Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Principiāla cīņa par līderpozīcijām

Principiāla cīņa par līderpozīcijām
Andris Rajeckis un Pāvels Semjonovs
Foto: lekrings.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar tiks izspēlēta viena spēle, taču tās būs ļoti svarīga, jo Valmierā vietējā komanda uzņems Cēsu “Lekrings”. Komanda, kas šovakar svinēs uzvaru, kļūst par turnīra tabulas līdervienību.

Pašlaik turnīra tabulas galvgalī ar 32 punktiem 14 spēlēs ir “Apelsīns/Oxdog Ulbroka”, taču skaidrs, ka dienas beigās viņi līderpozīcijas vairs nebūs, jo tikai par punktu atpaliek gan Cēsu “Lekrings”, gan “FBK Valmiera”. Turklāt cēsniekiem ir divas spēles rezervē.

Valmierieši pēdējās divās spēlēs tikuši pie pārliecinošām uzvarām, savās mājās ar 8:3 apspēlējot Liepājas “Kuršus”, kā arī viesos ar 17:4 sagrāva “Bausku”. Pirms tam gan komandai divās spēlēs bija izdevies tikt tikai pie viena punkta. Pēdējās spēlēs lieliski spēlējuši Ričards Eglītis (13+12), atzīmējoties ar deviņiem punktiem un Mārtiņš Broks (16+12), kuram astoņi punkti. Sevišķi spilgti pret baušķeniekiem nospēlēja Ričards, kuram seši vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Nedaudz savu rezultativitāti pēdējās spēlēs samazinājis Raitis Ozols (14+11), kurš gan tāpat pamanījās Bauskā atzīmēties ar diviem precīziem metieniem.

Vēl labākas sekmes ir Cēsu “Lekringam”, kas uzvarējuši septiņas spēles pēc kārtas. Komandai bija paredzēts ļoti smags kalendārs šajā nedēļas nogalē, jo sestdien pusdienlaikā bija paredzēta spēle Ulbrokā pret vēl vienu no tabulas līdervienībām, taču tā spēle ir pārcelta, kā rezultātā cēsnieki var visu uzmanību koncentrēt uz maču ar Valmieras vienību. Pagājušajā nedēļas nogalē komanda pārveda piecus punktus no Kurzemes, izlaižot trīs punktu uzvaru Talsos. Komandas līderis Andris Rajeckis (13+11) pie punktiem ticis jau deviņās spēlēs pēc kārtas, bet pēdējās spēlēs lielisks bijis arī Jorens Malkavs (12+10), kuram trīs vārti Liepājā un Rūdis Jermacāns (8+4), kurš jau četros mačos pēc kārtas ticis pie punktiem. Tikmēr klusāks bijis Kevins Šmits (10+8), kuram pēdējās četrās spēlēs tikai viens vārtu guvums, vairākumā sarūgtinot Talsu vārtu vīru. Liepājā pirmo spēli šosezon vietu vārtos ieņēma komandas līdzšinējais pamatvārtsargs Markuss Plūdums, tiekot galā ar 15 no 17 pretinieku metieniem.

Šī būs otrā savstarpējā cīņa šajā sezonā. Sezonas pašā ievadā vienības tikās Cēsīs, kad katru no pirmajiem diviem periodiem mājinieki uzvarēja ar 4:2, visā spēlē triumfējot ar 9:6, turklāt vēl piecas minūtes pirms mača beigām laukuma saimnieku pārsvars bija pieci vārti. Cēsu komandā par labāko atzina Jorenu Malkavu, kurš ar trim vārtu guvumiem un divām piespēlēm bija arī rezultatīvākais vienībā. Valmieriešiem par labāko atzina Raiti Ozolu, kuram trīs rezultatīvas piespēles.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.