākuma reizēm.

“Oxdog Ulbroka LU” – “Bauska” pulksten 19:00 Ulbrokā

Zaudējot trīs no pirmajām četrām spēlēm, Ulbrokas komanda nonāca turnīra tabulas pašā apakšā. Pēdējā laikā komandas sniegums ir krasi uzlabojies, jo uzvarētas ir jau pēdējās piecas cīņas, kas vienībai ar 16 sakrātajiem punktiem ļāvis pakāpties uz sesto pozīciju, ar labām izredzēm kāpt vēl augstāk. Pēdējā aizvadītajā mačā pārliecinoši mājās ar 8:3 tika uzvarēti liepājnieki. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Matīss Kristians Morozovs, kuram 15 (10+5) rezultativitātes punkti. Vēl desmit punktu robežu izdevies sasniegt tikai Kristeram Eglītim (5+5), bet jau ar pirmajām spēlēm līdera lomu sāk uzņemties Edžus Ceriņš, kuram divās aizvadītajās cīņās izdevies tikt pie četriem vārtu guvumiem. Pēdējās piecās spēlēs pie vismaz viena punkta ticis arī Valters Lapiņš (3+4).

Diametrāli pretējas sekmes demonstrē baušķenieki, kas zaudējuši jau piecas spēles pēc kārtas, turnīra tabulā ar trim punktiem atrodoties pēdējā pozīcijā. Ja lielākā daļa zaudējumu bijusi ar lielu vārtu starpību, tad pēdējā aizvadītajā cīņā Rīgā pret “RTU/Rockets” komanda spēja atspēlēt vairāku vārtu deficītu, beigās tomēr zaudējot ar 5:7. Pēteris Zeltiņš ar 18 (12+6) punktiem ir starp rezultatīvākajiem spēlētājiem visā čempionātā, tomēr pienācīgi partneri viņam nav atradušies. Uz kopējā fona pēdējā laikā izcēlies Deniss Afanasjevs (4+0), kurš trijos mačos pēc kārtas ir ticis pie vārtu guvumiem. Viens no neveiksmju iemesliem bijis ierobežotais spēlētāju resurss, jo uz pēdējām spēlēm izbraukumā komandai nav izdevies nokomplektēt trīs pilnas maiņas.


"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".
Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.