Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Rubene" pārliecinoši revanšējas lielvārdiešiem, sērijā 1:1

"Rubene" pārliecinoši revanšējas lielvārdiešiem, sērijā 1:1
Kocēnu "Rubene". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sērijā starp komandām "Rubene" (Kocēni) un "Lielvārde/Fat Pipe" pēc pirmajām divām spēlēm rezultāts ir neizšķirts - 1:1. Ja vakar Kocēnu sporta namā ar 3:2 uzvarēja lielvārdieši, tad šodien turpat kocēnieši revanšējās ar 7:2. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 3 (1+2) punktiem bija pieredzējušais aizsargs Ivo Balodis.

Kocēnu "Rubene" regulārajā turnīrā izcīnīja augsto 2. vietu, bet ceturtdaļfināla sērijā tai pretī stājās komanda "Oxdog Ulbroka LU" (7. vieta). Sēriju kocēnieši sāka ļoti pārliecinoši, savā laukumā uzvarot ar 5:4 pagarinājumā un 5:1, bet Ulbrokā – ar 6:3. Rezultāts sērijā bija 3:0, pašreizējai čempionu kausa īpašniecei, lai iekļūtu pusfinālā, vajadzēja vairs tikai vienu panākumu, bet tas tik viegli rokā nedevās. Vispirms Ulbrokas florbolisti savā laukumā tika pie pirmās uzvaras – 8:5, bet pēc tam viesos spēja uzvarēt papildlaikā – 3:2. Sērijas kopvērtējumā atgriezās intriga, jo kocēnieši atradās vadībā tikai ar 3:2, turklāt nākamais mačs bija jāaizvadā Ulbrokā. Sērijas sestajā mačā "Rubene" svinēja uzvaru pagarinājumā – 5:4, sērijā triumfējot ar 4:2.

Komandai "Lielvāde/Fat Pipe" (6. vieta) ceturtdaļfinālā nūjas bija jātiekas ar ambiciozo FBK "Valmiera" (3. vieta), kas regulāro turnīru noslēdza ar desmit pēc kārtas gūtām uzvarām. Jau pirmajā ceturtdaļfināla sērijas spēlē, kas notika Valmieras Olimpiskajā centrā, lielvārdieši pārtrauca pretinieku panākumu sēriju, uzvarot papildlaikā – 5:4. Jau nākamajā mačā valmierieši revanšējās ar 4:2, sērijā atjaunojot līdzsvaru – 1:1. Duelis pārcēlās uz Lielvārdi, kur divas uzvaras guva mājinieki (6:2 un 5:4), sērijā izvirzoties vadībā ar 3:1. Sērijas piektais mačs norisinājās Valmierā, bet arī tajā veiksme bija lielvārdiešu pusē, kas svinēja panākumu ar 5:3. Visā sērijā "Lielvārde/Fat Pipe" bija pārāka ar 4:1.

Pusfināla sērijā sava laukuma priekšrocība ir "Rubenei", tāpēc pirmās divas spēles aizritēja Kocēnu sporta namā. Vakar, dueļa pirmajā mačā, Lielvārdes florbolisti katrā periodā guva pa vieniem vārtiem izvirzoties vadībā ar 3:0. Tad iniciatīvu pārņēma kocēnieši, kas 17 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (2:3). Kaut kam vairāk laukuma saimniekiem pietrūka laika, tāpēc sēriju ar uzvaru (3:2) sāka "Lielvārde/Fat Pipe", faktiski atņemot pretiniekiem sava laukuma priekšrocības.

Šodien, tieši pēc 24 stundām, abas komandas Kocēnu sporta laukumā kāpa vēlreiz. Sērijas otrā mača rezultātu atklāja "Rubenes" florbolisti – 12. minūtē ļoti labu Ata Stepāna piespēli ar atkārtotu mēģinājumu lielvārdieša Reiņa Kirilko sargātajos vārtos ieraidīja Ivo Balodis (1:0). 15. minūtē viesi saņēma noraidījumu, taču jau pēc piecām sekundēm uzgavilēt varēja tieši viņi, jo Juris Sandis Jēgers ne tikai pārtvēra bumbiņu, bet arī acīgi izmantoja to, ka no vārtiem pārāk tālu bija izgājis kocēniešu vārtsargs Roberts Trepšs – 1:1. Drīz vien gan sekoja vēl viens noraidījums lielvārdiešu rindās, lielo skaitlisko pārsvaru ar netveramu metienu izmantoja Kocēnu komandas kapteinis Ingars Matisons (2:1), bet mazo – Jēkabs Keišs (3:1). 19. minūtēs sākumā uz komandas "Lielvārde/Fat Pipe" vārtiem tika piespriests soda metiens, ko izpildīt devās Matīss Celms. Šo iespēju mājiniekiem izmantot neļāva Lielvārdes komandas vārtsargs Lauris Kārkliņš, kurš tieši ar tādu nolūku tika sūtīts laukumā.

