Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Pirmo reizi Talsu klubs vai pirmo reizi kocēnieši? Lielais fināls ir klāt!

Pirmo reizi Talsu klubs vai pirmo reizi kocēnieši? Lielais fināls ir klāt!
Artis Raitums un Gatis Akulovs. Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola čempionāta 2020./21. gada sezonā atlikušas pēdējās divas spēles - abas medaļu cīņas. Galvenajā no tām par zelta godalgām sacentīsies “Talsu NSS/Krauzers” un Kocēnu “Rubene”.

“Lekrings” (#1) - “Lielvārde/FatPipe” (#7) pulksten 15:00 spēle par 3.vietu

Pēc dramatiskām pusfinālu spēlēm, kurās Cēsu komanda neprata nosargāt trīs vārtu pārsvaru, bet Lielvārdes vienība izsēja divu vārtu handikapu, svarīgi būs tas, kura komanda būs spējusi ātrāk atgūties no tik neveiksmīgām spēļu galotnēm, lai jau nākamajā dienā dotos laukumā un cīnītos par bronzas medaļām. Cēsu komanda divas trešdaļas droši kontrolēja notikumu gaitu laukumā pret Talsu vienību, uz pēdējo periodu laukumā nākot ar 4:1 pārsvaru. Tomēr jau trešā perioda pirmo piecu minūšu laikā tika zaudēti divi vārti, vēlāk rupja kļūda savu vārtu priekšā noveda pie neizšķirta rezultāta, bet pedējā pamatlaika minūtē Andris Blumbahs ar tālu metienu šokēja regulārās sezonas pārliecinoši labāko komandu, panākot 5:4 un aizsūtot “lēcējpeles” uz bronzas spēli. Cēsniekiem par labāko atzina Jāni Melderi, kurš guva divus ļoti līdzīgus vārtus, taču ar to izrādījās par maz, lai sasniegtu kāroto finālu.

Ja cēsnieki iniciatīvu atdeva trešajā periodā, kurā ielaida četrus vārtus, tad Lielvārdes vienība pret Kocēnu “Rubeni” pēc pārliecinošās pirmās trešdaļas jau no otrā perioda sāka spēlēt kā otrais numurs, atdodot bumbiņas kontroli pretiniekiem, pašiem veidojot bīstamus pretuzbrukumus. Līdz pat 53. minūtei tas deva rezultātu, jo komanda bija vadībā ar 2:0. Tad vienus vārtus tomēr nācās ielaist, bet sekmīgā spēle skaitliskajā mazākumā deva pārliecību, ka uzvara neizpaliks. Beigās nu jau bijušajiem valsts čempioniem pietrūka nedaudz vairāk par 30 sekundēm, lai nosargātu uzvaru - papildlaiks. Tajā bija iespējas spēlēt desmit minūtes, taču viss beidzās jau pirmās minūtes izskaņā, kad Markuss Dumpis savāca atlēkušo bumbiņu un piespēlēja uz pretējo malu Matīsam Celmam - 3:2 “Rubene” uzvar un Lielvārdes komandai bija vajadzīgs laiks, lai aptvertu, kas tikko noticis. Par labāko spēlētāju komandā tika atzīts Uldis Dūniņš, kuram rezultatīva piespēle.

“Talsu NSS/Krauzers” (#4) - “Rubene” (#6) pulksten 18:00 spēle par 1. vietu

Ļoti grūti prognozējams fināla pāris, jo savā starpā sacentīsies komandas, kuras sezonas gaitā spēkojās, lai vispār sasniegtu izslēgšanas spēļu turnīru. Tomēr sekmīgais regulārās sezonas noslēgums un labais sniegums izslēgšanas cīņās ir abas novedis līdz galvenajai spēlei. Vēsturiski titulētāka ir “Rubenes” vienība, kuri finālā pēdējo reizi spēlēja 2007./08. gada sezonā, kad sērijā ar 1:2 zaudēja “Latvijas Avīze/LU” komandai, bet pēdējais čempionu tituls izcīnīts vēl pirms trim sezonām, kad tos pašus “avīžniekus” izdevās pieveikt ar 5:4 papildlaikā, kad uzvaras vārtus guva par “zelta puisēnu” iesauktais Jānis Alps, izmantojot pašreizējā komandas galvenā trenera Ivara Jēkabsona rezultatīvo piespēli. Tieši Jēkabsons ir vienīgais no komandas tā brīža sastāva, kas joprojām ir kopā ar Kocēnu vienību. No laukuma spēlētājiem titulētākais ir Gatis Akūlovs, kura kontā ir trīs sudrabi un trīs bronzas, bet Atim Stepānam, kuram visas medaļas ir tieši ar “melni-dzeltenajiem” izdevies tikt pie viena sudraba un trim bronzām.

Ja “Rubenes” klubs savulaik ir kļuvis par divkārtējiem valsts meistariem, tad Talsu komandai čempionu kausu virs galvām nav izdevies celt ne reizes. Kurzemnieki 2007./08. gada sezonā izcīnīja bronzas medaļas, bet vēl pēc sezonas pirmo un līdz šim vienīgo reizi ir spēlēts finālā. Toreiz čempions tika noteikts sērijā līdz trim uzvarām un talsinieki ar 0:3 sērijā piekāpās “Cel Tik/Lekrings” vienībai. Neskatoties uz to tieši Talsu komandā spēlēs vienīgais florbolists šajā mačā, kurš ir bijis Latvijas čempions - 2009./10. gada sezonā pie zelta medaļas kopā ar “RTU/Inspecta” tika pašreizējais Kurzemes kluba spēlējošais treneris Artis Raitums. Gana titulēts ir arī pusfinālspēles galvenais varonis Andris Blumbahs, kura kontā ir divas sudraba un divas bronzas medaļas.

Iepriekšējie fināli

GadsUzvarētājaZaudētājaRez.
2019.Lielvārde/FatPipteBetsafe Oxdog Ulbroka6:4
2018.Betsafe/UlbrokaFBK Valmiera7:6 P
2017.Triobet/UlbrokaLielvārde/FatPipe7:4
2016.LielvārdeMogo-RTU/Rockets7:3
2015.Cēsu Alus/LekringsMogo-RTU/Rockets9:4

Interesanti, ka gan Talsu, gan Kocēnu komandas pusfinālā triumfēja, spēlējot melnās sporta formās. Šovakar šāda iespēja būs tikai vienai no vienībām...

Kura komanda kļūs par šīs sezonas čempioni?

  • 100

  • 74



, 2021-06-20 11:21, pirms 3 gadiem
Sarauj, Talsi! Raitumam motivējoša runa, un viss būs.
, 2021-06-20 11:25, pirms 3 gadiem
Ko savulaik neizdarīja dream team (Skudrītis, Fīrmanis, Lisovskis, Jansons un Blinds vārtos, to šodien jāizdara vietējai jaunatnei.
, 2021-06-20 13:04, pirms 3 gadiem
Beidzot par kausu cīnās tie, kuriem degungals nav līdz debesīm un nav no sevis nez ko iedomājušies. Uzvar komandas spēle nevis pirksti gaisā un iedomība līdz nemaņai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-06-20 16:32, pirms 3 gadiem
Aiziet Talsi!!
, 2021-06-20 19:31, pirms 3 gadiem
Tāpēc strops regulāri apmeklē spēles . Varu Tev sagādāt iespēju nokļūt ğērbtuvēs.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".
Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.