Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Valmiera" īstā trillerī pieveic ulbrokiešus un kvalificējas izslēgšanas spēlēm

"Valmiera" īstā trillerī pieveic ulbrokiešus un kvalificējas izslēgšanas spēlēm
"FBK Valmiera". Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Par astoto komandu, kura kvalificējusies ELVI florbola līgas vīriešiem izslēgšanas spēlēm kļuvusi FBK "Valmiera" kas šodien savā laukumā tikai pēcspēles metienos ar 7:6 pārspēja pašreizējo vicečempioni "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka". Par mača varoni valmieriešu rindās kļuva vārtsargs Sandis Venevics, kurš atvairīja visus pretinieku pēcspēles metienus. Citās spēlēs Cēsu "Lekrings" ar 10:3 sakāva Stalbes "Pārgauju", "Irlava/Avant" ar 12:4 sagrāva Liepājas "Kuršus/Ekovalis", "Ogres Vilki" ar 11:6 uzvarēja "Bausku", Kocēnu "Rubene" ar 7:4 pieveica "Talsu NSS/Krauzers", bet "Ķekava" ar 7:6 pārspēja "Lielvārdi/Fat Pipe".

"Valmierai", lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm, vajadzēja tikai uzvaru. Tiesa, pretiniecēs bija pašreizējā vicečempiones titula īpašniece "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", kam regulārā turnīra pirmā apļa mačā viesos valmierieši zaudēja ar 7:2. Atbildes spēles rezultātu 5.minūtē atklāja ulbrokietis Lauris Zaicevs (1:0), bet līdz pirmā perioda beigām vadībā ar 3:1 izvirzījās Valmieras komanda, kuras labā pa golam iemeta Mārtiņš Broks, Ralfs Matīss Balodis un Māris Riekstiņš. Otrās trešdaļas laikā viesi rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (3:4), bet 10 minūtes pirms pamatlaika beigām jau izvirzījās vadībā ar 5:4. Pamatlaiks gan noslēdzās neizšķirti (6:6), rezultāts nemainījās arī pagarinājumā. Uzvarētāji tika noskaidroti pēcspēles metienu sērijā, kurā veiksmīgāk darbojās mājinieki – vārtsargs Sandis Venevics atvairīja visus pretinieku metienus, bet Valmieras komandas labā pa golam iemeta Aigars Belasovs un Matīss Salmiņš. FBK "Valmiera" uzvarēja ar 7:6.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Sandis Venevics, kurš spēles laikā atvairīja 31 no 37 pretinieku metieniem. Viņa komandas biedram Pāvelam Semjonovam 2 (1+1) punkti, bet pa divām rezultatīvām piespēlēm izdarīja Ričards Eglītis un Matīss Salmiņš. Par labāko starp ulbrokiešiem atzina divu vārtu autoru Lauri Zaicevu. 2 (1+1) punkti Kasparam Šķēlam. Pateicoties labākai gūto un ielaisto vārtu attiecībai, 8.vietu regulārajā turnīrā ieguva un izslēgšanas spēlēm kvalificējās "Valmiera", kas ceturtdaļfinālā mērosies spēkiem ar Cēsu "Lekringu". "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" finišēja 2.vietā un izslēgšanas spēlēs tās pretiniece būs Liepājas komanda "Kurši/Ekovalis".

"Irlava/Avant" bez gandarījuma sakauj liepājniekus

Uz vietu labāko astotniekā līdz pat pēdējam brīdim pretendēja Virslīgas debitante "Irlava/Avant", kam vajadzēja ne tikai savā laukumā uzvarēt Liepājas komandu "Kurši/Ekovalis", kam pirmajā riņķī tika zaudēts tikai pēcspēles metienos (6:7), bet vēl arī jācer uz Valmieras komandas neveiksmi mačā pret ulbrokiešiem. Ja Ulbrokas komanda irlavnieku cerības neattaisnoja, tad to, kas bija atkarīgs no pašiem, viņi paveica ar uzviju. Rezultātu 8.minūtē ar precīzu metienu gan atklāja liepājnieks Ričards Dēvits (1:0), bet pēc pirmā perioda vadībā ar 3:1 jau atradās mājinieki, kuru labā pa golam iemeta Krists Paulovičs, Ričards Gruziņš un Emīls Krūmiņš. Otrās trešdaļas laikā Irlavas florbolisti panāca jau 9:2, bet galarezultātā savus pretiniekus sagrāva ar 12:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Emīls Krūmiņš, kurš izcēlās ar "hat-trick". Rezultatīvākais viņa komandā ar 5 (4+1) punktiem bija Renārs Austrums, 4 (1+3) punkti Kristapam Kazlovskim, bet pa 3 (1+2) punktiem sakrāja brāļi Renārs un Mareks Stančiki. Par labāko starp liepājniekiem atzina vārtsargu Normundu Krūmiņu, kurš 25 minūšu laikā atvairīja 14 no 19 pretinieku metieniem. Viņa komandas biedrs Ričards Dēvits guva 2 (1+1) rezultativitātes punktus. Līdz ar to Irlavas komanda ierindojās 9.vietā un cīnīsies par vietas saglabāšanu Virslīgā, bet liepājnieki finišēja 7.vietā un ceturtdaļfinālā viņu pretinieki būs ulbrokieši.

"Ogres Vilki" vēlreiz pārāka par "Bausku"

Komanda "Ogres Vilki", kas turnīra tabulā nostabilizējusies priekšpēdējā pozīcijā, viesojās pie pēdējās vietas īpašnieces "Bauskas", ko pirmā apļa mačā pārspēja ar tikai vienu vārtu starpību – 8:7. Atbildes spēles rezultātu 6.minūtē atklāja baušķenieks Edgars Lujāns (1:0), bet 15.minūtē ogrēnietis Rinalds Osis atjaunoja neizšķirtu rezultātu. Pēc pirmā perioda vadībā ar 3:2 jau atradās Ogres komanda. Otrās trešdaļas laikā viesi savu pārsvaru dubultoja (7:5), bet galarezultātā "Ogres Vilki" svinēja savu pārliecinošāko uzvaru Virslīgā – 11:6.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Stefans Roberts Dimza, kurš izcēlās ar izcilu rezultativitāti – 8 (1+7) punkti. 5 (4+1) punkti Markusam Januševskim, ar "hat-trick" izcēlās Rinalds Osis, 3 (2+1) punkti Elvijam Jankovskim, bet 2 (1+1) punktus sakrāja Aldis Haralds Ābrams. Par vērtīgāko spēlētāju Bauskas komandā tika atzīts Edgars Lujāns, kura kontā "hat-trick". Abas komandas tagad piedalīsies izslēgšanas spēļu turnīrā par vietas saglabāšanu Virslīgā. "Bauskas" pretiniece būs "Irlava/Avant", bet ogrēnieši mērosies spēkiem ar Ķekavas florbolistiem.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


, 2020-02-22 23:14, pirms 4 gadiem
Tabulu kā vienmer nevar ielikt
, 2020-02-23 00:08, pirms 4 gadiem
Par lielu Valmieru!
Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.