Otrās trešdaļas sākumā "Rubenes" vārtu priekšā visveiklāk nospēlēja lielvārdietis Ralfs Fricsons, kurš paspēja izmantot to, ka pretinieku aizsargam Jurim Zilbertam no rokām bija izkritusi nūja – 2:3. Kocēnu florbolisti revanšējās otrā perioda pēdējās divās minūtēs, pa golam iemetot Kristeram Babrim un Andrim Jēkabsonam – 5:2.

Pēdējā trešdaļā "Lielvārde/Fat Pipe" ar visiem spēkiem centās pārņemt iniciatīvu. Faktiski jau tas viesiem tiešām arī izdevās, bet visu laiku viņiem pietrūka precīza noslēdzošā metiena. Toties 53. minūtē veiksme jau vēlreiz nostājās kocēniešu pusē – Kristers Babris, atrazdamies pretinieku ielenkumā, pēc pagrieziena izdarīja it kā neloģisku metienu, bet risks atmaksājās – tā tika pārsteigts lielvārdiešu vārtsargs Lauris Kārkliņš, kurš viesu cietoksni sargāja pēdējā periodā (6:2). Jau piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Lielvārdes florbolisti mainīja savi vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet tuvāk vārtu guvumam bija mājinieki – Ivo Baloža raidītā bumbiņa norībināja lielvārdiešu vārtu stabiņu. Pamatlaika pēdējā minūtē skaitlisko vairākumu ieguva viesi, bet šoreiz to izmantoja kocēnieši sava kapteiņa Ingara Matisona personā, kurš ieraidīja bumbiņu tobrīd tukšajos viesu vārtos. "Rubene" varēja svinēt uzvaru ar 7:2, sērijā atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 1:1.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Ivo Balodis, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Viņa komandas biedriem Ingaram Matisonam un Kristeram Babrim pa diviem vārtu guvumiem, bet 2 (1+1) punkti Jēkabam Keišam. Par labāko starp lielvārdiešiem tika atzīts Armands Savins, kurš ar rezultativitāti šajā mačā gan neizcēlās. Sērijas nākamie divi mači notiks Lielvārdes sporta centrā – 2. aprīlī pulksten 19.00 un 3. aprīlī pulksten 15.30.

"Rubene" - "Lielvārde/Fat Pipe" 7:2 (3:1, 2:1, 2:0), sērijā 1:1
Metienu attiecība:
25:25 (11:7; 8:8, 6:10)
Rezultatīvākie:
"Rubene" – Ivo Balodis 3 (1+2), Ingars Matisons 2 (2+0), Kristers Babris 2 (2+0), Jēkabs Keišs 2 (1+1), Andris Jēkabsons 1 (1+0), Atis Stepāns 1 (1+0), Markuss Dumpis 1 (0+1).
"Lielvārde/Fat Pipe" – Juris Sandis Jēgers 1 (1+0), Ralfs Fricsons 1 (1+0), Maikls Nazarovs 1 (0+1).

ELVI florbola līgas izslēgšanas spēles šonedēļ

DatumsLaiksStadijaSpēleRezultāts
26.marts16:001/2Rubene - Lielvārde/Fat Pipe2:3
16:001/2Lekrings - Talsu NSS/Krauzers11:6
27.marts16:001/2Lekrings - Talsu NSS/Krauzers7:3
16:001/2Rubene - Lielvārde/Fat Pipe7:2

ELVI florbola līgas pusfinālu pāri

KomandasRezultāts sērijā
Lekrings - Talsu NSS/Krauzers2:0
Rubene - Lielvārde/Fat Pipe1:1

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.